С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 866
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
В приказката за жабата и гьола има нещо вярно. Не в смисъл, че едните са по-добри от другите, а че са твърде различни. Когато се събират хора с големи разлики във финансов, социален, образователен статус, между тях обикновено има твърде големи разлики в ценностите, манталитета, навиците и т.н. Поради тези разлики вероятностите за конфликти в бъдеще стават значително по-големи.

# 541
  • София
Уиш, това е така, наистина, но момчето очевидно е надскочило средата си. Ако с него се разбират, не бих се противила.

# 542
Така е, но не момчето, родителите са без висше образование.
А като гледам претенциите и снобарията на по-образованата двойка, дълбоко се съмнявам, че ще ми допаднат и останалите им ценности.

# 543
Най-вероятно и аз не бих се противила, защото ще съм наясно, че няма да има кой да ме чуе, но ще имам някакви притеснения, които може да се окажат и неоправдани. Но аз, така или иначе, ще си имам притеснения, защото никой мъж на планетата няма да е достатъчно добър за Мамина Златна и Ненагледна. Simple Smile

# 544
  • при късмета
Най-вероятно и аз не бих се противила, защото ще съм наясно, че няма да има кой да ме чуе, но ще имам някакви притеснения, които може да се окажат и неоправдани. Но аз, така или иначе, ще си имам притеснения, защото никой мъж на планетата няма да е достатъчно добър за Мамина Златна и Ненагледна. Simple Smile
Обърка темите, трябва да повдигнеш тази на тъщите Joy

Много отдавна мина времето на мисленето, че някой трябва да се уважава или, че е нещо повече, заради професия. Ако по комунизма уважаваха даскала, доктора и кмета, само защото фигурират в определена ведомост, то сега не е така. По тези критерии може да се ръководи само някой некадърник, мислейки, че за хората още важи. Днес във всяка професия уважават някого само, ако тези, които опират до професионалните му знания и умения са доволни от него. И аз мислех, че подобни предразсъдъци, отдавна са надживяни, но явно не са.

# 545
ами поначало е гадно да се сродяваш с хора, с които нямаш много общо или какво да си кажеш. И, да, гадни са такива големи разлики в образование, бекграунд, мироглед и тн.

# 546
Мако, наистина трябва да стана доайен на тъщите.  Joy

Иначе, не става въпрос за предразсъдъци, а за съвсем различни интереси, начин на живот, ценности. Не за по-добри и по-лоши, а за различни.

Айде, че още малко ще го докарам като Яворов:"От други свят съм аз, не си виновна ти - дете на прах земя, на прашните мечти."  Joy

Майтап, майтап, ама истина.

# 547
ами поначало е гадно да се сродяваш с хора, с които нямаш много общо или какво да си кажеш. И, да, гадни са такива големи разлики в образование, бекграунд, мироглед и тн.

Разбирам, но в края на краищата няма да се женят те един за друг , а ние двамата ? Трябвало е да си търся мъж според родителите му как ще се разбират с моите ли ?

# 548
  • при късмета
Работех в офис на таксиметрова фирма. Имаше колеги от основно до висше образование, както и от малцинствата. При мен си подаваха документите и правеха заверки за месеца, че и данъчните декларации им смятах, само аз контактувах с тях, т.е. наблюдавах ги доста години. Може да не вярвате, но сме имали цигани, които не са скътали ни една заверка и си внасяха сами осигуровките най-редовно, като самоосигуряващи се лица. Имаше и такива, които разбира се ползваха разни вратички, че да минат метър. Но висшистите по нищо не се различаваха. На някои беше основна професия, за други беше допълнителна. Използваха вратичките, точно колкото всички останали, хващали сме ги с помпи, имало е жалби в ДАИ и за висшисти и за такива с основно образование.
За десетина години наблюдения над хора, които са от всякакви прослойки, ако мога така да го определя, знам, че ценности не се добиват от образование. Да, може би за интереси и начин на живот може да важат някакви различия, но не и за ценности. А те са най-важни когато преценяваш с кого да създадеш семейство

# 549
Ох голям смях....толкова наивни хора и идеалисти с претенции за всезайност.
Средата, в която си израстнал има огромно значение. Само че не само образованието определя моралните ценности, които някой има.

# 550
Колежки, бях пуснала снимка на сръбската певица Цеца и проекто снахата й. Нося ъпдейт от темата за компроматите - сватбата е минала, но вижте какви висоти е стигнала свекървенската подлост - снахичката е била принудена да се омъжи с роклята на... свекърва си! И са я купили (снахата) само за 20 хиляди евро, а навремето свекървата - за половин милион марки!
https://trafficnews.bg/bohemi/sinat-tsetsa-i-arkan-si-kupi-bulka … -000-evro-161511/

Прегледах снимките и ме втресе - такова хубаво девойче, а зорлем се е направила на баница! Вярно ли има мъже, на които им се изправя "Айфеловата кула" от такива устни? Scream
То бива чалгарска простотия, ама както е тръгнало си мисля, че след някоя година няма да им се виждат лицата от устни ...

На тая отдолу по ли ти харесват?

# 551

Разбирам, но в края на краищата няма да се женят те един за друг , а ние двамата ? Трябвало е да си търся мъж според родителите му как ще се разбират с моите ли ?

Ами мога да ти кажа от наблюденията си над моя мъж и мен. Тъй като между нашите семейства има голяма разлика, има и голяма разлика в начина, по който сме отглеждани аз и мъжът ми, от там и голяма разлика в идеала ни за семейство, което ни е убягнало докато сме били гаджета. С това е свързано и възпитание на деца и динамиката в семейството, колко се работи, отношението към живота. Аз обичам големия град, а мъжът ми мечтае за къща с двор някъде си. Това е само един мъничък пример.   Ако семействата са много различни и  мъжът ти подсъзнателно има много по-различна представа за хубаво семейство от теб, може да не ви е лесно да се напаснете. От друга страна, вие ще си имате свое семейство и своя динамика, различна от тази и на двата ви чифта родители Simple Smile) Но все пак, аз не съм фен на големите различия. Не само в социално отношение, а и като професионализъм, стил на живот, ценностна система. Много от тези неща не са и осъзнати.  Но пък любовта, в крайна сметка, е спойката между двама души... И все пак нормално е родителите ти да се тревожат.

# 552
Violet, добрината и ценностите на някои селски хора далеч над нашите.

Колко простаци има с висше до поколения назад вече.

Защо го взе твоя, като е простоват?

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 20:16 от tainichka

# 553

Ами мога да ти кажа от наблюденията си над моя мъж и мен. Тъй като между нашите семейства има голяма разлика, има и голяма разлика в начина, по който сме отглеждани аз и мъжът ми, от там и голяма разлика в идеала ни за семейство, което ни е убягнало докато сме били гаджета. С това е свързано и възпитание на деца и динамиката в семейството, колко се работи, отношението към живота. Аз обичам големия град, а мъжът ми мечтае за къща с двор някъде си. Това е само един мъничък пример.   Ако семействата са много различни и  мъжът ти подсъзнателно има много по-различна представа за хубаво семейство от теб, може да не ви е лесно да се напаснете. От друга страна, вие ще си имате свое семейство и своя динамика, различна от тази и на двата ви чифта родители Simple Smile) Но все пак, аз не съм фен на големите различия. Не само в социално отношение, а и като професионализъм, стил на живот, ценностна система. Много от тези неща не са и осъзнати.  Но пък любовта, в крайна сметка, е спойката между двама души... И все пак нормално е родителите ти да се тревожат.

Не става дума просто за тревога. Те ме обвиняват, че съм им нанесла страшна обида, че съм се подиграла с усилията , които са вложили по отглеждането ми. Държат се , все едно едва ли не съм престъпник. Дори веднъж казаха, че съм им убила мечтите и вече не виждали смисъл в нищо след това "падение". Затова си зададох въпроса тук, да видя аз ли съм толкова зла наистина, или е в тях проблема ?

# 554
  • при късмета
Що не ги пита защо не са си сбъднали мечтите, че трябва детето им да им ги сбъдва? И, че мечти на детето си не могат ад втълпят, ако са нормални хора, трябва да са наясно, че би имала собствени. И те не е задължително да се припокриват с техните

Общи условия

Активация на акаунт