Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 76

• 47 777
  • 778
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Като знам от какво са, няма как да се притесня Simple Smile

# 181
Mariq13, Преди да и стана пациентка, но не мисля, че това е от значение...

# 182
Моля някой да сподели впечатления от прилагане на PRP. След толкова много процедури не знам дали да се подлагам и на това.

# 183
Момичета извинете че и аз влизам с въпрос. Някоя пациентка на клиниката да е правила консултация с имунолог на др.място?
Чудя се дали Перси ще се разсърди и дали въобще ще приеме изследванията ми, които са правени при Русев. Просто имах записан час при него, още преди тя да ми назначи изследванията които иска.
При първата ни среща с д-р Стаменов и аз носих изследвания от Русев. Той не ги отрази особено и каза нещо от рода на това, че не са голям критерий за него.

# 184
  • София
Моля някой да сподели впечатления от прилагане на PRP. След толкова много процедури не знам дали да се подлагам и на това.
Оправи си настройките, забранила си получаването на лични съобщения.

# 185

Оправи си настройките, забранила си получаването на лични съобщения.

Готово 😀

# 186
Цопвам се с последни новини - пункция мина добре, извадена 1 яйцеклетка на ЕЦ с добро качество, но за съжаление не се делеше ембриона и се връщаме на финалната права. 😟 Другата седмица ще се чуя с доктора за коментар, но ми се струва доста като бинго цялото това нещо - какъв е шанса на ЕЦ с една яйцеклетка да се случат нещата? Някой има ли подобен опит? И още нещо - колко дни след пункцията е ок да има полов контакт? 😇

# 187
Здравейте отдавна не съм писала след 1 неуспешен опит май месец Стаменов пи изписа Трисеквенс 1 месец вече втори, но цикъла ми се обърка, винаги съм била с редовен цикъл може ли мнения ако някой го е пил благодаря дами

# 188
Здравейте! Влизам за малко кураж, че днес нещо ми е тъжно. Имах пункция, от която извадиха 4 Я, като и четирите се оплодиха. Преди 2 дни ми върнаха 2 тридневни ембриони, а другите 2 оставихме да се развиват до 5-ти ден. Да, но днес ми се обадиха, че са спрели развитие и на мен ми стана доста криво. Започнах да си мисля, че щом те са спрели, какво пречи на върнатите и те да спрат?! Първи опит ми е по дълъг протокол. То и цялата стимулация мина "незадоволително" по думите на док. Според него, с тези огромни дози, трябваше да съм направила повече фоликули, но... И все пак, просто се чувствам обезкуражена, а знам, че това е последното, което трябва да чувствам в момента. Успех на всички.!

# 189
  • София
Здравейте, момичета.
Преди няколко дена бях задала следния въпрос:  
Цитат
Четох доста по темите за проблемно забременяване и срещнах много мнения, че при запушени маточни тръби се събирало токсична течност, която е възможно да убива ембриончетата. На мен лично никога д-р Персенска не е коментирала в тази насока и че трябва да се премахнат. Има ли момичета, които са започнали ин витро опити със запушени тръби  и след определено време са ги премахнали и са забременели?
Допитах се д-р Персенска и искам да споделя с вас какво ми е отговорено, за да може тези момичета, които имат сходния проблем да им стане по-ясно.
Отговорът беше, че при мен маточните тръби са напълно запушени и от това, което е видяла на снимката не смята, че на този етап би това ми попречило за каквото и да е.  И ако имало предпоставка за премахването им би била ми казала още тогава.
Във вторник ми е ендометриалната биопсия. Малко се притеснявам за болката, но ще отмине Grin . . Само ми казаха, че ако е всичко наред следващия месец ще има ЗЕТ Innocent
Забравих да питам за какъв период от време излиза резултата от еднометриалната биопсия?

# 190
Здравей queenV. Напълно разбирам тъгата ти. На мен също днес ми казаха, че единственото ми ембрионче е спряло развитие и ми стана доста криво. Само положително мислене ти желая. Трябва да си спокойна и усмихната сега. Стискам палци всичко да е наред. 🤗

# 191
  • Sofia
Здравейте, момичета.
Преди няколко дена бях задала следния въпрос:  
Цитат
Четох доста по темите за проблемно забременяване и срещнах много мнения, че при запушени маточни тръби се събирало токсична течност, която е възможно да убива ембриончетата. На мен лично никога д-р Персенска не е коментирала в тази насока и че трябва да се премахнат. Има ли момичета, които са започнали ин витро опити със запушени тръби  и след определено време са ги премахнали и са забременели?
Допитах се д-р Персенска и искам да споделя с вас какво ми е отговорено, за да може тези момичета, които имат сходния проблем да им стане по-ясно.
Отговорът беше, че при мен маточните тръби са напълно запушени и от това, което е видяла на снимката не смята, че на този етап би това ми попречило за каквото и да е.  И ако имало предпоставка за премахването им би била ми казала още тогава.
Във вторник ми е ендометриалната биопсия. Малко се притеснявам за болката, но ще отмине Grin . . Само ми казаха, че ако е всичко наред следващия месец ще има ЗЕТ Innocent
Забравих да питам за какъв период от време излиза резултата от еднометриалната биопсия?
Биопсията на мен ми излезе за 8дни. Относно запушените тръби, ако са само запушени няма проблем, аз бях с хидросалпингс и веднага ги махнахме. Още след първия преглед го установихме и 2 седм по-късно вече бях без тях Simple Smile

# 192
Здравейте и на мен днес не ми е ден. Обадиха ми се че от трите ембриончета едното май е спряло, второто се е забавило, а за сега поне третото било добра морулка. Няма да правим свеж трансфер, направо ще го замразят. Аз се чудех за свеж трансфер, ама ето да видим дали въобще ще се справи с 5 ден. Такова са моите ембриончета след 3 ден се развалят. Знае ли някоя от вас защо така, една ембриоложка ми беше казала, че до 3 ден ембриончето живее от заряда на яйцеклетката, а след 3 ден вече зависи от само себе си и от сперматозоида. Може и да греша. Моля ако знаете нещо дайте мнения.

# 193
  • София
Здравейте! Влизам за малко кураж, че днес нещо ми е тъжно. Имах пункция, от която извадиха 4 Я, като и четирите се оплодиха. Преди 2 дни ми върнаха 2 тридневни ембриони, а другите 2 оставихме да се развиват до 5-ти ден. Да, но днес ми се обадиха, че са спрели развитие и на мен ми стана доста криво. Започнах да си мисля, че щом те са спрели, какво пречи на върнатите и те да спрат?! Първи опит ми е по дълъг протокол. То и цялата стимулация мина "незадоволително" по думите на док. Според него, с тези огромни дози, трябваше да съм направила повече фоликули, но... И все пак, просто се чувствам обезкуражена, а знам, че това е последното, което трябва да чувствам в момента. Успех на всички.!
А какво пречи на върнатите да спрят да се развиват, ако другите са се развили по учебник?
Винаги има ембриони, които спират да се развиват. Няма случай в който 100% от имбрионите да се развиват еднакво и от всички да стават бебета

# 194
Здравейте! Предстои ми да подавам документи към Цар, за първи път. Забравих да питам, Караджова, дали трябва да сме двамата със съпруга ми или мога да взема документи за попълване и да ги върна? Както и как протичат нещата в последствие? Документи кой ще ги носи във фонда? Одобрената заповед, аз ли ще я получа или отива служебно в болницата? Благодаря предварително, на отзовалите се!

Общи условия

Активация на акаунт