Отговори
# 255
Момичета след като съм въвела тиква, картоф и морков .. мога ли да дам броколи или карфиол? Толкова е удобно с тея готови пюрета, че чак ме домързява да направя едно домашно пюре хахахах
На нас тиквата много ни помогна , доста я разхлаби Simple Smile)

# 256
  • Плевен/Пловдив
Момичета след като съм въвела тиква, картоф и морков .. мога ли да дам броколи или карфиол? Толкова е удобно с тея готови пюрета, че чак ме домързява да направя едно домашно пюре хахахах
На нас тиквата много ни помогна , доста я разхлаби Simple Smile)
Може няма проблем. Може в комбинация с вече даван зеленчук.
Днес и дадох картоф и тиквичка в едно пюре. И така може да ги комбинираш нов и въведен. С плодовите по- същият начин може.

# 257
Благодаря за съветите момичета. Близо сме до София. Записах час при др. Петьо Хаджийски в мц малчовците, работи и в педиатрията. При него беше най ранния час които намерих за 18.12. Някой ако е ходил при него ще се радвам на отзиви. 😊

# 258
Някое бебче имало ли е проблеми след захранване с картоф? Въобще не очаквах  картофа да не и понесе, но има яки газове, пъпки и е много крива и неспокойна след 2 дни на картоф.

# 259
Някое бебче имало ли е проблеми след захранване с картоф? Въобще не очаквах  картофа да не и понесе, но има яки газове, пъпки и е много крива и неспокойна след 2 дни на картоф.

А къде са излезли пъпчиците?Около устичката ли? До колкото знам има вероятност да се получи алергия към картофа, но се случва много много рядко.

# 260
Аз избягвам картофа,защото го запича и е мъка. Газове,сръдни заради дискомфорта. Но пъпчиците нямам идея. Ние се въртим около тиква,морков, пащърнак и бял морков.😄

# 261
Познавам бебе с непоносимост към картоф. След няколко месеца я израстна и вече си хапва спокойно.

# 262
Ние картоф да не видим... Опитах половин картофче да вкарам при моркова и тиквичката, ама не, не го иска... Утре ще ходя за пащърнак, да разнообразя малко менюто, че забихме на морков основно..

# 263
  • София
Картоф с тиквички и копър и малко жълтък е страшен хит при нас.

# 264
Момичета, моля за съвет- днес въведох пащърнак, добавих малко парче към тиквата (която му понася отлично) и от следобед е някакъв ужас- както седи започва да реве неутешимо, засилва се след кърмене, сега спи и се буди с рев- типично поведение на колики. Или пащърнакът не му понася, или се разболява от нещо, но сякаш е коремчето, не мога да преценя точно. Като беше малко бебенце беше лесно- знам си, че са колики и го дундуркам. Ама сега какво ли не ми минава през главата. Та въпросът ми е- дали утре пак да експериментирам с пащърнака да видя дали наистина е от него или да го спра (и може ли така само 1 ден да дам и да спра) и да пробвам пак след някоя друга седмица... направо ми изкара акъла този следобед, много нетипично поведение, освен това заспа към 18 ч, събуди се с рев, заспа пак в раницата, после на банята малко се кротна и след вечерното кърмене пак рев.... колики ли са това, какво е... вечерта Т му беше 37.3, но не спятам, че е истинска Т, защото беше след сън и рев и освен това вечер бебенцата често имат до 37.5 без всъщност да са фебрилни

# 265
Аз избягвам картофа,защото го запича и е мъка. Газове,сръдни заради дискомфорта. Но пъпчиците нямам идея. Ние се въртим около тиква,морков, пащърнак и бял морков.😄

Пащърнак и бял морков не е ли едно и също? 🤔

# 266
Мисля,че не. А и в пюретата на Хип са различни. Белият морков на вкус е както обикновения,но според мен с по "мек" вкус и не е толкова сипкав. Пащърнака е по-сладникав. На мен ми бие на ябълка даже🙄.

# 267
Белия морков въвежда ли се отделно или ако обикновения е въведен няма проблем да се дава? Simple Smile И ние започнахме с малко по-бели пюрета, че нослето стана оранжево от тези моркови и тиква 😂😂😂

ПС. Единствено на което не се мръщи много е пащърнак, сигурно защото е по-сладък.

# 268
Добро утро с нов проблем. Всичко започна със смяната на времето, когато беба не успя да привикне към новото и започна да се буди в 7, вместо в 8. Ок, бебе е, спи колкото иска, 7 не е толкова зле. Но от няколко дни започна да се буди все по-рано - в 6, 6 без нещо, а тази сутрин като погледнах часовника 5:13 и лошо ми стана. И се смее и иска да си играем... не вярвам да е гладна, вероятно щеше да мрънка. Та дадох биба, погалих я и позаспа до 6 и нещо - пак същата история. Взех да я гушна при мен и изкарахме до 7 и 20 с 300 зора...  През деня спи 30 мин преди обяд и следобед - час и половина. На АМ сме и 2 заместени хранения. Допускам, че може да е скок в растежа, от промените в храненето и какво ли още не, а може би просто ще е ранобудно дете. Надявам се да отмине. Иначе не се буди през нощта, като изключим 1-2 кратки проолаквания насън от време на време. Сигурно много искам Grinning

# 269
  • София
Ние сме така от два месеца. Всяка сутрин в 6-6.30. Час на обяд и час след обяд. Така ми беше и баткото. Чак на две и половина започна да спи до 8-9. За сметка на това си ляга след 10-10,30. Свикнала съм на тоя режим. А нощем имаме едно приплакване и едно хранене към 3-4 часа. И то се появи преди два месеца. Здраве да е:)

Общи условия

Активация на акаунт