Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 6

• 50 143
  • 881
  •   2
Отговори
# 660
Момичета, Retirides 0.025% дали ще има по-слаб ефект от от 0.05% ?
Четох в предишните постове, че резултатът като цяло е един и същ, независимо от концентрацията, но все пак отново да се допитам до вас.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 00:45 от moonsand

# 661
Ще отнеме по-дълго време да се види ефект, това е сигурно, а дали в дългосрочен план ефектът се изравнява, поне така твърдят специалистите. Не винаги най-високата концентрация от дадено вещество има най-добър ефект, в смисъл ефектът не е правопропорционален.

# 662
  • Варна
Да ви си похваля, открих  страхотна нощна маска на Dermika Re. Visage с Ресвератрол и Ретинол като втора съставка. Състава е доста изчистен и първата седмица ползвах маската 2 пъти и след това 3 пъти седмично, като не мисля, че не нужно повече. Събуждам се с бебешки нежна и все по стегната кожа, но ми се иска да направя нещо и по въпроса с пигментацията. Чудех се с какво да съчетая маската в дните, когато не я ползвам и се замислих за някакъв пилинг  концентрат за лице с гликолова киселина... Някакви съвети за смесената ми и чувствителна кожа?

# 663
  • Чукарландия
Преди близо 2 месеца си взех от Лили на промоция този депигментиращ крем:
https://shop.lillydrogerie.bg/dermedic-melumin-izsvetljavasch-za … krem-spf-50-55-gr
Загледах го, заради UV защитата, нямах големи очаквания, но съм приятно изненадана - откакто се мажа с него нямам нито едно петънце по лицето. Ползвам го като слънцезащита, отгоре слагам само от свободната пудра на Шанел, колкото да не лъщя като тиган на месечна. Засега се справя отлично. Доволна съм.

# 664
  • Варна
Преди близо 2 месеца си взех от Лили на промоция този депигментиращ крем:
https://shop.lillydrogerie.bg/dermedic-melumin-izsvetljavasch-za … krem-spf-50-55-gr
Загледах го, заради UV защитата, нямах големи очаквания, но съм приятно изненадана - откакто се мажа с него нямам нито едно петънце по лицето. Ползвам го като слънцезащита, отгоре слагам само от свободната пудра на Шанел, колкото да не лъщя като тиган на месечна. Засега се справя отлично. Доволна съм.
Благодаря за препоръката и се надявам, че заради кокосовото олио няма запушване на пори. Вчера разглеждах в интернет и се спрях на едноседмична дом. терапия, която изглежда безобидна, като изключим голямото количество лимон, но още тази вечер ще я опитам и ще ви пиша за резултат, ако има такъв. Ето я и нея: https://saveti.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1 … aItOHZXDUE3vvEj6E

# 665
Аз не бих рискувала с тази маска. Такова количество лимонов сок може да има лоши последици, особено за по-чувствителна кожа. Въобще не е безобидна тази "терапия".

# 666
  • Варна
Не е задължително да се спазват точните пропорции, а и кога ако не сега, скрити зад маски и тъмни очила да направя тази терапия и ако почувствам, че не ми се  отразява добре ще я прекратя, но ще изчакам ден-два, заради маската, с която бях снощи, да не се получи неприятна реакция от нея. Козметиката, която ползвам е почти без вредни съставки, а по-голямата част може да се ползва дори от бременни жени Simple Smile

# 667
Не бих си слагала лимон на лицето, без значение каква козметика ползвам. Никога не знаеш каква е концентрацията на киселината и pH-то. Може да доведе до химично изгаряне и петна/белези.

# 668
Здравейте и от мен. Боря се да въведа ретина от повече от година.  Изписан ми е от дерматолог 0,025 % с идея да вдигаме % , но за сега без успех . Бях спряла опитите 3 месеца , защото не ми беше обяснено , че той довежда до влошаване преди да започне да действа и реших , че ще спра след две големи подкожни и болезнени пъпки. Сега след като изчетох темите Ви съм по обнадеждена и започвам пак. Боря се с упорити пъпки и пигментни петна . Изписаха ми го с експигмент да ги редувам.  Първо бяха в съчетание и двете всяка вечер , но не ми понесе и започнахме да ги редуваме през вечер . Дано този път успея да изчакам да привикне кожата ми , защото вие ми дадохте надежда , че ще ми помогне след няколко месеца . Купувам си го от болница Токуда ( там го забъркват ) . До сега си правех маски с хума и чаено дърво , но сега като започвам с третиноина според вас може ли да продължа и тези маски . Изписан ми е и епидиум гел , ако много се влоша да спра ретина и да започна с него , но спирането е за минимум 5-10 дни и така според мен Едва ли не започвам всеки път на ново с ретина . Лек ден Ви пожелавам

# 669

Момичета, има ли шанс ретинола видимо да повлияе дълбоки бръчки по челото?

# 670
tsvetka82, моят съвет е да спреш маските  - твърде е възможно да ти дразнят допълнително. Кремчето е достатъчно активно. Също така, може да спреш хидрохихнона (Експигмент) временно, докат попривикнеш с третиноина и тогава да го включиш или пък да го мажеш само върху най-тъмните или по-малки петна. Не знам как ти е изписан, на цялото лице ли го мажеш или само върху петната.
Няма смисъл да си раздразваш кожата и да не можеш да въведеш като хората нито един от продуктите. По-добре един по един, щом реагираш по-бурно. От всичко изброено, третиноина ще е най-ефективен за общото подобряване на вида на кожата, за това аз бих му дала приоритет.
Епидиум гел не знам какво е, излиза ми като препарат за мъжка сексуална активност Grin

kalina_malina80, ретинол надали, третиноин - скромно. Няма да ги изглади обаче. Може да пробваш малко ботокс и поддържаща терапия с третиноин.
При сестра ми има невероятен ефект в назобиалните когато комбинира малко филър и продължи да ползва трет. Филъра отдавна се е разградил (преди 2 години го сложи), но гънката не се върна.

# 671
tsvetka82, моят съвет е да спреш маските  - твърде е възможно да ти дразнят допълнително. Кремчето е достатъчно активно. Също така, може да спреш хидрохихнона (Експигмент) временно, докат попривикнеш с третиноина и тогава да го включиш или пък да го мажеш само върху най-тъмните или по-малки петна. Не знам как ти е изписан, на цялото лице ли го мажеш или само върху петната.
Няма смисъл да си раздразваш кожата и да не можеш да въведеш като хората нито един от продуктите. По-добре един по един, щом реагираш по-бурно. От всичко изброено, третиноина ще е най-ефективен за общото подобряване на вида на кожата, за това аз бих му дала приоритет.
Епидиум гел не знам какво е, излиза ми като препарат за мъжка сексуална активност Grin "

Извинявай , явно на мен подсъзнанието ми мисли за друго хахааа , кремът е епидуо гел
https://apteka.framar.bg/30069712/епидуо-гел-30-гр
Хидрохинона ми е изписан , само на петната , а ако се слеят на цяло лице , защото миналото лято беше брутално , ще сложа снимка ако успея , сега е малкоооо по добре,  но си права , че май едно по едно ще е по добре . А третиноина мисля да го нанасям през вечер в началото , дали ще е ок ?

# 672
  • Варна
Разбира се, че знам какво има в домашните ми маски, нали аз ги правя. Вит. Ц е единствената киселина, която бих сложила АЗ на чисто лице. Айрола слагах под тонер, емулсия, 1-2 серума, смесвах го нощна маска и пак изгарях, 2 белега си имам за спомен, но да, сигурно си права и маската с лимон е по-страшна Simple Smile

# 673
Ах, Епидуо е друго Simple Smile
Аз бих пробвала по-усърдно с трет, преди комбинацията адапален-бенозил пероксид. Признавам си, че не съм я ползвала де, може за някои да е по-подходяща комбинация, но аз гледам от страната на антиейдж, не само акне.

Третиноинът даже може да пробваш да го нанасяш веднъж на 3 дни и след като свикнеш, да намалиш на през 2 дни, после на през ден и така докато стигнеш ежевечерно, ако това е целта. Ако все пак не успееш ежедневно и през вечер е добре. Най-важното е да стигнеш по желаната честота, без раздразнения дори и за сметка на по-бавно въвеждане.

Bistra Kostadinova, ако слагаш лимонов сок в маската, не знаеш какво е рН-то освен ако не го премериш след като изцедиш плода (съмнявам се че го правиш). Лимоните са естествен продукт и рН на всеки плод е различна в зависимост от това колко е узрял, при какви условия е расъл и т.н.
Ти като искаш си слагай, аз казвам, че е рисковано особено при ползване на третиноин и особено при излагане на слънце, ама всеки си носи глава на раменете и си плаща за грешките.
Ако си слагаш продукт с вит.Ц с фиксирано рН е съвсем различно нещо от домашна маска със сок от изстискан лимон... да не споменаваме, че в сокът от лимон, освен киселина има и други компоненти, не само вит.Ц

Последна редакция: нд, 26 юли 2020, 14:42 от Миоки

# 674
tsvetka82, моят съвет е да спреш маските  - твърде е възможно да ти дразнят допълнително. Кремчето е достатъчно активно. Също така, може да спреш хидрохихнона (Експигмент) временно, докат попривикнеш с третиноина и тогава да го включиш или пък да го мажеш само върху най-тъмните или по-малки петна. Не знам как ти е изписан, на цялото лице ли го мажеш или само върху петната.
Епидиум гел не знам какво е, излиза ми като препарат за мъжка сексуална активност Grin

kalina_malina80, ретинол надали, третиноин - скромно. Няма да ги изглади обаче. Може да пробваш малко ботокс и поддържаща терапия с третиноин.
При сестра ми има невероятен ефект в назобиалните когато комбинира малко филър и продължи да ползва трет. Филъра отдавна се е разградил (преди 2 години го сложи), но гънката не се върна.

Третиноин като точно определен продукт,или няма значение?

Общи условия

Активация на акаунт