Частни училища - информативна тема 31

• 30 200
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Металните шолички с миризма на белина...

# 91
Свинско със зеле и зелен боб с ужасните конци. И грис.

# 92
И аз не помня кюфтета, а грис, кисели, мляко с ориз и т.н. Нищо от тези не ям.
Храната беше гадна.
Хоуп, твоето дете е в училище с много домашни, системна подготовка от ПУК, след 4ти клас му се налага да държи няколко изпита, за да продължи в ПЧМГ, които са много над изучаваното ниво. Някак виждам несъответствие между тезата, която защитаваш, ако я разбирам правилно, и реалността, която си избрала за детето.
Така е!
Нали човек се учи докато е жив Simple Smile

# 93
Е нали в ПУК бяхте в Увекинд. Отделно, че когато аз изразявах възмущение от неколкоктратните изпити в Питагор, ти защитаваше друга позиция. Още не смятам за нужно децата да се тестват 3 пъти докато стигнат до гимназията.

# 94
Е нали в ПУК бяхте в Увекинд. Отделно, че когато аз изразявах възмущение от неколкоктратните изпити в Питагор, ти защитаваше друга позиция. Още не смятам за нужно децата да се тестват 3 пъти докато стигнат до гимназията.
В грешка си...

# 95
В грешка си...

За кое? Че бяхте в Увекинд преди Питагор? Учителка от Увекинд те беше стимулирала да кандидатствате в по-сериозно училище. Не помня на 100% само дали в ПУК или 1 клас се класирахте. Което е без значение всъщност. Или, че ме плюеше когато коментирахме изпитите в ПУК, после в 1 клас, после след 4 -ти...Не, не съм в грешка. Имаш просветление по отношение на изпитите от година-година и половина. Защото ви наближи 4 клас. Хубавото е че БГ-мамма пази всичко.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 12:36 от Fancy

# 96
Хоуп, лесно е да твърдиш, че НВО не е важно, знаейки, че детето ти получава отлична подготовка за НВО или за АК Wink
Освен ако след 4ти клас не обмисляте голям завой тип Увекинд. Ще ми е интересно да споделиш после как се чувства дете, което е свикнало да решава по 50 задачи за уикенда от някой засукан сборник, който предполагам е поне едно ниво над монския материал в учебника.

# 97
Много се радвам, че всички казахте какви гадости сте яли в детските градини. И за мен в соц. градините нищо хубаво нямаше. Точно гадни манджи и груби лелки. И в училище после също - соц. училищата бяха ужасно гадни и аз мразех да ходя на училище. Същите са сега и ДУ. Почти нищо не се е променило в тях. Чак в гимназията започнах да се чувствам добре, защото и при гимназиите нищо не се е променило - и сега езиковите и математическите гимназии са хубави, и тогава бяха.
Дори не помня някога да е имало кюфтета в градината. Всичко беше много гадно. Мразех и по лагери да ходя и всякакви обществени мероприятия, а най-много ненавиждах бригадите, които бяха задължителни. В казармата не ми е било толкова гадно, колкото гадно ми беше по бригадите. Добре, че цялата тази социалистическа гнус изчезна, много се надявам - завинаги.

# 98
Хоуп, лесно е да твърдиш, че НВО не е важно, знаейки, че детето ти получава отлична подготовка за НВО или за АК Wink
Освен ако след 4ти клас не обмисляте голям завой тип Увекинд. Ще ми е интересно да споделиш после как се чувства дете, което е свикнало да решава по 50 задачи за уикенда от някой засукан сборник, който предполагам е поне едно ниво над монския материал в учебника.

Нищо не обмислям Simple Smile
Детето от тази година е картотекиран спортист. В ступор съм Simple Smile

# 99
  • София
Ще ми е интересно да споделиш после как се чувства дете, което е свикнало да решава по 50 задачи за уикенда от някой засукан сборник...
Като отвързано куче. Joy

Това с кюфтетата в някоя номенклатурна ДГ ще да е било. Laughing

# 100
  • Пловдив/София
Направо съм за завиждане, че не съм посещавала ДГ... тръгнах на 7 години, някак оцелях с нетренирана фина моторика. Направо ми е мъчно за нашите деца, че от 5 годишни са по чинове да пишат букви и не знам какво правят в първи клас? Лично съм свидетел как в някои ЧУ на 5г пишат цифрите.

# 101
  • София
В първи клас правят диктовки, решават уравнения, обиколка на триъгълник... Но за последен път бях в първи клас преди 2 години и може да ми е неактуално инфото. Laughing

# 102
  • София
Първо, благодаря на Онна за огромния труд за темата и всички допълнения за ЧУ по другите градове.

Пипи, детето ми в държавна ДГ на 5 пишеше цифри, защо в ЧУ да не пишат?

Аз темата до тук разбрах следното- Фенси умее да ругае доста и окачествява хора, които не познава- not nice. Форум сме и всеки може да си пише каквото иска... аз съм още в ступор как нареди всички родители на деца от Иззи, като идиоти, а останалите се съгласихте.. Дори и тук такъв език не подхожда, ма нейсе.

Класирахте ЧУ по критерии за БЕЛ и МАТ, е да, ама изненадааааа има и много арт деца, които някой ден ще станат арт хора, ще правят кино/театър, ще свирят по концерти и ще радват хората. Ако закарате такова дете в ЕСПА (Фран, на живо се изпотяваш 2 пъти повече, като ти обясняват за учене, учене, пак учене и само учене), то най-много да се депресира. Има деца, които не обичат да се състезават и ще дадат най-доброто от себе си в подходящата среда (ама не всички ще станат професори, налЕ). Това, че училище не е в ТОП не означава, че децата в него не са се развили добре, за да станат качествени хора.

И за соца,.. много ми е мъчно, че ходих само 1 седмица на детска градина.. имам такива хубави спомени- весели игри, много деца и смях. Храната не помня, че бях злоядо дете и не ме караха много да ям...

# 103
Хахахах, Рейни, съжалявам, че си се припознала. Но държа да те коригирам. Точният израз беше: "заради глупави и лековерни родители", не е ругатня, не е "идиот" и бих го повторила още 100 пъти. При това гарнирано с епитети за качествата на "приемната" процедура на Изи, за която и тук се считаше за нормално, че проектите по които уж си подбираха децата, всъщност са подготвяни с активното участие на родители. Ако помниш, лятото доста кандидати за училището, заедно с вас, реагираха негативно на тази неравнопоставеност с деца, които сами са се подготвяли.
Написаното беше в контекста на повишаващите се цени. Ясен е контекста, ясен е смисълът, ясно е и защо го пиша. А и след като Пипи обясни, че след 3 -месечното съществуване на училището може да се каже, че е "добро"...бих засилила думите си. Аман от маркетинг, реклама и ПР. И глупави и лековерни родители, склонни да плащат на всеки дилетант в образованието, но с огромни амбиции за печалби.

И в крайна сметка всички знаем за изключения, като по-арт деца. За тях принципно си има и по-арт училища, вкл. и специализирани държавни. Ние тук говорим за масата. А и честно казано, дори и за арт децата ВСЕ ОЩЕ ограмотяването по Бел и Мат е задължително. Wink

Не всички деца са състезатели. Повечето в нашето училище не са. Не всички са добри еднакво и по двата предмета. Ако някой все пак следи какво пиша, може би ще си спомни какво мисля за ОТ. Не е като да хваля само Питагор и СС. Но виж Изи няма да похваля. Защото ги смятам за вредни с практиките си на този етап.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 14:49 от Fancy

# 104
  • София
Аз все още се възмущавам на вмешателството на родителите  в приемните проекти. Лека-полека ще се изчистят и тези неща, не вярвам да е имало училище с невероятна приемна процедура от ден 1 на съществуването си (ама де да знам може и да има). Винаги има недоволни. А Фенси, ти написа всички, те не е тайна къде учи детето ми Wink ВЕрвай ми всички осъзнаваме какъв риск сме поели и не си мисли, че мъничко не треперим, но с всеки изминал ден ставам по-спокойна, като гледам развитието. Пък и за детето ми е още рано и винаги може да се реагира.

Уффф редактирала си, да взема и аз Simple Smile

Ограмотяване- да, но не и някаква свръх високи резултати. Иначе, че има досаден маркетинг има, но все пак излизат с един доста добър преподавателски колектив, т.е. на базата на нищо, а на вече доказали се учители. Мнозина от СС...

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 14:52 от rainy...

Общи условия

Активация на акаунт