За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 719
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • Русе
  • Мнения: 5 206
Скрит текст:
Моля, за изпитана рецепта за пилешки крилца на фурна!

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/01/blog-post_29.html

# 421
  • Мнения: 11 984
Моля, за изпитана рецепта за аранчини. В нета рецепти много, но все пак имам едно съмнително но...

# 422
  • Sofia
  • Мнения: 21 632
Аранчините са от останало ризото най-вече (аз от ризото съм ги правила), което значи, че оризът е с добавки и вкусове вече. Та в такъв случай ризотото е вече престояло и охладено, оформят се топки и се оставят в хладилника за 20-30 мин. да се стегнат, след това се потапят в яйце и галета и се пържат или пекат до златисто.

# 423
  • Мнения: 296
Здравейте, може ли рецепта за пърленки? Чета, чета най-различни варианти за приготвяне на тесто и съвсем се обърках. Със сода ли са по-хубави или с мая, или и с двете? С прясно или с кисело мляко, или с вода? 😮 Искам да са меки, без плънка. И мога ли да направя тестото към 4-5 примерно а самите пърленки към 7, къде да го съхраня ?Благодаря предвалително! Simple Smile

# 424
  • Sofia
  • Мнения: 21 632
Със сода ли са по-хубави или с мая, или и с двете?
Това е просто въпрос на вкус.
Аз хлебно тесто предпочитам с мая. Пърленката по принцип е с просто тесто, затова е с вода (иначе и това е въпрос на предпочитания). За да са меки е важно тестото да е меко и да разточваш не много тънко. Та при мен е брашно, сол, вода и понякога мая - до приятно меко тесто. Можеш да омесиш тесто и да престои на хладно или в хладилника (ако е в хладилника има нужда от отпускане преди употреба, та трябва да се извади предварително).

# 425
  • Мнения: 9 108
Моля, за изпитана рецепта за аранчини. В нета рецепти много, но все пак имам едно съмнително но...
Ето, Славе http://pep-4o.blogspot.com/2016/03/blog-post_29.html?m=0
Можеш и парченца пилешко да добавиш до моцарелата

# 426
  • Пловдив
  • Мнения: 466
Направих едни мъфини чуднички.Иска ми се да добавя  някаква глазурка отгоре. Бързичка лесна без темпериране съвсем за новаци. В къщи имам прясно мляко, шоколадов куверюр, сметана за готвене и масло. Предложете ми идея, смятам да ги поръся така семпло отгоре без да обливам цялото кексче.

# 427
  • Мнения: X
Искам да направя пилешки гърди със заквасена сметана в йена.
Може ли рецепта?

# 428
  • Мнения: 2 817
Направих едни мъфини чуднички.Иска ми се да добавя  някаква глазурка отгоре. Бързичка лесна без темпериране съвсем за новаци. В къщи имам прясно мляко, шоколадов куверюр, сметана за готвене и масло. Предложете ми идея, смятам да ги поръся така семпло отгоре без да обливам цялото кексче.

Стопете на водна баня малко шоколад /примерно 40 г./ с 1 л. течна сметана, сложете в пликче или пош. Отрежете върха на плика и направете линии върху мъфините Simple Smile

# 429
  • София
  • Мнения: 10 862
Искам да направя пилешки гърди със заквасена сметана в йена.
Може ли рецепта?

Пилешки гърди със сметаново-чеснов сос

# 430
  • София
  • Мнения: 11 706
Направих едни мъфини чуднички.Иска ми се да добавя  някаква глазурка отгоре. Бързичка лесна без темпериране съвсем за новаци. В къщи имам прясно мляко, шоколадов куверюр, сметана за готвене и масло. Предложете ми идея, смятам да ги поръся така семпло отгоре без да обливам цялото кексче.
Ето ти два варианта за глазура, ти си четеш само за глазурата
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_772.html

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_87.html

# 431
  • Мнения: 2 821
Пекох кестени във фурната. Явно не съм разрязала достатъчно коричката и не може да се обели мъхавата обвивка, която е под твърдата. Някакви идеи за спасяване? Да ги попаря примерно?

# 432
  • Sofia
  • Мнения: 21 632
Направих едни мъфини чуднички.Иска ми се да добавя  някаква глазурка отгоре.
Ето и от мен - https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_4.html?m=0

# 433
  • Мнения: 354
Готвих свинско в уред за бавно готвене. Този път нямах много време да го подготвя и то взе че накрая стана много сухо. Идеи как да го направя по-приятно за хапване и да не е толкова сухо? Идва ми идея да му направя сос някакъв, но не съм сигурна, че ще закърпя положението.

# 434
  • Мнения: 118
Здравейте! Може ли идея за манджа с бял свински дроб. Купих един преди два, само го сварих и не знам какво да правя с него. Никога не съм готвила само бял дроб, знам че за дроб сърма са нужни и други дреболии.

Общи условия

Активация на акаунт