Отговори
# 300
Мая, честита 6та месечинка 🎉🎉🎉
Само ние ли акаме по 4-5 пъти на ден? И не разбирам кога точно я върши тая работа, та проверявам честичко 😁 след обедното пюре и акото е като пюрето, останалите са си нормални като от мляко.. понякога си мисля, че е доста често, но щом се чувства добре, явно не е проблем..  по напред стана въпрос за оригването, оригвам я след всяко хранене, освен сутрешното, защото я храня в кошарата. Понякога отнема повече време, ама така яко оригва, че ще продължавам, сигурно е облекчаващо

# 301
Ние вчера бяхме на ортопед, каза да не я изправям като я хващам за ръчички, а тя само това иска, защото не може още сама да се набере, набира се до половина. Но като я изправя седи доста стабилно вече около минута. Слагам я в мен и тя не се обляга, а се надига. Не съм я подпирала и няма да го правя. Ортопеда каза, че значи скоро сама ще си седне. Все още не повдигам количката, лежи си на пълно легнало. Така е от 4,5 месечна Simple Smile. Казах му, че не се обръща сама или рядко, той каза, че когато иска , тогава. Опитва се да лази, даже се измества, но е голяма мъка. Зъбите много я мъчат, днес ще й купя някакво гелче, че имам само бочко.

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 09:09 от Elsi86

# 302
Аз я слагам в столчето за храна, но не на 90 градуса а между легнало и седнало положение. Така правя и в количката. По-скоро ми прилича на наклона на столчето за кола и за това я слагам без да се притеснявам. Последния път питах ортопеда и той каза да не я слагам на 90 Simple Smile Дано не съм избързала... Иначе тя сяда сама подпряна с ръчичики напред, от няколко дена застава на колена и се мърда напред назад, много е смешна и се опитва май да лази 😂😂

# 303
  • София
За лазене няма изгледи скоро, но като застане по корем се върти около оста си и се придвижва...ама назад.

# 304
Моята се върти около главата си по време на сън. Напоследък започна да де обръща по корем и да се мъчи да пълзи, ама сме мноооого далеч май от истината. А за сядането - сяда в мен и се набира напред. Извадила съм другия кош, че тоя бебешкия и умаля, но е в легнало положение или вдигам по малко от време на време, но в полулегнало само.
В столчето за хранене стои в полулегнало, ама се чуди кво става. Явно е свикнала на мекичко и това й идва твърдо и неудобно сякаш... Иначе щях да пиша отзиви за това столче Киндеркрафт, ама не знам какво да напиша, след като нямам опит и не знам какво трябва да се очаква от един стол Grinning Да кажем, че изглежда стабилен и удобен, но по-вероятно за сядащи бебешоци. Моята беба ми стои изсулена в него и май ще почакаме с редовното ползване.

# 305
Аз минавам да помрънкам малко. Вчера като яхнах метлата и връчих бебето на таткото, изчистих, оправих, подредих, изкъпах се, не коментирам, че той ми се размрънка, че държи бебето от 2 часа. След това обаче бебка спа от 8-10 и като се събуди чак към 1:30 заспа. Сутринта се събудих като парцал, всичко ме боли, на всичкото отгоре нямам нищо за ядене и си поплаках, после ме питат защо съм толкова слаба. 😔

# 306
За акането. Ние се захранваме и си давам морков, пащърнак тиква и ябълка досега. Днес е трети ден в който не е акала а преди това беше акала два пъти за деня и си беше редичко. Като се събуди мисля малко термометърче да пробвам дали ще се изходи. Иначе много се напъва и много пръцка чак проплаква. Снощи почти не сме спали. Събужда се с рев. Досега не сме се запичали. Ще дам днес само тиква та дано има ефект. Иначе коремчето не е твърдо.

# 307
Момичета аз до сега съм давала пащърнак , тиква , сладък Картоф и тиква, ако искам плодово пак ли на обяд да го дам или след обяд? И как тези които са на кърма им определяте захранването по час , при положение че тя ако е сукала в 11 ч как да и дам 12 пюре?

# 308
При на дядо Коледа дойде по-рано и "донесе" на бебка нов стол за хранене и си я слагам там в седнало положение иначе само се напъва да се изправя и не може да се наяде.
От няколко дни вече се обръща и от корем по гръб ама не винаги, предпочита да забие нос и да мрънка. С проходилката вече е специалист и си я управлява само от време на време забива пред хладилника и почва да мрънка ама не знам защо, дали да й отворя хладилника или да я обърна Simple Smile Аз да питам мамите с момичета кога мислите да пробивате ушите? Аз си мислех за 25.03 ама мойта сега много си дърпа ушите и незнам как ще е. А дали знаете някъде където пробиват с игра, а не с пистолет?

# 309
Патенце, аз мисля след 6 навършени месеца да и дупчим ушите, но не съм осведомена за методите... Аз сама си дупчих ушите като бях на 13, защото майка ми я било страх да не се травмирам 😂 .. според мен, колкото по рано, толкова по добре, защото не разбират много много принцесите и бързо ще забравят преживяването

# 310
Аз пък си мисля да пробиваме уши, когато те поискат.
Колко от бебчетата са вече кръстени? Това ми е другото умуване, тъй като аз се кръстих, за да се омъжа. Но ММ и свеки са религиозни..

# 311
Аз ще пробивам уши с пистолет на Благовещение. Ще я кръстим на годинката,  може би. Колкото по-големи са, повече ще ги е страх да си продупчат ушите. А момиче без да иска обеци, не познавам.
Каката също е юнче и сме процедирали по същия начин.
Бебк също ака един на два три дни след захранването, но не бих играла с термометър, ако не усетя че я мъчи запек. Яде различно пюре - 120 гр макс и 60-80 плодово след обяд. Не знам дали замествам хранене, защото ако е изяла повечко пюре не суче веднага, но след час си дояжда. Ще вкарам каша елда тия дни, ама не знам колко ще изяжда.
Някой питаше - плодовете давайте след обяд.

# 312
Аз пък си мисля да пробиваме уши, когато те поискат.
Колко от бебчетата са вече кръстени? Това ми е другото умуване, тъй като аз се кръстих, за да се омъжа. Но ММ и свеки са религиозни..

Ние го кръстихме нямаше и 4 месеца, че не разбира толкова кой го държи. А и тук процедурата е доста дълга и се държи на ръце, така че минахме доста прилично. Помрънка малко, но не сме ревали.Пък и заспа накрая на процедурата и на снимките е клюмнал😆

# 313
Момичета какво ще кажете за тази схема на хранене:
    1.7-8 ч АМ
    2.10:30-11:30 ч АМ
    3.14-15 ч зеленчукови пюре +АМ
    4.17:30-18:30 ч плодово пюре +АМ
    5.21-22 ч АМ
Понеже бяхме на хранене през 4 часа, но мушморока иска да спи сутрин до по късно от 6ч,а така последно му хранене се пада чак след 11ч. вечерта, а аз искам до около 10 ч да сме приключили с храненията.
П. С.
сега измислих схемата, мисля утре да я пробвам.

# 314
Елси за пореден път мислим еднакво. И аз мисля на Благовещение да дупчим и на 1 годинка да кръщаваме. Обаче малката много взе да си търка ушите като й се доспива и не знам как ще е. На мен ми се иска да й ги пробием с игла а не с пистолет. На мен като малка с игла са ми пробивани и нямам проблем обаче като по-голяма си правих още 2 дупки с пистолет и после имах много проблеми с тези дупки и сега даже са ми зарастнали.
Никита ние от няколко 1 седмица следваме горе долу същата схема, но имаме и 1 нощно хранене 2-3ч.

Общи условия

Активация на акаунт