"Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети

• 50 922
  • 513
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Точно щах да питам не е ли голям слугинаж с това огледало. Аз съм с гланцови черни плочки и си бърша често.

# 391
Най-бързо и лесно се чисти с обезмаслител. Преди да го открия, беше слугинаж Simple Smile.

# 392
Моята кухня е със стъклен гръб и се чисти доста лесно.

# 393
Огледален гръб ми харесва, но крие подводни камъни Simple Smile Ако на плотовете се държат буркани и други дребни неща, то те ще изглеждат двойно повече с огледален гръб и ще се създаде илюзия за хаос...

# 394
  • Г. О.
В апартамента имаме пластмасови външни щори без изнесен монтаж, като два от трите прозореца не се отварят. Така ги заварих, на повече от 10 години са. Дразнят ме, че нямат миене. Трябва да се махне стъклопакета, за да се изчисти щората. Механизмът на едната е счупен и мисля да поръчам нови, алуминиеви, тъй като съм много доволна. Изцяло южен е апартаментът и без тях не е добре.
Чудя се дали е удобство кошчето за отпадъци да е закрепено с механизъм за вратичката на кухненския шкаф под мивката. Иначе ще го поставя отново там, но свободностоящо. Четох, че тези механизми не са много надеждни. Грешка ли ще е според вас?

# 395
Само имайте предвид, че алуминиевите щори доста се нагряват.

# 396
За мен е удобство това с кошчето за отпадъци да е на механизъм закачен за вратата.Не трябва с мръсни ръце да отварям капака и мога лесно да изхвъля каквото и да е в него без да ровя под мивката.

# 397
  • тук и там
При моят механизъм-лесно се откача държача .Има един специфичен начин на издърпване и прибиране ,на който трябва да свикна-за да не се откачат кофите.Ами след година  и половина ползване-още не съм свикнала ,защото просто движението не е естествено ,(както когато отваряш или затваряш врата ) и редовно се откачат кофите от държача.Но това е за моят механизъм, някои може да са направени по-сполучливо.

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 09:21 от Kaisia

# 398
  • София
За мен е много по-удобно шкафът под мивката да е едно голямо чекмедже и вътре кофите свободно стоящи. Ето така (извинете за натурията). Имала съм и от стандартните, където кофата е закачена за вратичката, но нямам особено добър спомен.

# 399
О, това последното и за мен е най-добрия вариант.Може би по-нататък ще променим така този шкаф.

# 400
  • Варна
О, това последното и за мен е най-добрия вариант.Може би по-нататък ще променим така този шкаф.
Има и на шейна

# 401
В къщи ползваме такова кошче за боклук https://www.djesur.com/uploads/com_article/gallery/53b0fb2951c1c … 24503e3479e49.jpg, на мен ми е удобно, хвърляме всеки ден боклука.

# 402
  • София
И аз сложих точно такова, когато правихме кухнята преди години, но с времето установих, че не ми е удобно. Първо, макар че в него се слагат пликове/малки чувалчета, пластмасовата кофа трябва да се почиства поне веднъж на два дни, а с времето от вътрешната страна на капака, който същи се почиства често, а и по корпуса на кошчето, започнаха да се отлагат някакви петна и ръжда. Но най-голямото неудобство беше отварянато на вратичката, тоест маневра назад или настрани всеки път, когато трябва да се хвърли и най-малкото боклуче (понеже не искам да слагам малка кофичка за боклук на плота). И трето, беше ми малко таова кошче, имаше дни, в които хвърляхме боклука по 2-3 пъти. Та в крайна сметка купих един симпатичен 50 л пластмасов кош с люлещ се капак , а впоследствие още един 25 л - за хартия и пластмаса, която дотогава събирахме в торби. Мият се много лесно, не се повреждат от влага. Разбира се, това е приложимо само ако има достатъчно място - при нас между кухнята и хола има дълъг долен шкаф, който ги крие.   

А в кошчето под мивката започнах да държа голяма торба с прах за пране и мерителна чашка в нея - понеже е точно до пералнята и е много удобно.

# 403
  • Варна
И аз махнах коша от шкафа, удобно се отваря закачената вратичка, но е малък коша. Изкарах го на терасата и си ползвам шкафа за препарати.

# 404
Ще направя файл с точните наименования на моделите електроуреди вкъщи. Защото документи се губят, гаранции изтичат и сега като ми трябва моделът на един хладилник, за да поръчам кошницата за зеленчуци, която счупих, не знам какъв е. Предполагам отзад ще има информация, но ми е трудно да го измъкна.

Общи условия

Активация на акаунт