Косопад Тема 17

• 56 128
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Моите нокти също са набраздени по дължината на плочката, освен това винаги са били меки и чупливи- често горният слой в края на нокътя се бели както слой лак. Започнах да пия рибено масло преди около два месеца (по друг повод) и мога да кажа, че никога не съм имала толкова здрави нокти през целия си живот! Споделям това, защото съм убедена, че ще окаже положително влияние и на косата - вероятно ще проличи след преминаването на сезонния  косопад.

# 601
  • Somewhere in Spacetime
Аз съм имала набраздени нокти, но хоризонтално бяха разположени. В същия период страдах и от чести (всеки месец) херпесни инфекции по устата. Оказа се липса на цинк.

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 17:18 от Blah Blah Blah

# 602
  • София
И моите са силно набраздени. По принцип значи липса на цинк.
А при мен от 4-5г. и дъгите изчезнаха тотално, вече нямам никакви.

# 603
Чакам да ми донесът и моята, дано скоро да ви пусна позитивни коментар чета..

момичета да сте изпробва ли коприва??? Четях, че била полезна за сгъстяване то на косата. Ако някоѝ може да сподели как му е подеѝствала....
Не мога да кажа за резултат ползвам отвара от коприва при последните две измивания, втриваю в скала и обливам косата. То за да има резултат поне  5-6измивания да минат ако не и повече

# 604
  • в огледалото на живота
Моите нокти също са набраздени по дължината на плочката, освен това винаги са били меки и чупливи- често горният слой в края на нокътя се бели както слой лак. Започнах да пия рибено масло преди около два месеца (по друг повод) и мога да кажа, че никога не съм имала толкова здрави нокти през целия си живот! Споделям това, защото съм убедена, че ще окаже положително влияние и на косата - вероятно ще проличи след преминаването на сезонния  косопад.
А не усилва ли апетита рибеното масло?

# 605
  • София
При мен нито апетита се е променил особено, нито килограмите. Може би имаше такъв период само при децата, но то беше съвсем за кратко, само в началото.

# 606
  • Somewhere in Spacetime
И на мен не ми влияе на апетита. Никакви витамини и добавки не ми стимулират апетита.
Имах надежди за детето, че не е от децата с апетит, но, уви, нищо не му влияе и на него...

# 607
Здравейте момичета !
Няколко стр. по назад за първи път ви разказах за моя проблем. Реших систематизирано да започна да търся решение и изготвих списък с диагнози и изследвания, които да отметна. Ще го напиша тук и се надявам да бъде поне малко полезен и да си имаме систаматизирана информация. Ще се радвам по-опитните момичета да добяват информация, която съм пропуснала.

Възможни причини :
1. Хормонален дисбаланс
2. Поликистозни яйчници
2.Проблеми със щитовидната жлеза
3. Анемия
3. Инсулинова резистентност
4. Автоимунни заболявания
5. Дефицит на витамини
6. Стрес
7. Бременност
8. Противозачатъчни
9. Възпаления в организма

Изследвания :
1. Хормони - FT3, FT4, TSH, MAT, TAT
Тестостерон, DHEA-S, 4-Andr, пролактин, LH, FSH, estradiol ( 3-5 ден от цикъла)
Прогестерон ( 20-24 ден от цикъла) Кортизол
2. Имунологични - ANA, IgG, IgM, IgA, C3, C4
3. Други - пълна кръвна картина, креатинин, уреа, общ белтък, албумин, АSAT, ALAT,GGT, вит.б12, вит. Д, фолат, феритин, желязо, трансферин, crp, калций, магнезий, цинк.
4. Инсулиново обременяване.

Тази информация събрах аз момичета, ще се радвам да допълвате.
П.С имам питане : Вие само тестостерон или свободен тестостерон изследвате ?
Поздрави на всички Hug

# 608
Аз често образувам киста на яйчника и когато усетя познатата болка косопада се засилва. При мен едното върви с другото, а и съм с гуша. Общо взето пълна каша. Миналата година по това време бях така и сега ужаса се повтаря. От понеделник отново тръгвам по доктори Sad

# 609
Прибавям:
10. след прием на антибиотици. Лекар ми каза, че е възможно да се появи косопад около втория месец след приема. Може би ще е хубаво да се добави и косопад в следствие на неправилна грижа за скалпа - използване на спрейове, сухи шампоани, всякакви задушаващи продукти, макар че то това се подразбира. Нека допълваме списъка и да го сложим най-отпред в следващата тема, за да е по-удобно на новопристигналите да се ориентират.

# 610
Освен антибиотици добавям и антидепресанти. Ужасно се засили и дори си мисля, че беше основната причина да започне такъв страшен косопад.

# 611
  • Somewhere in Spacetime
Може да се добави към дефицит на витамини и минерали и дефицит на есенциални мастни киселини, най-вече на омега 3, и на протеин.

# 612
Като казваш протеин се замислям... От декември не ям месо и риба. Значи това може да допринася за косопада. ☹️

# 613
Здравейте,момичета!
От седмица съм с ужасен косопад.Преди година минах по същия път.Пробвах с различни лосиони,шампоани ,хапчета.Така и не разбрах от какво се раминаха нещата.Сега косопада е още по-засилен.От всякъде падат косми.При къпане сигурно са над 100.
Помагайте,не знам откъде да започна.Дали да почвам с изследвания или да изчакам.Знам, че витамин Д ми е в недостатъчност,а не съм много редовна с приема му.Но едва ли само това може да е причината.От един месец ми увеличиха дозата на хапчето за кръвно-може ли да търся там причината.Приемам всякакви съвети,за които предварително благодаря!!!

# 614
Вит.Д е един от най-важните витамини и е свързан с много важни процеси в тялото.Със сигурност има отношение към косопада.
И моят е два пъти под нормата, имам косопад и други оплаквания.От няколко месеца приемам. вит.Д в ударни дози(предписани от лекар) и ще оравя контрола юни месец , за да видя как вървя.
Също гака съм със занижен вит.В , който също пия.
Така че всяка липса или дисбаланс в организма ни влияе пряко или косвено на системите му.

Общи условия

Активация на акаунт