Банята - 35 тема

• 65 833
  • 805
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,
За първи път ни предстои обзавеждане на апартамент, като първата стъпка ще е обзавеждането на банята. Разгледах темите назад и видях, че давате страхотни идеи за разпределението на банята. Бих искала да ви помоля да изкажете мнението си за разпределение на тази баня:

Първоначално мислехме да не променяме разположението, а да остане така както е на схемата. В последствие обаче се замислих, дали няма по-оптимално и естетично разпределение, без да се налагат големи промени по изградената ВиК.
Това за което сме сигурни, че искаме е структура за вграждане и параван/душ кабина с квадватна(правоъгълна) форма.
аз не харесвам душ кабини,ама никак,на пръв поглед,душ до вратата не ме кефи,може би бих сменила мястото на душа и мивката.

# 631
освен в Бг, и някъде в Ориента,едва ли ще намерите бани,дето се заливат „направо с кофата с дезинфектант“
има си препарати без изплакване,има мопове,кърпи,подсушаване

тая дискусия е поне по веднъж във всяка тема,заедно с онази за баните-мавзолеи или с голи стени

# 632
Тази за баните с голи стени я проведох в една друга тема, та тук ще я прескоча Grinning .

Благодаря за мненията, ще се мисли.

# 633
освен в Бг, и някъде в Ориента,едва ли ще намерите бани,дето се заливат „направо с кофата с дезинфектант“
има си препарати без изплакване,има мопове,кърпи,подсушаване
Което не значи, че техните бани са по-лесни за обслужване и дезинфекция.
В чужбина имат бани и с мокет.

# 634
В момента сме с отделна баня и тоалетна. Като в тоалетната няма сифон, супер неудобно ми е на мен, голямо търкане с гъби, препарати, плакнене, подсушаване с мопове и парцали. Беше свършен факт, но на горния етаж със сигурност ще има сифон, там може би и ще са в едно помещение.
В предишното ни жилище ми беше много удобно директно с душа да отмивам препарата с гореща вода и всичко да блести от чистота за 10 минути. Сега прескачам до банята да мия парцали и мопове, тц определено не е моето това.

# 635
В САЩ съм виждала тоалетна с под масив паркет.

# 636
Ние сме в старо строителство и в тоалетна без сифон решихме да прокараме един. Е, няма такива миризми Sad Сега се опитваме да го затапим някак, защото е просто ужасно. Иначе със сифон несъмнено е по-удобно.

Да споделя развитие по питането ми отпреди няколко страници. Бях се оплакала, че настройвам чешмата да потече топлата вода, спирам я за малко, колкото да взема бебето и като я пусна пак, в един момент потича студена вода. Разбрахме от какво е... Имаме хигиенен душ, като водата не се спираше, защото така или иначе не потичаше докато не се натисне палчето на душа. Вече я спираме директно от смесителя и всичко е наред

# 637
  • София
Сипете в сифона течен сапун.Той по бавно се изпарява от водата.

# 638
В предишното жилище имахме една тапа и нямаше никаква миризма.
Виждала съм и ароматизирани такива, пробвали ли сте?

# 639
Трябва да видя мъжът ми какво е измислил. Вчера обикаляше с някаква тапа в ръката Grinning Ще му кажа и за течния сапун, ако е приложимо, да сипе малко Simple Smile

# 640
Е нали като потече вода и този течен сапун ще се отмие или разпени яко... Това може да се направи, ако отсъствате от жилището за по-продължително време, че да не съхне и мирише от сифона.

# 641
  • София
Щом им мирише от сифона значи не мият с вода пода често.Затова водата от сифона за 1 ден се изпарява и затова мирише.Иначе в Джъмбо продават едни гумени широки тапи за сифони,но не знам колко работа вършат.Аз в къщи сипвам течен сапун и нямам проблем при тоалетната.А в банята във втория сифон всеки ден сипвам вода.

# 642
Капнете малко белина в сифона, тя обезмирисва.
Нашият сифон е такъв https://baniastil.com/%D1%81%D0%B8%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8/%D0%B … x-viega-5749.html, с добро описание, а тук е два пъти по-евтин, не знам защо  https://baniamechta.com/podov-sifon-za-bania-viega-557119/

# 643
  • София
Защото вашият има клапа против миризми затова е по скъп.

# 644
В нашата баня също мирише понякога от сифона, а се ползва и мие всекидневно. Сградата дори не е толкова стара и за мен цялата работа е свързана с канализацията в квартала, която е създавала проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт