Кафеавтомат - заслужава ли си? /тема 2/

• 50 328
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
Кой кафе автомат бихте ми препоръчали?

# 436
От два дни гледам Кафеавтомат Philips EP3221/40 и ѝ се чудя. Една дама беше писала в старата тема, че си я е купила, но повече отзвук за машината не видях. Та към днешна дата може ли някой да изкаже впечатления?
Ето и линк, струва мис е, че цената е добре. https://www.emag.bg/kafeavtomat-philips-15-bar-1500-w-sistema-za … -40/pd/DMYF31BBM/
Имам такава и не съм много доволен. Кафето е недостатъчно топло. А уж е на най-високата степен горещо. Дори да загрея чашата след 2-3 мин е изстинало. За сравнение при Делонги Магнифика поне 10-15 мин е топло.  Още почти нова и ползвах гаранцията (течеше вода отдолу) и тайно се надявах да върнат парите,ама не. Затуй и съм тук,ама докато четях се обадиха да си я вземам. Ще се мъча с нея. Може и до бройка да е. Брат ми има подобен модел 2221 нещо от сорта и там кафето си е нормално,даже не е лошо като за автомат. Явно е на късмет каквото хванеш от чувала Simple Smile  Ще сменя кафето и ще "мърдам" мелачката но не очаквам разлика.
-----------------------------------------------------------------
Edit Получих си я след ремонта Simple Smile  Доколкотоуспях да разчета сменени някви уплътнения и мотор на мелачка. Второто нямам идея защо. Може би защото осве,че тече бях писал и че не е достатъчно горещо кафето. Сега мелачката гледам,че са я направили на най-ситно. Но пък мотор защо са сменяли Simple Smile Сега си е нормално топло кафето. Не съм видял да тече засега(2-3 кафета) Да уточня само чиста вода изтичаше от дъното под машината. Някъде в предната част отляво около крачетата.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 10:37 от bar98

# 437
И нашата тече от долу и не можем да разберем от къде. Що за глупост. Явно не е от съответната бройка. Толкова им е майсторлъка. Дори не съм в БГ да речеш че стоката да е по-различна.

# 438
  • в 1001-та нощ
На тези, на които им тече отдолу - почиствате ли в едно зад контейнера с утайките. Не знам как се казва - достъпва се, като се отваря страничния панел. На моята машина няма индикатор, че трябва да се чисти, както има - за контейнера с утайките.

Това с жълтите неща.

# 439
Да, да чистим. Моя модел не тръгва иначе ако не е почистено.

# 440
  • в 1001-та нощ
Моята настоява само утайката да се изхвърля. Но за това, което е на снимката по-горе - няма индикатор.

# 441
  • Велики Преслав
То е асансьора на машината и до сега не съм виждал такава, която има индикатор, за неговото почистване.

# 442
Ще го видя довечера. Не съм сигурна дали конкретно това чиситм.

# 443
  • в 1001-та нощ
Повечето хора, които познавам не знаят, че там изобщо се отваря, а да го чистят съвсем... и им тече, защото се задръства с кафе.

# 444
Ние доста основна отваряме и чистим. Не съм обръщала внимание конкретно на детайлите. Възможно е и там да минаваме. Довечера ще отворя и ще огледам по-внимателно. Иначе мислех че за тавичката и контейнерчето което се пълни с употребеното кафе става дума. Че него чистим много старателно. Не само да махаме кафето. Чистим подсушаваме. Понякога и аз не знам как има разпръснато кафе под тавичката. И там чистим. Абе въобще чистене да искаш. Едно хубаво кафе не съм изпила до сега от тези автомати. Май след тази ще минем пак на ръкохватка ми се струва.

# 445
Ееее, аз колко се чудя откъде е тази вода. Идея нямах, че има такова нещо за чистене. Когато се прибера ще огледам. Иначе съм си я нагласила, кафето ми е супер.

# 446
  • Велики Преслав
Моята Гаджия мие този асансьор. Вашите къде пущат вода?

# 447
Не знаем откъде я пуща, но очевидно прочиства нещо. Долу се пълни тавичката за водата.

# 448
  • Велики Преслав
Не се притеснявай, промива се.

# 449
Коя от двете машини според вас е по- добрият избор? Няма да се ползва за напитки с мляко.

https://www.amazon.de/-/en/Gaggia-Naviglio-Freestanding-Fully-au … 272088&sr=8-5

Или

https://www.amazon.de/Melitta-Caffeo-Automatic-Coffee-Machine/dp … vZ0NsaWNrPXRydWU=

Общи условия

Активация на акаунт