Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 23

• 32 670
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Зелена салата с кашкавал или извара, сирене? Някакви такива бъркочи...
Като цяло не ям много. Мога да карам цял ден на две супи примерно, не закусвам и ям към 3 и вечер 7 и това е. Това си е непреднамерен фаст, но ми е добре така. 😀

# 646
Ами пробвай. Само внимавай да не си докараш дефицити, ако консумираш прекалено малко храна.  Peace

# 647
Като цяло не ям много. Мога да карам цял ден на две супи примерно, не закусвам и ям към 3 и вечер 7 и това е. Това си е непреднамерен фаст, но ми е добре така. 😀
Нямам идея защо, но ми се струваш от жените, които са цял живот на диети, всякакви, могат да карат с по 1 ябълка и 1 кисело мляко на ден....Което е убийствено в дългосрочен план.
Да, човек няма нужда от Количества храна, но и дългогодишно гладуване води до проблеми и болести.
Може и да греша, разбира се.

# 648
  • София

С кашкавал и извара дори бъркоч не можеш да забъркаш.
Изхранването основно с млечни не е добра идея.
Ако не можеш да ядеш месо и яйца, по-добре си карай като досега - т. е. по-въглехидратно.

# 649
Ами не съм цял живот на диета, просто изразходвам страшно малко енергия и храната ми стига. Не стоя гладна в никакъв случай.
Кисело мляко със кокосови стърготини, ленено семе и няколко ореха да речем не е ли добра вечеря? Мисля, че го докарва на мазнини и количество въглехидрати.
Като цяло ми се ще да мина на режима, защото съм се филмирала с този диабет и преддиабет. Имам близки роднини с това заболяване, и понеже все тегля късата клечка като нищо може да ме налази и мен.

# 650
  • София
Ами не съм цял живот на диета, просто изразходвам страшно малко енергия и храната ми стига. Не стоя гладна в никакъв случай.
Кисело мляко със кокосови стърготини, ленено семе и няколко ореха да речем не е ли добра вечеря? Мисля, че го докарва на мазнини и количество въглехидрати.
Като цяло ми се ще да мина на режима, защото съм се филмирала с този диабет и преддиабет. Имам близки роднини с това заболяване, и понеже все тегля късата клечка като нищо може да ме налази и мен.

Според мене не е добра вечеря и изобщо няма да те засити.
Вместо да се филмираш, по-добре се изследвай. За начало можеш да пуснеш само гликиран хемоглобин.
Диабетът не е наследствено заболяване, т. че няма никакъв смисъл да гледаш близки и роднини.

# 651
Ето какво безмесно готвя примерно в момента, още не знам дали ще стане добре, ама вкусно мирише. И вкусно изглежда :
Скрит текст:

4-5 по-скоро малки тиквички, нарязани на шайби, овкусих със сол, чесън на прах полях обилно със зехтин и запекох във фурната. Като ми се видяха почти готови, залях ги с разбити 3 яйца, 200 мл готварска (млечна, не растителна) сметана, натрошено сирене и черен пипер. Отгоре поръсих с малко пармезан. Без месо е, една порция ми излиза 10-тина грама въглехидрати, 30 грама мазнини, но по-малко от 20 гр протеини, така че довечера трябва да се хапва мръвка пак.

Носи се някакъв слух, че ще забраняват продажбата на българско свинско за две седмици. Може и да не е вярно, но не пречи да се запаси човек. Ние лично си имаме запаси още от лятото, когато за пръв път се заговори за АЧС.

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 13:23 от Бледолилава

# 652
Съветвам те да мислиш в посока какви хранителни вещества, витамини и минерали приемаш и усвояваш, с храната която ядеш, освен да гледаш да е ниско въглехидратна.
Тая вечеря на мен ми изглежда бедна на хранителни вещества и богата на фибри, които (според моето скромно мнение) не са необходими.

# 653
Макар и със закъснение, след 3 дни кето, пуснах днес едни изследвания да видя как съм на старта. Инсулин не пуснах обаче, досвидяха ми се 18 лв, а напоследък си е все около 7-8,5, устройва ме така. Та холестеролът пак е скочил, не е от кетото, няма как да скочи за 3 дни. От септември насам е станало, тогава беше спаднал до що годе приличните 5.94. Сега е 7.02. Триглицериди 1.15. Единственото хубаво е, че HDL се е вдигнал малко - от 1.49 на 1.77, но и LDL си расте. Ето ми стимул да ги спирам вече тия цигари. Към кутия и половина пуша на ден.

Тиквичките станаха вкусни. Идеята ми дойде от картофен огретен както правех преди. Съмняваше ме, че ще сранат воднисти и кашави, или ще залепват, но на 220 градуса с много зехтин си се изпекаха идеално. Като баница си се реже:
Скрит текст:

# 654
Здравейте и чнг. Днес станаха 3 месеца от откриването на Ир и откакто спрях сладкото и хляб. Пуснах си изследвания и кз. 5.83 при реф. Ст. - 3.60 до 6.10.

Инсулина на гладно- 7.18, а започнах от 19 преди три месеца.  Homa- 1.82.
Тая кръвна захар не ми харесва, последно беше 5.21 преди това 4.40....
Вие какво мислите за тия резултати? И още, може ли моментното притеснение при взимането на кръв да повиши захарта? Още не ми се беше укротило сърцето от ходенето до лабораторията, докато ми взимаха кръв. И съм си такава невротична от дете, притеснена дори и без повод....

# 655
  • София
Аз съм същият притеснителен като теб от дете, само докато ме преслушват вдигам 110 пулс, примерно. За твое спокойствие - другата седмици иди си пусни-2-3  поредни дни кз, ако не ти е на много неудобно място лабораторията...
Зависи какво си яла предната вечер, как си спала, и пр., и пр. Ходенето по принцип уж помага да се свали кз, така че не би трябвало да я вдига...

# 656
И още, може ли моментното притеснение при взимането на кръв да повиши захарта? Още не ми се беше укротило сърцето от ходенето до лабораторията, докато ми взимаха кръв. И съм си такава невротична от дете, притеснена дори и без повод....
Може и то сериозно да скочи. Сестра ми имаше подобно преживяване наскоро. Кз ѝ беше по-висока от тази на майка ми (диабетичка) заради притеснения. След като се успокои, нещата се нормализираха.

# 657
Сега се подсетих след днешното изследване и коментара на post mortem. Ами на мен пък всеки път като ми взимат кръв ми става много хубаво. Не знам как да го обясня. Все едно са източили някакво напрежение от мен. То и доста изследвания правих последните две години, нали си ги пазя, та виждам - 25 на брой. През целия си останал живот не съм правила толкова. По едно време се зачудих даже, абе аз да не би да се лекувам с кръвопускане, а не толкова с диета? Smile Но определено от кръвопускането се чувствам по-добре. Не е да кажеш, че съм в менопауза, редовен МЦ имам. Не знам с какво да си го обясня, само мога да заключа, че не случайно хората от векове се лекуват с пиявици и тем подобни.

# 658
Това са моите резултати,без гликиран хемоглобин,бяха забравили да ми вземат в отделна епруветка.Сама си ги пуснах,не съм ходила на лекар все още.Виждам,че са нормални,но аз все още не се чувствам добре.Нужно е лекар да ги види,но все пак ги слагам тук,ако може някой да се изкаже.Благодаря Ви предварително!

# 659
Здравейте момичета,от скоро съм диагностицирана с инсулинова резистентност,имам Хашимото и синдром на раздразненото дебело черво.От понеделник съм на 90 дневната диета,от вчера на Глюкофаж 750,л-тироксин 50 и вигантол.Днес ми е втори белтъчен ден.Обаче имам ужасно разстройство.Това нормално ли е?В глюкофажа пише да не се приема при разстройство,а на него самото му е такъв страничния ефект?!?!?Можете ли да ми дадете малко яснота от вашия опит?

Общи условия

Активация на акаунт