Фермата сезон 5 тема 5

• 36 344
  • 962
  •   1
Отговори
# 555
  • ВАРНА
Да споделя и аз неприятното си впечатление от държането и изказванията на Венци. Той как изгори баница като правеше май не помни . Държа се точно като мутра в кръчма.

За отношенията на Бети с Митко ИТ - аз похот също не виждам. Имам много близки приятели мъже,които са прекрасни хора и с които се ценим и уважаваме. Радвам се,че и със съпруга ми си допаднаха на по-късен етап и сега събиранията са вече семейни. В изолираната обстановка на Фермата,те са на една интелектуална вълна и с близки възгледи за живота,затова им е по-лесно да общуват. не говоря за лафче с общи познати,а за обсъждане на сериозни теми. След дуела на бети ,вечерта парти и по малките часове на нощта все още будни дояха овцете - аз съм имала момент с таково будуване цяла нощ и помня,как 2 думи не мога да вържа в един момент от умора,мозъкът просто изключва. Така че ми се струва твърде много романтизъм се придава на ситуацията.

Велислава изобщо не мисля да я коментирам - твърде елементарна и шумна. На такива хора изобщо не следва да се обръща внимание.Има МНОГО да учи още от живота и за отношенията между хората. Поведението категорично не е като на 25г човек. Като съпоставя - 3г е по-голяма от Веселка и 3г по-малка от Бети.А се държи като неразбрана тийнейджърка. С Венци много си приличат,само че той сега е в депресия,а тя все още се хвърля агресивно да защитава позициите си,Венци само мърмори. Когато Венци обясняваше на Бети как единственото важно правило в живота е "познат на кого си ?" си спомних разказчето за Гришо и Пацо,за което бях дала линк преди време в темата.

Красимира много ми напомня като мимики,жестове и държане на моя позната,която е прекрасен човек. Човек с много богата душевност и с големи стени около себе си,които когато успееш да преодолееш все едно виждаш друг човек - забавен,слънчев и много лоялен. Просто това лице идва на много по-късен етап от познанството. Все още нямам категорично мнение за нея.

За Красимир преди Поли имах мнение,че е работяга,симпатичен и неконфликтен. След последвалите събития съм на мнение,организационните му умения не са на ниво. независимо от обещанието към Бети,много по-подло ми се струва да прати човек с контузия на дуел. Освен ако наистина не иска да махне Силвия,за да си няма после проблеми с Поли. А пък от страна на Поли не мисля,че беше уместно да казва на Краси какво и е казала Дана. Също не го познавам достатъчно,но да кажем не съм привърженик на житейската философия,в която на 37г все още теченията те носят .

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 13:10 от morgana07

# 556
Аз мисля, че Велислава крие собствените си недостатъци и проблеми зад думите"ми аз имам принципи" Не иска да признае че е виновна, не иска да признае че поведението и е лошо и неправилно и хоп ама това са моите принципи.
Кои, какви са тези принципи не се знае. По скоро се оправдава. Повтаря го като мантра. Не може да каже друго, не може да се обоснове по друг начин и се е хванала за някакви принципи който и тя не знае какви са.

# 557
  • Sunshine state
Аз мисля, че Велислава крие собствените си недостатъци и проблеми зад думите"ми аз имам принципи" Не иска да признае че е виновна, не иска да признае че поведението и е лошо и неправилно и хоп ама това са моите принципи.
Кои, какви са тези принципи не се знае. По скоро се оправдава. Повтаря го като мантра. Не може да каже друго, не може да се обоснове по друг начин и се е хванала за някакви принципи който и тя не знае какви са.
+10

# 558
Не мога да повярвам колко изпростя Красимир. Любов ли бе да я браниш! Вместо да си играе неговата игра, тръгна да мъсти Паулиновата пластика. Лелеле.
Силвия се надявам да победи когото и да избере и да продължи.

За Велислава и Дана последно:
Интрига е, ако нещо споделено бива разнесено до степен клюка и вреди на замесените. Кой я раздуха? - видяхме.
Абстрахирайки се от това, което вече знаем като развитие в отношенията между Митко и Краси, мисля че случилото се е било следното(само предположения и опит да видя нещата през очите на Велислава):
Дуела е над 7 часа. Спират се камери - разхождат се нашите герои, пият чай, кафе, пушат. Митко и Краска все един до друг, усмивки, погледи, цигарка ръка от ръка, оплаквания колко им е студено...Краси се сгушва в Митко връз широките му гърди, лигави думи, всичко е тъй приятелско. Е той Митенцето е гушлив...За Велислава знаеща, че Краси е обвързана и с дете нещата ѝ се виждат нередни. Другите приемам, че са широкоскроени. Wink
Велислава и истината да каже, те няма да я подкрепят.
Между другото след като Андрей разпространи думите, Митко и Краси са се отдръпнали осъзнали "Кво ще кажат хората?" И защо на продукцията ѝ е нужно да се меси в събитията? Наистина брадърско изпълниение.

Велислава ужасно товари при общуване. Дори да е на едно мнение с останалите, нещо като бунтар решава да е, контра на всички, с цел да е различна. Някакъв похват да отблъскваш всички като в собствените си очи си прав. Липса на социални умения, и то търсена. Дана това намекна, че е влязла да преодолее точно тази липса.

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 13:24 от Cafelate

# 559
Не мога да се съглася, че Велислава дори и пред себе си е признала, че има недостатъци и проблеми. Като съм я слушала как говори за пиянското си тийнейджърство, и как майка ѝ не могла да се справи с нея направо с гордост Head Band Няма как да оправдае поведението си, за това повтаря за принципите си, които тя сама не знае какви са и за какво са. Пълни измишльотини. Много ме е яд, че спечелиха имунитет. Дана я търпя, но малката е страшно говедо.

# 560
  • Sunshine state
Дайте някой спойлер в скрит текст за изхода от дуела, евентуални финалисти, а-у.. Пореден отчаян призив. 😂 Приемам и на лични. 😊😃

# 561
  • София
Дайте някой спойлер в скрит текст за изхода от дуела, евентуални финалисти, а-у.. Пореден отчаян призив. 😂 Приемам и на лични. 😊😃
Много хора искаме, но засега никой не дава. Странно, досега не е успявала толкова дълго да се опази тайната.

# 562
Добре де, ама аз явно не разбирам за какво да е виновна? Защо поведението й да е лошо и към кого? Да може би понякога реагира по импулсивно и първично, но според мен това е поведение на млад човек, неочукан от живота, който смята, че може да промени света. Наивно е, но пък нагаждането, лицемерието и фалша дразнят /поне мен/ повече. Ако се оправдава, това е пред майка й, а на Станислав на глупостите нямаше и нужда да се обяснява.

# 563
За мен Велислава има добро сърце, но има проблеми с общуването, изразяването също. За причините, сигурно трябва да се рови в миналото. Явно е била буйно и непокорно дете иДана, не можейки да се справи,  я праща при баща й, който е / цитирам/  човек, който идея си няма как се гледат деца. Това Велислава си го каза сама в разговор с Калайджиев, доколкото помня. От там проблемите се задълбочават, а на 26 години вече е късно да бъдат поправени. Свиквала е явно да е вечно в отбранителна позиция и за това подхожда с бутонките. Но пък се радва и забавлява по детски искрено. С такъв човек поне знаеш, че каквото има  ще си го каже,  няма да лицемерничи. Аз я подкрепям, дано да намери щастието по пътя си. Нямам намерение да влизам с спор по темата, така я виждам аз и толкова. Както и Роман миналата година.
Красьо, Красьо, ние тук изкроихме и прекроихме 100 стратегии, ти се издъни яко. Никаква мисъл, никаква стратегия. Рязко ми олекна, ама явно све го надценили доста. Добрият стратег не се ръководи от емоциите, ама той отдавта показа, че е импулсивен. Малко се кефя, как му излезнаха криви сметките.
Калайджиев е такъв палячо- ще плаща, ще подарява-  позьор.
Силвето опра пешкира накрая, нейния  friend  я прецака. Кого ли ще избере?  Залагам на Маргото, има да й връща за Шушито.

# 564
Е как да не и е лошо поведението на Велислава. Мрънка непрекъснато. Забравихте ли събраните от пода мухи и сервиране в чиния на масата.
Това как ще го нарече те-чудесно поведение.
Велислава не се сближи с никой. Освен с дедо Венци. Не може да си мислиш че само твоето е правилно. Не може да отказваш да приемеш другото, да го отрича тотално, криейки се зад принципи.

Феникс
Не съм съгласна че ще ти го каже лично. Видяхме че шушука с майка си и с Венци но когато я притисната мълча и дума не обели
Защо не дръпна Красимира и не и каза нещата в очите, ако е видяла нещо. Защо не каза пред групата това което мисли и че еди кои си неща не и харесват.

# 565
  • София
Не харесвам Дана и Вили, но не съм съгласна с това що за родител е щом я е изпратила при баща й. Аз не знам подробности и затова не мога да отсъдя така. Може би, защото брат ми така го пратиха навремето при баба и дядо....за негово добро. Сега 20 години по-късно пак продължавам да смятам, че майка ми е постъпила добре, но е и факт, че той много ми липсваше.

# 566
  • при късмета
Добре де, ама аз явно не разбирам за какво да е виновна? Защо поведението й да е лошо и към кого? Да може би понякога реагира по импулсивно и първично, но според мен това е поведение на млад човек, неочукан от живота, който смята, че може да промени света. Наивно е, но пък нагаждането, лицемерието и фалша дразнят /поне мен/ повече. Ако се оправдава, това е пред майка й, а на Станислав на глупостите нямаше и нужда да се обяснява.
Виновна е за това, че имаше неистово желание да направи интрига, но нямаше нужните аргументи за това и само за това не се получи. С нея да настрои всички участници с/у Краси и Митко, а тя като Ивайло да е стожера на морала, който ги разобличава. Това не е ли лошо поведение към Митко и Краси? Пак да попитам, тя от позицията на каква трябва да им чете морал? По-голям авторитет е пред другите, по-възрастна е от тях или им е в къщата и семействата, че точно тя да ги съди? Защо не прояви същата реакция към Красимир и Поли, при положение, че Паулина премина всякакви морални граници. Това не е ли лицемерие и фалш? За мен е точно това и противоречи на принципност, дори принципите ти да са в тази насока, макар и да не стана ясно точно какви са

# 567
Дана е изпратила Велислава при баща й в Германия, за да я откъсне от лошата среда. Това, което искат да направят всички родители, чиито деца са зависими от нещо. Не съдя Дана, само тя си знае през какво е минала и какво й е било на душата и сърцето. Аз в едно отношение изключително много й се възхищавам - спокойствието, самообладанието и тихия тон с който говори на дъщеря си. Казва много правилни неща и съветите й наистина имат смисъл.

# 568
Мисля, че всички виждат какво се случа между Краси и Митко, но никой не ходи да им чете морал. Мариана косвено си каза, че не одобрява в тесен кръг - между Краси и Марго. Значи и Мариана не е съгласна с такъв флирт, но не ходи да прави циркове наляво и надясно и да дрънка. Но Велислава като стожер на Фермата не спря да се пени какво е видяла, какво мисли, да начувка канчето 250 пъти... Просто понякога трябва да се замълчи, жена на 25 години е все пак и не го е осъзнала, държи се като на 15..

# 569
Джоли, аз никъде не съм писала, че одобрявам поведението й. Ама аз винаги се питам защо нещо е такова, каквото е. Не знаем каква е Велислава в приятелския си кръг, а  явно ива такъв. Може би на приятел би казала какво мисли директно. Писах аз как я възприемам. Предпочитам нея пред прикритата Красимира.

Общи условия

Активация на акаунт