Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 76

• 48 177
  • 778
  •   1
Отговори
# 105
  • София
А през колко врем слагаш прегнила и ат колко единици.
Моят съвет е щом имаш прегнил да си изчакаш датата. Скоро имаше 2 момичета във форума, заради прегнила пуснаха 100теста и пак не знаеха какво точно се случва

# 106
Слагам го през ден и днес ми се пада, пише 100  IU на него, сигурно са единиците му. Ще изчакам май до вторник.

# 107
Имам 2 въпроса, свързани с поста на Нелита. Не ми се карайте, досега съм имала само пункции:
1-Нелита, овулацията ти би трябвало да е била на 12.10., или кога?
2-Защо на мен ми казаха да правя тест 10 дни след инсе (овулация) на 12.10.? Нали има разлика 5 дни, в които би се оплодила и евентуално би достигала бластоцист? Аз изчаках до 12-ти ден, но все пак беше отрицателен (макар и не 0.00).  На Нелита са казали - тест 17 дни след О, на мен - 10 дни след О? Защо?

# 108
Да ти кажа и аз не съм много наясно, но при мен ми таймираха обулацията, имах изместване на имплантационния прозорец и ми върнахме ембриони на 5 дни, сигурно всичко това има значение, а и според мен при всеки е различно.

# 109
И аз бях таймирана, и при положение че нямам проверка за имплатационен прозорец, не беше ли редно да ми препоръчат тест поне 14 дни след инсе? Тест 10 дни след инсеминация не е ли като тест 5 дни след трансфер на 5-дневни? Или съм грешка? Не съм спряла прогестерона и утре ще повторя. Не вярвам да има промяна, но...

# 110
Ами не знам дали е едно и същото, нямам представа.

# 111
  • София
Нелита слага ЧХГ препарат, ранния тест няма да бъде обективен в нейния случай

# 112
Здравейте момичета,да споделя с вас че поредния ни опит май е обречен.Днес ми се обади ембриолог и каза че двете ни оплодени яйцеклетки май няма да ги бъде.Едната със сигурнист,защото била с фрагментации или нещо такова,а другата за трети ден бавно се развивала.Каза че ще ги изчакат до пети ден и ще се види какво се случва можело едната да ги била изненадала.Имала ли е някоя от вас такъв случай и как са се развили нещата.Мислите ли че има някаква дори малка надежда.Благодаря и успех.

# 113
  • Sofia
Svetylka123,
Ако нямаше надежда и не вярвахме, нямаше толкова години да се борим. Нищо не се знае, лично доктор Стаменов ми е казвал,че бавните ембриони не са обречени и че може да наваксат. Не се предавай и пак казвам само по-спокойно,защото психиката си е нужна.

# 114
След трансфер каква доза фолиева киселина пиете?

Изписано ми е 2 х 1.

svetylka123
Не бързай да униваш. И на нас така ни казаха, а после се оказа, че имаме три замразени. Може и да се развие.

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 20:36 от Milo_kote

# 115
  • Sofia
Имам въпрос -> още преди пункцията, по време на стимулацията се сдобих с високо кръвно..и предполагам, че е от Зарзиото, което ми беше изписано заради PBMC... Ходих на кардиолог - изписа ми бетаблокери, след 48 часово стоене с холтер. Сега след трансфера отново имам Зарзио, имам един положителен кръвен тест на 10-ден, обаче кръвното ми продължава да е високо. Това Зарзио толкова ли е важно? Кардиоложката при която ходих се казва Христова - да и имам ли доверие? Някак си тези лекари не си ли говорят по между си? Въртя се в омагьосан кръг...а се чувствам ужасно (главоболие, отпадналост) и след толкова години сега като видях положителния тест, да не приключи всичко от недоглеждане... За какво се изписва изобщо Зарзио след трансфер?

# 116
Благодаря ви момичета за надеждата,която ми давате много се надявам едното да почне да наваксва.Успех.

# 117
  • София
Имам въпрос -> още преди пункцията, по време на стимулацията се сдобих с високо кръвно..и предполагам, че е от Зарзиото, което ми беше изписано заради PBMC... Ходих на кардиолог - изписа ми бетаблокери, след 48 часово стоене с холтер. Сега след трансфера отново имам Зарзио, имам един положителен кръвен тест на 10-ден, обаче кръвното ми продължава да е високо. Това Зарзио толкова ли е важно? Кардиоложката при която ходих се казва Христова - да и имам ли доверие? Някак си тези лекари не си ли говорят по между си? Въртя се в омагьосан кръг...а се чувствам ужасно (главоболие, отпадналост) и след толкова години сега като видях положителния тест, да не приключи всичко от недоглеждане... За какво се изписва изобщо Зарзио след трансфер?
Не мисля, че е от зарзиото, а и то няма общо с РВМС-то.
От всичките хормони с които си натъпкана, реши, че кръвното се вдига от 1 деление зарзио на 2-3 дни.

# 118
От “Надежда” на дали ще ти го спрат.
Аз лично отказах за себе си да го слагам,без да им се обяснявам. Спрях си и сама “Налко”-то.
След това като ме питаха за терапията,просто го пропусках и те бяха силно очудени как нямам зарзио/м граст.
П.С. Разбира се,не те подтиквам по никакъв начин да правиш това! Всеки си има глава на раменете и преценя за себе си какво е редно и какво не.
Успех и дано нямаш повече неразположения.

# 119
  • София
Аз имах Зарзио само до теста (1 спринцовка), след това не съм слагала. Та спират го, защо да не го спират, всичко е индивидуално.

Общи условия

Активация на акаунт