Хитринки за всякакъв случай - 22

• 59 353
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Аз бих пробвала с вд40

# 526
Много внимателно с пинсета за скубане на вежди, подхванах ги и ги махнах всичките фолиа на прозорците. При мен беше същото, пробвах и със спирт, обезмаслител, разредител.. не става с нищо.
Само механично внимателно с пинсета.
Успех!

# 527
Според мен всякакви химикали не вършат работа, защото не могат да стигнат до лепилото. Само топлина евентуално. Опитай с по-дълга експозиция от близко да се нагрее хубаво.
Махнахме ги вече с ето това.

# 528
Нас, на времето, ни посъветваха да не се бавим с махането на лепенките от дограмата, защото се променя цветът на откритите части, започва с времето да жълтее, а под лепенката си остава по-светъл. Особено, ако го нагрява слънцето. Виждала съм такива прозорци и не е красиво, дразни. Затова сваляйте ги веднага тези лепенки.

# 529
То пише и на самите лепенки, до две седмици след монтажа да се свалят. Ние се бяхме забравили няколко месеца с обръщането на прозорците след монтажа и имахме същия проблем. Поне свалихме лесно самите лепенки, но за остатъчното лепило много зор видях. Мазнина помогна и накрая с обезмаслител.

# 530
  • оттам, откъдето започва България
Да споделя как си поправих грешка при пране. Simple Smile
Обикновено проверявам джобовете на дрехите, но този път съм забравила една касова бележка в джоб на памучен анцунг. Резултатът беше побелял джоб от парченца хартия. Освен в джоба белите парченца бяха се полепили и около него. Добре, че пера дрехите наопаки и хартията не беше полепнала по други дрехи.
В крайна сметка след изсъхване пробвах да го изтупам, но не стана, тъй като имаше и малки топченца от самата материя. Какво направих: взех машинката за обиране на топчета и с нея минах целия джоб отвътре и отвън около него. Резултат - светна и въобще няма остатъци.

# 531
Ами не беше променен цвета на дограмата. На търках я навсякъде и с Циф и стана снежно бяла. Лепилото също падна от препарата

# 532

Ina_Ih, може би сте случили на лепило.
Виждала съм ужасни дограми, бели с лепило.
Съседите с новата къща имат кафява дограма и лепенки от три години.
Не ми се мисли как ще ги отлепят и какво ще стане под тях.

# 533
  • sofia
Лепенките от дограмата трябва да се махат веднага.Личен опит.

# 534
Лепенките от дограмата трябва да се махат веднага.Личен опит.
Дойдох да живея при мъжа ми преди четири години,а от кога е сложена дограмата не мога да кажа и чак сега дойде ред за ремонт.

# 535
  • София
Имам два вида точило за ножове  не съм доволна. Идеи и препоръки?

# 536
# 537
Имам някакво подобно на това (същото по принцип на действие). Вече не го виждам по пазара, може би е стар модел, но е много удобно - раз-прас, ножът остър. Ама си зависи и от ножа - евтин нож не може да се наточи хубаво и трайно.

# 538
Вкъщи ползваме точилото за ножове на Викторинокс. Препоръчвам.

# 539
  • София
Безопасно ли е да почистя фурната отвътре с обезмаслител?

Общи условия

Активация на акаунт