Азиатска козметика и грим 13

• 31 330
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Reddish Brown,  два продукта пълен размер и четири мини https://www.ebay.com/itm/The-History-of-Whoo-Jinyulhyang-Essenti … :Pk8AAOSw-1JdPy-7
и тук два продукта пълен размер и  седем мини https://www.ebay.com/itm/Su-m37-Sum37-Losec-Summa-Elixir-2pcs-SP … :f0cAAOSw~NRdQpiA
Това също https://www.ebay.com/itm/SU-M37-SUM37-Secret-Essence-150ml-Speci … :d58AAOSwq4Vb3uRa
А тук при нашата приятелка маските излизат доста изгодно, а тя изпраща и много тестери към поръчките https://www.ebay.com/itm/Su-m37-Water-Full-Radiant-Mask-Duo-Spec … :oOYAAOSwnehdR9go

Ако обмисляш такава покупка и имаш воля да се удържиш, изчакай до следващия месец, трябва пак да пуснат код за отстъпка в ибей 10 или 20 % и тогава ще ти е много изгодно. Относно първите 3 линка не съм проверявала дали тези комплекти ги има на по-ниски цени. Избрала съм ги от тези продавачи, защото са много коректни и пишат ниска стойност на пакетите.
Пуснали са и нова лимитка на Su:m37º Secret Essence 230 мл, сериозно количество, може да се намери за около 120-130 долара в момента, но като заредят повече  търговци цената ще падне още, като се поизчерпат количествата цената отново скача нагоре.

# 406
  • Sofia
Reina, ама това е, ако пратката е под 30 лв., нали? Над 30 вече не можеш сам да си я освободиш..?

# 407
Reina, ама това е, ако пратката е под 30 лв., нали? Над 30 вече не можеш сам да си я освободиш..?
Можеш. И в двата случая можеш сама да си я освободиш стига да отидеш на място.

# 408
  • София
Да, ако е под 30. Ако е над 30, пак можеш да си я освободиш сам, стига да успееш да си попълниш данъчната декларация правилно, което изобщо не е лесна задача.

# 409
Всичко спират на митница, без значение колко струва, сякаш имат капацитет да се справят. И доставката влиза в стойността на пакетите. Мизерия отвсякъде.

Това нещо ново ли е? Променили са разпоредбите или?

Данъчна декларация се подава само он-лайн, така че нищо не можеш да направиш на място освен пак да упълномощиш пощите. Под 30лева има смисъл да се ходи на място, за да не плащиш 12лв. представителство. Не знам последно как стои въпроса с таксата и дали е 4.80 за всички задържани пакети.

# 410
  • София
Да, данъчната декларация се попълва и подава онлайн.  Peace
Виола, доставката се включва в стойността на пратките, когато са за над 30 лева.

# 411
Това вече става ужас и безумие, откъде накъде ще ти задържат нещо, което е по правилата  и ще те карат да плащаш над 50% от стойността му, за да ти го дадат.
Митницата и пощата искат за наша сметка да си пълнят касичките, като явно разчитат, че за дребни суми хората няма да се разправят. Напрактика си плащаш, затова че са ти проверили пратката.

В Чехия необлагаемия минимум е 20 евра, по другите държави незнам как.

Оф, как ме изкушава тази слънцезащита, вчера отворих нова, а имам още 2 неотворени.

# 412
  • Prismatica Aerie
Някой ходил ли е до новото местонахождение на митница София и освободил ли е успешно пратка под 30 лв??

Виола:
Скрит текст:
Въпрос: Как „Български пощи“ ЕАД определя стойността на стоките в пощенските пратки?

Отговор: Стойността на стоките в пратката не се определя от „Български пощи“ ЕАД. Стойността на стоките, съдържащи се в пратката, се доказват от получателя на пратката. Това е така наречената митническа стойност на стоките, която се състои от цената платена за стоките плюс цената за превоз /транспортните такси/. В случай, че има платена застраховка, и тя се добавя.
Оттук
Може и грешно да го тълкувам, не знам вече.

# 413
Виола, доставката се включва в стойността на пратките, когато са за над 30 лева.
Рейна, това за над 30лева е ясно Hug
Въпросът е че напоследък попадам на разни постове и в темата за митницата, и в тази за iherb с неща от сорта как митничари са искали "стоки плюс доставка" да са под 30лева. То е ясно, че в момента е пълна лудница на митниците и пак главата не знае какво правят краката.

Catalano,
От същия текст малко по-нагоре:
В кои случаи трябва да плащате вносни мита и ДДС?

Когато стойността на стоката в пощенската пратка не надвишава 30 лв, няма да се налага да плащате вносни мита и данък върху добавената стойност (ДДС).

Когато общата стойност на стоките в пощенска пратка надвишава 30 лв., но е до левовата равностойност на 150 EUR, не се дължи мито, но се дължи ДДС.

Когато общата стойност на стоките в пратка надвишават левовата равностойност на 150 EUR се дължи и мито и ДДС.

Така е и по закона за ДДС. Според мен твоя цитата се отнася за определяне на стойност при изчисляване на ДДС т.е. пратки над 30лв.

# 414
sunattraction, никога не ми се отплесва пръста да цъкне на платената опция за доставка, ама никога Smirk 
Когато има такава промоция, като сега - отбелязвам си безплатното без трак номер, а те ми я пращат със.

# 415
  • BG
...също изгодно излизат и подаръчните комплекти с 1-2  продукта пълен размер и няколко мини към тях.
Може ли примери от високия клас? Само за Missha Time Revolution се сещам, ама той е среден клас.

Теди, да плача ли, да се смея ли...Умряха ми надеждите да мина метър.

Аз да попитам за обратна връзка за Missha Time Revolution ... Имам суха кожа, над 40г съм и бих искала подхранващ крем. Този подходящ ли е?

# 416
  • Sofia
blixa, ясно Аз си мислех, че трябва да избера платената и тогава ще ми отчете с тракинг номер. Значи си оставам на икономична безплатна и пак идва с тракинг, така ли? Това през Джолсе, разбира се.

Отговор: Стойността на стоките в пратката не се определя от „Български пощи“ ЕАД. Стойността на стоките, съдържащи се в пратката, се доказват от получателя на пратката. Това е така наречената митническа стойност на стоките, която се състои от цената платена за стоките плюс цената за превоз /транспортните такси/. В случай, че има платена застраховка, и тя се добавя.

Помня, че някой беше писал, че не се интересували дали си ползвал намаление, купони, кредит или т.н., трябвало да пишеш в декларацията първоначалната цена,на която се продава нещото. Което за мен е Хабсолютно нелогично, но пък като за нашата държавица. Grinning

Последна редакция: пн, 21 окт 2019, 17:14 от sunattraction

# 417
  • София
Рейна, това за над 30лева е ясно Hug
Въпросът е че напоследък попадам на разни постове и в темата за митницата, и в тази за iherb с неща от сорта как митничари са искали "стоки плюс доставка" да са под 30лева. То е ясно, че в момента е пълна лудница на митниците и пак главата не знае какво правят краката.
Виола, никак не се учудвам, за съжаление, че всеки ще тълкува закона и разпоредбите различно, та никак не бих се изненадала да има такива, които ще искат да включват и доставката към стойността на необлагаемите стоки. Ситуацията е трагична!  Confused

# 418
Ползвала съм ампулата Missha Time Revolution и бях много доволна, скоро пак ще започна.

# 419
sunattraction, може и по двата начина да става - не знам. Аз си цъкам на безплатната, не рискувам да ме таксуват, че капка по капка... милион!

Общи условия

Активация на акаунт