Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 8

• 60 996
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Здравей Денис, този б-комплекс хубав ли е, като количество на съставките по 1 или по 2 таблетки дневно трябва да се пие. Благодаря предварително Flowers Hibiscus

# 466
  • София
Здравей Денис, този б-комплекс хубав ли е, като количество на съставките по 1 или по 2 таблетки дневно трябва да се пие. Благодаря предварително Flowers Hibiscus
Скрит текст:

Здравей!
Продуктът е хубав.
От всички витамини, дозата на В12 е малко висока - дозата, която ти трябва да приемаш, ще зависи от твоите серумни нива на В12.  За мен напр., е много висока доза - моите нива са винаги над горна граница и трябва да внимавам с него Simple Smile

# 467
Здравей, Денис,
При бременност може ли да се пие колаген и масло от вечерна иглика?
Здравей!
Не. Колагенът не е достатъчно чист, а МВИ няма ползи при бременност.
Може да приемаш протеин, но избери чист, с добро кач-во и да може да се приема при бременност и кърмене ( не растителен, защото той е богат на фитоестрогени).
Може да приемаш коластра - тя, заедно с протеина, донякъде ще замени ефекта, които искаш да постигнеш с добавката колаген.
Много благодаря за отговора!
Ефектът, който търся, е противобръчков, но ако трябва мога да изчакам няколко месеца.
Може ли да помоля да ми препоръчаш подходящ протеин по възможност с поръчка от бг-сайт, че с пазаруването от чужбина не се оправям. Simple Smile

# 468
Денис, ако включа Аргинин 2х500мг към тази комбинация NAC + Инозитол, колко Лизин да взимам срещу херпес? Имам Лизин на прах на Now и там дозата е 1/4 ч.л. или 550мг.

# 469
  • Miami
Здравей denis,
Имам една опаковка  от този DIM https://www.amazon.com/DIM-Active-Supplement-Menopause-Metabolism/dp/B0746BXBYP  и искам да го започна, но забравих кога се започва, по кое време на цикъла?
Аз по принцип пия Див Ямс и Витекс, но сега ми свършиха и така и така съм купила още от преди този ДИМ/ знам, че ти много  не си му фен/.
Ще ти бъда много благодарна, ако ми припомниш кога се започва и по колко хапчета се приема Flowers Bouquet

# 470
  • София
Скрит текст:
Здравей, Денис,
При бременност може ли да се пие колаген и масло от вечерна иглика?
Здравей!
Не. Колагенът не е достатъчно чист, а МВИ няма ползи при бременност.
Може да приемаш протеин, но избери чист, с добро кач-во и да може да се приема при бременност и кърмене ( не растителен, защото той е богат на фитоестрогени).
Може да приемаш коластра - тя, заедно с протеина, донякъде ще замени ефекта, които искаш да постигнеш с добавката колаген.
Много благодаря за отговора!
Ефектът, който търся, е противобръчков, но ако трябва мога да изчакам няколко месеца.
Може ли да помоля да ми препоръчаш подходящ протеин по възможност с поръчка от бг-сайт, че с пазаруването от чужбина не се оправям. Simple Smile
Не следя какво се предлага на БГ- пазар. Поразпитай момичетата, които ползват протеин по време на бременност.

Денис, ако включа Аргинин 2х500мг към тази комбинация NAC + Инозитол, колко Лизин да взимам срещу херпес? Имам Лизин на прах на Now и там дозата е 1/4 ч.л. или 550мг.
Лизин - 500 до 1000мг, като профилактична доза. Приема се на гладно с вода - може на един прием с NAC, Аргинин и  Инозитол.
Опитай първо с 550мг - ако усетиш дискомфорт - тогава я увеличи.
ПП.
При херпес, Лизина се приема по схема от типа:
2-3 дни  2х1000мг. и след това, 10-на дни 1х1000мг

Здравей denis,
Имам една опаковка  от този DIM
Скрит текст:
https://www.amazon.com/DIM-Active-Supplement-Menopause-Metabolism/dp/B0746BXBYP  и искам да го започна, но забравих кога се започва, по кое време на цикъла?
Аз по принцип пия Див Ямс и Витекс, но сега ми свършиха и така и така съм купила още от преди този ДИМ/ знам, че ти много  не си му фен/.
Ще ти бъда много благодарна, ако ми припомниш кога се започва и по колко хапчета се приема Flowers Bouquet
Здравей!
По-добре се консултирай с лекар и на база твоето (хормонално) състояние да прецени, каква схема на прием е най-подходяща за теб - може да се приема от  М до М ... те, естрогените като са по-високи, това е през целия МЦ.
Ако имаш О. обаче, може да и създаде  проблем, защото ще потисне и синтеза на Е2.
Приема се след хранене

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 17:59 от denis.

# 471
  • Miami
Много благодая, denisFlowers Tulip

# 472
Цитат
Лизин - 500 до 1000мг, като профилактична доза. Приема се на гладно с вода - може на един прием с NAC, Аргинин и  Инозитол.

Благодаря, Денис. Разглеждайки какво се предлага тук като Аргинин попаднах на следната комбинация - Haya Labs Л-Аргинин, Л-Орнитин и Л-Лизин. Дали е подходяща в случая или третата АК е излишна и дозата е малка?
Скрит текст:

# 473
  • София
Цитат

Благодаря, Денис. Разглеждайки какво се предлага тук като Аргинин попаднах на следната комбинация - Haya Labs Л-Аргинин, Л-Орнитин и Л-Лизин. Дали е подходяща в случая или третата АК е излишна и дозата е малка?
Скрит текст:
Не е подходяща - тази комбинация има друго действие ( влияе на растежния хормон)
Освен това, Аргинина трябва да е 500мг ( приема се 2х500мг ... това е дозата, която е изследвана и е доказано, че действа добре на репр. с-ма)

# 474
  • Стара Загора
Здравейте, как ви се струва този колаген? Освен за подобряване общото състояние ми трябва и заради проблем с коляното.
https://www.iherb.com/pr/California-Gold-Nutrition-CollagenUP-Ma … 26-oz-206-g/64903

А, в сравнение с този: https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Pure-Collagen-Types-1-and … -1-oz-200-g/19109
Благодаря!

# 475
  • София
Здравейте, как ви се струва този колаген? Освен за подобряване общото състояние ми трябва и заради проблем с коляното.
https://www.iherb.com/pr/California-Gold-Nutrition-CollagenUP-Ma … 26-oz-206-g/64903

А, в сравнение с този: https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Pure-Collagen-Types-1-and … -1-oz-200-g/19109
Благодаря!
Здравей!
И двата са хубави - който си избереш.
За хрущяла на коляното ти трябва колаген тип II

# 476
  • Стара Загора
Благодаря отново, denis! Незаменима си Simple Smile
Ако имаш време и възможност бих се радвала да разбера мнението ти за следния въпрос - Каква би била причината за поява на стрии(без драстична промяна в теглото, бременност, или Кушинг) , лесна поява на хипотрофични белези по лицето( при лека форма на акне,която по принцип не оставя такива) + слабост и "прищракване" в колената по време на физическа тренировка? Всичко това ме навежда на мисълта за проблеми/ слабост на съединителната тъкан.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 17:09 от bonbonnika

# 477
Денис, отново за съвет от теб Blush

Бих искала да си взема този продукт - https://bulvit.com/aloe-vera-prochistvane-na-debeloto-chervo-120-tabletki.html

Тъй като се пие вечер, а аз към 02.00ч през нощта пия еутирокс, дали ще повлияе на усвояването на еутирокса (аз така или иначе гледам да спазвам общото правило за 4 часа)? Понеже съдържа билки, а някои от тях понякога може да не се окажат съвсем безобидни при определени състояния.

# 478
  • София
Денис, отново за съвет от теб Blush

Бих искала да си взема този продукт - https://bulvit.com/aloe-vera-prochistvane-na-debeloto-chervo-120-tabletki.html

Тъй като се пие вечер, а аз към 02.00ч през нощта пия еутирокс, дали ще повлияе на усвояването на еутирокса (аз така или иначе гледам да спазвам общото правило за 4 часа)? Понеже съдържа билки, а някои от тях понякога може да не се окажат съвсем безобидни при определени състояния.
Hug

Да има интервал поне 4-5 часа. Ако трябва премести Еутирокса малко по-късно ( 3-4 часа)

# 479
Денис, да те попитам какво количество коластра е добре да се приема на ден, на гладно ли трябва да бъде и трябва ли да има интервал от еутирокса който пия сутрин? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт