КАУФЛАНД - тема 38

• 59 978
  • 763
  •   1
Отговори
# 285
Е, в магазините много ясно че е около 2 лв литъра. Домашното мляко го продават за 1,2 литъра. А както казахте, производителите го изкупуват  още на по-ниска цена.

На Белииса съм вземала сирене, около 6 лв беше кг. Сносно на вкус, на съставки не знам как, но предвид цената..

# 286
На мен ми харесва на Елена кашкавала и при нас в супера е 12лв кг, което е супер за мен. Взех днес от този на Белииса, сега го пробвах наистина е твърд но ми харесва. Яла съм доста по-гадни кашкавали около 10-12 лв кг. Доволна съм. Накупих и още други неща. При нас има инхалатор Santos намелен на цена от 50лв, някой ползвал ли го е и дали е доволен?

# 287
  • СОФИЯ
Някой опитвал ли е разтворимото кафе Сантос от стр. 7 на настоящата брошура? https://www.kaufland.bg/aktualni-predlozheniya/broshuri.html

# 288

Е ти пък 2 лева. близо до нас продават наливно за 1,30 , на едро е под лев със сигурност, а за големи производители може и с 50 ст да е Simple Smile
За да стане кашкавал, млякото трябва да е истинско. Това наливното от 1,30 не знам какво е, като масленост и качество.
Различните видове кашкавал "поемат" по много мляко, 8-10литра за килограм готов продукт.
Не знам Белиса как са като марка, нямам лични впечатления.

# 289
Цената на литър "истинско" мляко на едро наистина очаквам да е под лев. Не случайно хора от бранша разливаха мляко по улиците в знак на протест с изкупните цени преди време, сравнявайки това, което те получават и цените в магазина.

# 290
От много време цената не е критерии за качество. Много е вероятно да давате диви пари за евтин боклук или да плащате малко за високо качество на правилния търговец.

# 291

За да стане кашкавал, млякото трябва да е истинско. Това наливното от 1,30 не знам какво е, като масленост и качество.
Различните видове кашкавал "поемат" по много мляко, 8-10литра за килограм готов продукт.
Не знам Белиса как са като марка, нямам лични впечатления.

Ами много си е хубаво, не знам по селата по колко го продават
но това е малък частен бизнес, имат малък обект в двора и докарват по една малка цистерна сутрин, даже тая цена е висока според мен
В супермаркетите  колко народ трябва да се храни от тая цена 2 лв...то само за реклама и маркетинг сигурно отиват 5-10 %..
....намерих някаква статия че под 60 ст е цената 'на едро'

# 292
Не знам за вас, обаче аз за 15-16 лв ще си купя 2 кила пържоли, бахти кашкавала....

# 293
Не знам за вас, обаче аз за 15-16 лв ще си купя 2 кила пържоли, бахти кашкавала....

Аз затова не ям кашкавал. Joy
Лъки, на рафта имаше редовна цена 7,49 за 400 г, значи кг излиза 18,70.
Хич не е евтин.

# 294
Дева, аз доста години го бях бойкотирала, покрай режима го проядох. То на тия цени по-добре да си вземеш бри или синьо сирене.

# 295
  • Варна
А, мерси съм за бри и синьо сирене Stop Вкусове разни, не знам защо се очаква хубав качествен кашкавал да е непременно по-евтин от месото или от синьото сирене.

# 296
Защото млякото се изкупува сигурно на 30-50 стотинки. И защо се очаква да е двойно и тройно на месото?
А мерси съм.

# 297
  • Варна
Не съм наясно със себестойността на продукта, така че нямам намерение да влизам в спорове по тая точка. Само ще отбележа, че цената на суровината е само едно от перата в нея. Обаче преди малко се коментираше, че кашкавал на 10 лева не е кашкавал, защото тази цена е много под стойността му, сега се оказва, че млякото се изкупувало за 30 стотинки, демек и 5 лева за килограм е много Laughing Последно кое е вярното?
И не е там въпроса, както казах въпросът е в предпочитанията. Не виждам никакъв смисъл да се сравняват несравними продукти, месо срещу кашкавал? WTF???

# 298
  • Бургас
Изкупната цена на млякото е едната страна . Тя е ниска, - 50 ст, ясно защо. В една хладилна  вана го съхраняват 2 дни, защото цистерната идва през ден  да го вземе. Това е в едно малко село. Всеки момент може да кажат"Пътят е лош, няма да идваме за млякото ви."  Но въпреки тази ниска цена, понеже млякото не достига ,/ а може би й поради това/, и в сиренето, и в кашкавала, слагат и сухо мляко и не знам още как му баят. Но крайната цена си я поддържат висока.

# 299
Месечинка, мен ме е яд друго, че изкупуват млякото на хората за без пари а ти пробутват скъп и с кофти качество продукт. Давам по 15 лв за килограм за нещо което много често не е узряло, понякога е отровно солено и и със сигурност не изцяло от прясно мляко.
Хванах първия кашкавал в нета по БДС който ми излезе, каква му е цената - 20+ лв....на фона на заплатите това просто е брутално:
https://m.ebag.bg/kashkaval-madzharov-vitosha-bds-420-g/8978

Общи условия

Активация на акаунт