Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 3

• 38 177
  • 727
  •   1
Отговори
# 240
  • София
В Техномикс се чудехме между миялна Уърпул и Бош, бяха на почти равна цена. Клоняхме към Уърпула заради 6 г гаранция, пък и повечето екстри. Кнсултанта ни подкрепи, т.к. Бош на тази цена беше съвсем базов модел. Вече я ползвам 10-на дни Уърпула, и дори за първа миялна ми е съвсем окей Simple Smile Аз лично намирам голяма разлика м/у Техномикс на Симеоновско шосе и в Люлин. Далече ни е Люлин, но вече само там ходим Simple Smile

# 241
  • София
Може ли да помогнете в избора на фурна? Спряла съм се на Smeg или AEG, no Smega  за около 1000лв. няма пиролиза, та добавих и Bosh. Търся и максимална температура 280-300С, пека пица и хляб на чугун а там си трябва висока температура.

Ей тези двете загледах, предпочитам емаг пред техномикс, няма разлика в цената с нови уреди без дефекти.
https://www.emag.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-elektricheska-71-l … bs0/pd/DWVF30BBM/
https://www.emag.bg/furna-za-vgrazhane-aeg-elektricheska-gotvene … 20m/pd/D9ZGY4BBM/

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 23:06 от nad_tab

# 242
  • Sofia
Какъв е този чугун дето печеш пица на него ?И ние сме фенове на пицата.Моята фурна е до 275,не е от споменатите марки и слагаме една керамична /предполагам/плоча да се загрява и върху нея печем пица

# 243
  • София
Какъв е този чугун дето печеш пица на него ?И ние сме фенове на пицата.Моята фурна е до 275,не е от споменатите марки и слагаме една керамична /предполагам/плоча да се загрява и върху нея печем пица
Ей този, половинката отряза дръжките и ми седи на дъното на фурната. Хляб пека в чугунена тенджера, пак на Лава.
https://shop.lavabg.eu/chuguneni-plochi-za-barbekyu/56-26x47cm-c … o-gt-2647-t6.html

# 244
  • Sofia

Нашата последна пица преди да влезе във фурната/на изхода съм я изпуснала/ Blush
Сори за лиричното отклонение ама човек изкрещява след толкова седене в къщи Grinning

# 245
Въпрос за 100 000 дирхама - харесах фурна за вграждане, но кухнята вече е купена и е предвидена за свободностояща печка. Искам да си поръчам шкаф за вградена фурна, но срещам затруднение с размерите. Това пише на фурната като размери :
Размери на фурната (В x Ш x Д см)   59.5 x 59.5 x 56.4
Размери за вграждане (В x Ш x Д см)   60 x 56 x 55
Първото ми е ясно, второто какво значи, че това са размерите, които реално се вграждат ли? И реално с какви размери трябва да ми е шкафа на широчина и дълбочина?

# 246
Намери си инструкцията, там винаги на първите страници се почва с указания за монтаж, има и схеми и всичко. В нета ги има всичките.

# 247
  • Варна
Размерите за вграждане са размерите с който трябва да бъде отвора,където ще бъде вградена фурната,но тук има нещо сбъркано.Не може размера за вграждане да е по-малък от размера на самия уред.

# 248
Размерите за вграждане са размерите с който трябва да бъде отвора,където ще бъде вградена фурната,но тук има нещо сбъркано.Не може размера за вграждане да е по-малък от размера на самия уред.

И мен това ме озадачи, но си мислех за някакъв панел, излизащ извън тялото на фурната и други такива. И затова посъветвах да си намери чертежа.

# 249
Верно, че са нещо сгрешени. А пък този, който ще ви прави шкафа, сигурно е наясно как става. Нашият майстор на кухнята само си взе размери на уредите и после като сглобява кухнята, постави и фурната, плота, аспиратора(всички вградени). Нямахме пари за миялна тогава, НО му казах, че ще купим след време. Той предвиди за 60см, вградена, първо ползвахме мястото като шкаф, когато купихме( след година)вратичката и мястото паснаха идеално.Та с две думи майсторите знаят колко.

# 250
Намерих чертежа и не са сгрешени. Продължавам да недоумявам как два сантиметра влизат в отвор от сантиметър образно казано. Обяснявам си го по следния начин - широчината за вграждане може би е по-малка, защото вероятно тялото, което влиза в отвора е малко по-тясно от лицето на фурната. За дълбочината по същата логика - вероятно фурната не трябва да прилепне в гърба а да е леко издадена от шкафа. В случая моят  монтаж ще е на нисък шкаф, не на колонен.

# 251
Ами да - виж, че има два размера за ширината - единият е за предния панел (  595), а другият за самото тяло за вграждане ( 546). Така всичко се получава. Същото е и за дълбочината - 564 и 543. По-малките размери са на влизащото в шкафа, а големите са габаритни с добавка за стърчащи елементи.

# 252
  • София
Може ли да помогнете в избора на фурна? Спряла съм се на Smeg или AEG, no Smega  за около 1000лв. няма пиролиза, та добавих и Bosh. Търся и максимална температура 280-300С, пека пица и хляб на чугун а там си трябва висока температура.

Ей тези двете загледах, предпочитам емаг пред техномикс, няма разлика в цената с нови уреди без дефекти.
https://www.emag.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-elektricheska-71-l … bs0/pd/DWVF30BBM/
https://www.emag.bg/furna-za-vgrazhane-aeg-elektricheska-gotvene … 20m/pd/D9ZGY4BBM/

От 15-на дни си ползвам моя Smeg - засега съм много доволна; ММ и той е щастлив Simple Smile
С пиролиза е (не съм я пробвала още) и с 3 г гаранция от Технохит - с дефекти, които не се забелязват и не пречат на функционирането. Беше към 800 лв, сега гледам, че са бая намалени. Но не всеки е ОК с уреди с дефекти - ти си решаваш Simple Smile

# 253
  • Габрово
Здравейте!
Бих искала да разбера дали преди пускане на пиролиза на фурна Gorenje трябва да разглабям нещо. Също така можете ли да ми обясните какво представляват телескопичните водачи. Благодаря предварително!

# 254
Нищо не се вади или разглобява.Телескопичните водачи са металните неща на които се слагат решетките,тоест те излизат заедно с решетката (или тавата,която е към фурната),а ако ги няма се издърпва само решетката.

Общи условия

Активация на акаунт