Частни детски градини - София (тема 12)

• 99 285
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Да, да, не може да поставяме под общ знаменател. Аз бях от абонатите на частна градина ( много прехвалена)!, имам и приятелки записали децата си в други частни ясли/градини. Не виждам лично аз никаква, повтарям никаква добавена стойност. Но детето ми се чувства по-добре в държавна градина. Ние сме от примерите за лош опит с частните. Сега, ако ми кажете една частна градина, която наистина да отговаря на претенциите спрямо цената си, сигурно ще се съглася. Пита дамата по тема английски. Аз научих сама сина си на цветовете на английски и две три думички. Махнах му биберона. Сама се справих с ходенето до тоалетна. И сама го научих да бъде самостоятелен. Частната градина освен да пуска болни деца, уж 12 щяха да бъдат, станаха 16. Битови инциденти. Подсечени до кръв дупета. И идеята е много хубава за частните градини, но явно не на всички им се получава с менажирането, отговорността, имдивидуалните разбирания и минимални очаквания на родителите.

# 676
Аз също от частни ясли минах на държавна градина и съм много по-доволна.

# 677
  • София
Моето дете го приеха от раз в държавна,но го оставих в частната.Беше с трудна адаптация в началото,тъкмо беше свикнал и решихме да не го "пипаме".Още като го записвахме, бях решила да не кандидатстваме изобщо в държавна,но реших да си пробвам късмета и аз не знам защо,явно повлечена от масовото кандидатстване и тръпнене реших и аз малко емоция да си създам 😂
При нас частната градина си беше избор,а не алтернатива докато го приемат в държавна и бях с нагласата,че ще е там дългосрочно,както и стана.По-малко деца в група ,повече внимание ,повече активности и излизания дори през зимата.Извадихме късмет със страхотни учители,ходи с огромно желание ,не съжалявам за избора си.
Просто не мога да сравня държавната градина с частна,защото не сме били в държавна,чувала съм както суперлативи,така и страхотии,но това се отнася и за частните също.

# 678
Коя е тази градина?

# 679
Здравейте!
Моят син посещава частна градина Германи от скоро. Страшно много ни харесва там. Има видеонаблюдение и плувен басейн. Първия ден не можеше да заспи и една от госпожите го гушна и заспа. Прегръщат ги, играят си, излизат всеки ден навън преди обяд и после следобяд. Всичко изглеждаше супер. ОБАЧЕ! Ненадейно получавам имейл в петък,че е приет в 28 ДГ Ян Бибиян Младост. И бях в шок, бях забравила,че съм оставила някакви кандидатури в профила.Знам,че това се случва 1 на 100000 деца. И вместо да се зарадвам се зачудих искам ли да го запиша там. После шанса да ни приемат някъде е под минимума, тъй като се маха една точка ако не се запише детето. Толкова е хубаво в Германи, но пък предполагам и в държавната ще го изгледат. А парите,които даваме на месец за частната не са малко. В тази 28 градина също има басейн. Минута е,че са 28 деца...в частната 10-12... Вие попадали ли сте в такава ситуация да се чудите дали да не си остане детето в частна, вместо да го запишете в държавна? Като казах на моите приятели,че е приет те ми казаха,че това е страшен късмет, обаче защо не мога да се зарадвам?!Ще се радвам на мнения!

# 680
  • София
Ще пиша на лични на всеки ,който се интересува 🙂

# 681
Здравейте!
Моят син посещава частна градина Германи от скоро. Страшно много ни харесва там. Има видеонаблюдение и плувен басейн. Първия ден не можеше да заспи и една от госпожите го гушна и заспа. Прегръщат ги, играят си, излизат всеки ден навън преди обяд и после следобяд. Всичко изглеждаше супер. ОБАЧЕ! Ненадейно получавам имейл в петък,че е приет в 28 ДГ Ян Бибиян Младост. И бях в шок, бях забравила,че съм оставила някакви кандидатури в профила.Знам,че това се случва 1 на 100000 деца. И вместо да се зарадвам се зачудих искам ли да го запиша там. После шанса да ни приемат някъде е под минимума, тъй като се маха една точка ако не се запише детето. Толкова е хубаво в Германи, но пък предполагам и в държавната ще го изгледат. А парите,които даваме на месец за частната не са малко. В тази 28 градина също има басейн. Минута е,че са 28 деца...в частната 10-12... Вие попадали ли сте в такава ситуация да се чудите дали да не си остане детето в частна, вместо да го запишете в държавна? Като казах на моите приятели,че е приет те ми казаха,че това е страшен късмет, обаче защо не мога да се зарадвам?!Ще се радвам на мнения!

Аз вече се изказах по-горе. Моят съвет е да не делите на частни и държавни. Да, парите са фактор. Но най-ценно е детето е да се чувства добре. Ако е така в Германи, не бих го местила. Говоря от опит с две деца, местени в различни градини и училища. Имала съм същите колебания като Вас.

Друг вариант е да се договорите с Германи, че ще опитате пробно в ДГ. Тъкмо ще Ви стане ясно читави хора ли са или лицемерно любезни.

Трети вариант е, ако Германи не таксуват отсъствията, да пробвате в ДГ без да знаят.

# 682
Здравейте!
За Германи съм чувала също страхотни отзиви, но не от личен опит.
Аз бих го пробвала на държавна, и бих запазила мястото му в Германи за 1 месец, за да наблюдавам и преценя дали си струва. Моето мнение е, че в държавните градини и ясли не е толкова зле, колкото се изкарва и ако Ви кажа - не го правете, не го пробвайте на държавна, ще бъде в разрез с разбиранията ми. В държавните почти никога не посещават пълна бройка дечица, и обичайно са по-малко. В държавната, в която посещава детето ми бяха 10-12 тази седмица. А и Вие винаги може да се откажете. Лично ако питате мен, аз бих го пробвала.

# 683
.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 20:03 от Татко Мецан

# 684
Моят опит с градинска възраст не е толкова отдавна, но е подобен на този на Татко Мецан.
Запишете и си преценете. До месец ще си проличи.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 21:44 от Елфичка

# 685
Здравейте!
Точно в тази ситуация бяхме и ние. Забравили че кандидатствали и приети. Не съм се чудила, оставих го в частната. Всеки с приоритетите си. Не слушайте мнения на познати и приятели, а вземете решението си въз основа на Вашите възгледи и ценности.

# 686
.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 20:03 от Татко Мецан

# 687
  • София
С изключение на леглото и данке и битте, тези неща и децата в държавните и обикновени български частни градини ги научават. Ходене до тоалетна, миене на ръце, хранене чисто и каквото още си изброил. На всичко отгоре това са битови навици, които първо се учат вкъщи и едва след това децата тръгват на градина. В първа група са 3-годишни, а дотогава трябва вече да ползват тоалетна самостоятелно, да си мият ръцете преди и след, да се хранят чисто, да се обличат поне във степен, че да не се налага някой да ги облича. Дрехите също трябва да си ги оставят на столчето, по възможност сгънати, но поне сложени на облегалката. И играчките в занималнята трябва да прибират. Във вашата частна градина не правят кой знае колко по-различно възпитание, отколкото във всяка друга градина. Ако децата нямат такава степен на самостоятелност учителките и лелките ще луднат.

# 688
Това изобщо не е вярно и не ми се спори, затова се изтривам.

# 689
Андариел, с този декламативен тон си направо страховита. Как рече и отсече, просто не е истина Joy Радвам се, че моето дете не е попаднало в среда, поощряваща подобен начин на мислене.

Общи условия

Активация на акаунт