Отговори
# 285
Аз ставам да я кърмя към 2/3 - 5/6 часа. Никога не ми е спала повече от 5-6 часа през нощта без да хапва. 😁

# 286
Аз ставам да я кърмя към 2/3 - 5/6 часа. Никога не ми е спала повече от 5-6 часа през нощта без да хапва. 😁
Аз за това се учудвам на другите спящи 😊 Моята освен веднъж и то като новородени спа от 1 часа до 7 часа , в болницата като бяхме на 3ия ден , и от тогава до сега винаги имам поне 2 3 нощни хранения

# 287
Моето бебе има задължително едно кърмене нощем между 2 и 4 ч и поне още две-три събуждания. Снощи дето беше нервен и мислех, че е от пащърнака, се оказа, че се разболял. Вдигна Т, а моята педиатърка е в отпуск и заместващите не са педиатри. Водих го на частно днес, пусках му изследвания, цял ден милото трамбова с мен през половин Варна - лаборатории, кабинети. И си поддържа Т, ще видим, дано се размине без антибиотик, че црп му е леко завишено Sad

# 288
Момичета , мажете ли с нещо венците ? Май нас много ни сърбят , от известно време е крива моята през деня , мрънка вече и в количката,  рядко спи навън а преди докато излезнем и заспива за 2 мин

# 289
Гелчетата за венци не са много ефикасни, супер краткотрайно им е действието.. ще стискаме зъби, докато мине.. ние заспиваме към 22, сутринта в 6 и бутам шишето да яде, понякога се буди, друг път насън го изцоква, различно е. От утре започвам и аз по малко пащърнак, да видим как ще го приеме. Не знам аз как да започна да замествам следобедното хранене, пробвах с плодово пюре ябълка с круша, но хич не го иска. Започвам да се замислям за каша. Някоя мама може ли да сподели, освен с плодово пюре, с какво друго може да се продължи захранването, след заместено едно хранене. И пак да вметна за пиенето на вода, или по точно НЕпиенето, продължаваме да отказваме вода, грам не пие. След пюрето на обяд пие по малко мляко, вода да не види.. не знам дали е ок.... 🤔🤔 Пробвах да слагам по малко захар, пак не стана... Не знам какво друго да измисля..

# 290
  • София
Аз бутам вода още от началото. Първо с малко захар, сега вече я харесва и без. Давам му шишето сам да си пие. Не пие много, но сега мисля да му дам шише със сламка. Баткото така започна да пие много вода. Та надявам се да има същия ефект.
Аз имам голяма драма с кърма в бутилка. До преди два месеца всеки ден се налагаше да пие от бутилка, защото излизах с баткото. От два месеца баба му го извежда и ние с бебо само се кърмим. Едно на ръка, че не харесва размразена кърма (тя верно си е гадна, но баткото я пиеше), а и не иска да суче биберона, направо в чудо се видях. Това за мое нещастие ме накара да въведа и вечеря с кисело мляко с бисквити, че понякога ми се налага вечер да излизам.

# 291
Аз мажа венците с генгигел бебе, според мен има ефект и успокоява, не веднага, но колкото да заспи, преди лягане Simple Smile

# 292
Мами, вие вече вдигнахте ли облегалките на количките? Бяхме на ортопед и той ни даде зелена светлина за столчетата за хранене и за седене. Но забравих да го питам за количката..

# 293
  • София
Още от както беше на 5 месеца и 20 дни.

# 294
Мамчета бебчо всяка сутрин ми ака по закон, но тази сутрин пропусна. Никога не е имал запек но тази вечер се видях в чудо напуваше се много плачеше със сълзи беше му много трудно и болезнено. Като реших да му слагам термометър така ми казаха със шампоанче намазан той започна плачейки да ака и беше нещо страшно не е било така никога. Да не би да е от грис защото му дадох вчера? Нищо ново не съм давала....
Не знам как да я скрия но все пак сме си само мами...  Имате ли и вие такъв случай...  Беше много твърдо и миризмата беше като на голям човек видях се в чудооо

# 295
  • София
kovacheva.elena, милото, сигурно много се е измъчило! По принцип е нормално, когато се захранят вече, да акат по-твърдо, миризмата също се променя. Но, за да не се мъчи, наблягай повече на разхлабващи храни, също може и пробиотик да даваш.

# 296
И при нас през ден има такова ако, но ака по 2 пъти и обикновено второто изхожда е си е както трябва, кашаво

# 297
За спането: Чета вашите бебоци лягат към 22-23 ч. Малчо в 8 вече е в истерия,даже млякото доста пъти не успява да изпие,заспива от раз. Той след обедният сън (събуждане м/у 15:30-16:00) не спи и в осем и нещо ляга. През нощта от двумесечен не се буди(пу-пу). Вашите дремват ли привечер?
Да Ви питам: Онзи ден въведох банан. С пюре на Хип. И смених пробиотик а от БиоГая( все този съм му давала от самото начало) на Линекс. Вчера акото му беше много тъмно зелено и твърдо. Но първото изхождане винаги е такова. Вчера имаше две изхождания. И двата пъти с такъв цвят. Не беше по неспокоен или с видима разлика в поведението му. Идеи?

# 298
Моя бебчо пропусна да ака онзи ден за първи път. Беше от банан, понеже мноооого го хареса и хапна доста. Вчера ака веднъж, нормално, защото спрях за ден и само кърмех. От захранването са промените в акането. Ако се запича или ака твърдо, по-добре да се спре за ден-два захранването. Другия вариант е да въведете круши, сливи, тиква. Те разхлабват.
За спането, Боян заспива обикновено около 21 ч. и спи до към 7-7:30 ч. Половината нощи не се събужда, другата половина става към 3-4-5 за кратко хапване. Така е от месеци вече. Зъби няма все още, сигурно и затова спинка спокойно.
Вече седи стабилно седнал с опора. Сам започна да се набира преди две-три седмици. От тогава го захранвам и го слагам седнал, подпрян с възглавници. Сяда и в скута на някой, в шезлонга, в столчето за хранене. Но изчаках сам да започне да сяда преди да го слагам. Това е препоръката на повечето ортопеди.
Днес прави шест месеца Heart кога мина времето, не разбрах..

# 299
  • София
Аз мойте кюфтенца, ако гичакам сами да започнат да сядат, по-вероятно е първо да проходят. Баткото успя сам да седне на 9 месеца, птоходи на 10. Малкото върви по същия път.

Общи условия

Активация на акаунт