Как преодоляхте вината ?

• 8 000
  • 146
  •   1
Отговори
# 75
Моля, и аз ти благодаря ! Успех

# 76
Това, че си се съгласила доброволно на споделени права, е мега тъпа постъпка, чак не проумявам, че е възможно.

# 77
Добре са те изпързаляли с това споделено родителство. Според мен не можеш да се прибереш в България с детето вече. Смени адвоката, този или не е много компетентен, или мрази българките.

# 78
Хич не се вълнувай как ощетяваш бабата, дядото и бащата с ежедневната липса на детето около тях. Мисли кое е най-добре за теб самата и за момиченцето ти занапред. Естествено, че семейството в най-чистата му форма е най-добрия избор, но след като си взела решение за раздяла, следвай своята посока. Успех, момиче!

# 79
  • Sofia
Не чувствай вина.
Пробвала си, не си успяла.
Танго се играе от двама.

Не чувствам вина.
За своя развод.
Просто не чувствам.

Така се живее и диша по-лесно.
И леко. Повярвай ми.
А синът ми е на 15 години и си е съвсем нормален и щастлив младеж вече.

# 80
Хич не се вълнувай как ощетяваш бабата, дядото и бащата с ежедневната липса на детето около тях. Мисли кое е най-добре за теб самата и за момиченцето ти занапред. Естествено, че семейството в най-чистата му форма е най-добрия избор, но след като си взела решение за раздяла, следвай своята посока. Успех, момиче!
За тях не ми е чак толкова съвестно, но за дъщеря ми определено ми е съвестно. Все пак тя е изградила връзка с тях. Но от друга страна се питам защо да трябва да се влача по корем в чужда страна? Малката е на 4, и ако се върна на време, ще научи българския лесно и ще тръгне на училище. Тя разбира български отлично, но съвсем малко го говори. Но дали това ще е най-доброто за нея? Да прекъсна връзката ѝ с баща, баба и дядо. За мен е все тая къде ще почна от нулата. В България си имам жилище, тук ще се влача по квартири. От друга страна ме ужасява перспективата те да решат да ми правят напук и индиректно да настройват детето срещу мен. Затова и съм толкова объркана.

# 81
Започнеш ли да се питаш в дадена ситуация кое е правилно, обикновено е второто. Аз мисля, че е най-добре да се прибереш в България, но споделеното родителство е супер сериозна пречка. И вината ти е напълно неоснователна. Колко баби и дядовци и тук са отделени от внучетата си, че и родители с дете!?.. Ами има интернет връзки - Вайбър, Месинджър, Скайп... При добро желание се намира начин, при отсъствие на такова следват оправдания....

# 82
Има срок от 2 месеца, в които да се откажа от споделено родителство без намесата на съд.

# 83
Ами отказвай се тогава.

# 84
Отказвай се, разбира се!

# 85
Отказвай се щом можеш, разбира се - това е капан да те държат вързана там..Ако останеш нищо не пречи да го даваш когато може, но така избора ти се ограничава.

# 86
Ти си вържи гащите, засега нещата може да изглеждат цивилизовано, но е доста вероятно мръсотиите тепърва да започват. И двамата ли сте българи?

За съжаление, често пъти става точно така. Уж цивилизована раздяла, но после се започва с подлите номерца и обработка на детето в полза на бащата. Даже понякога е по-добре да се преустановят напълно контактите с бащата. Споделено попечителство е лош вариант, предполагащ много нерви и конфликти на твой гръб.Отказвай се докато можеш.

Ето, моят бившия се държеше съвсем прилично в продължение на 1 година, нооо напоследък нещо го прихвана. Засичам го,че прави доста злобни подмятания по мой адрес пред детето. Независимо, че има ново семейство, живее в друг град  далеч от нас, а новата му жена, по мое мнение, е доста свястна. Би трябвало да е щастлив и доволен вече. Отде се взе сега тази злоба да сипе към мен, наистина не знам.

# 87
Дали бащата, бабата и дядото ще говорят пред детето против теб- зависи от тях самите, а не от твоето поведение. Ако те са злобни хора, и най-образцовата бивша снаха да си, все ще намерят за какво да те плюят пред детето. Това с настройването на детето срещу единия родител, когато то е при другия е толкова пагубно за психиката на самото дете, толкова го обърква и то в такъв деликатен за него момент. Но не можеш да ги спреш, от тях зависи какво ще говорят на детето, не от теб. Когато моето дете беше на възрастта на твоето и посещаваше баща си и роднините му, те му пълнеха главата с ужасии за мен и когато то се върнеше вкъщи, се държеше безобразно с мен няколко дни. Така и не се спряха да му пълнят главата с глупости, които само навредиха на всички ни.

# 88
Отказвай се щом можеш, разбира се - това е капан да те държат вързана там..Ако останеш нищо не пречи да го даваш когато може, но така избора ти се ограничава.
И аз имам такива опасения. Да съм вързана и под контрол. Както вече споменах, те ни намекват да се събираме, да сме се били разделили временно. Бившият смята, че просто имам нужда от няколко месеца почивка от него. Кани ме на рождения си ден, при което аз доста се опулих. А адвокатката ме посъветва ако имаме нормална комуникация, да си поделим правата. Социалните работници ни посъветваха същото и затова се съгласих. Ако стане кофти ситуация, ще се наложи пак чрез съд да му отнема правата. Няма да е трудно предвид миналото му и предвид това, че вече фигурира в съда като лице, стига аз да съм си стъпила на краката. Тук това споделено родителство е широко разпространен модел. Но аз пак си имам едно наум с тези хора.

# 89
И аз съм на мнение, че вината е последният ти проблем. Жалиш свекърите, а не жалиш своите роднини? Къде точно се вместява вината тук?

Отказвай се от споделеното родителство, връщай се тук или си намирай работа там с различно обитание. Започни да изграждаш живота си по нормален начин, с обгрижване на детето. Другото са странични краски, които не следва да те вълнуват на този етап. Живей с реалностите, вместо с имагинерни представи за бъдещи гаджета и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт