СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 8

• 32 939
  • 772
  •   1
Отговори
# 120
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хахаха, Дикси, много ме разсмя твоето момче!

# 121
При нас класните са утре и другата сряда.
Разказвателните предмети им идват в повече тази година. Аз не съм от родителите дето все оправдават децата, но да се подготвяш по два предмета за изпит и да учиш биология, химия, физика, история и география..... а пък и 4ките по физическо и рисуване, съвсем вече изплискаха легена.
За много години и от мен! Здрави и щастливи да са децата!
Споделям с две ръце мнението на Алиена. През ваканцията девойката се занимава допълнително с математика, БЕЛ, почете книжки, порисува. Веднъж само отиде на ледена пързалка, не се е мотала нито си е отспала. И в неделя отваря разказвателните предмети и вижда недовършени упражнения по учебните тетрадки по уроци назад. Скастрих я, че го вижда в последния момент, санкционираха я за това, но ми е жал.  Sad  Толкова стрес от вечното чувство, че имаш И още нещо да учиш, И още нещо да пишеш...

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 00:55 от djasra

# 122
И в нас е “Спокойно мамо, всичко ще оправя!” И ако не се оправи “Важното е да сме живи и здрави” Grinning

# 123
Дикси, опасен е Митко! Laughing
Да вземе да сподели плана си с Моника ли, що ли...?

# 124
Димитър е мега сладур! Евала!

# 125
  • у дома...
На един от черните петъци Ангелина си поръча 6 книги. Алелуя, почна да редува телефона с книги. Напредък голям. Отделно аз постоянно напомням за сборниците със задачите (готви се сама по математика), листовете с тестовете по БЕЛ, преразказите... На всичко се отговаря с "Офф, добрЕ!" и върти очи... Една от книгите, които си поръча е "Ангелина спасява света" на Акунин. "Ето виждаш ли, мамо - съдбата ми е предопределена, ще спася света! Каквото и да правя (демек да учи повече), кармата си е карма!". Бе добро ми е детето, ама не случило на майка!

# 126
То виж, че е цяла програма, бре  Joy

# 127
  • Sofia
То виж, че е цяла програма, бре  Joy

мдааа... и моята психясва здраво и има нужда от "план"... Аз вече спрях: тотално май се пренавих, развих, навих и отвих... Но щерката вижда края на света и не знам вече как да я "планирам"...

Поздравления за Митко! Това е стократно по-правилен подход! Моята като й откажат системите... за какво беше всичко?!?

Това сега ми е най-важно - да си спася детето от пресите, обидите, тормоза... Днес е получила 5 на класното по БЕЛ, за което толкова усилия положи (факт с ОЛВ). Трагедията беше в повече от 5 действия... И какво като сега е в елитно училище?!?! Разчитаме на школа... Търпим унижения и фасони на елементи, които са далече от професия, за която се изисква повече от тапия... Както бабата на съпруга ми казва: "Ако птиченцето е казало: "Амин", нищо не може да попречи нещо да се случи."

Хубава вечер, мамита Simple Smile

# 128
И при нас положението е същото, учителите по български и математика преподават много малко в час, домашните особено по български са оскъдни, в 5 и 6 клас даваше два пъти повече и накрая дават супер сложни тестове. После шестици почти липсват и накрая колко сте тъпи и как ще я изкарате тази матура. В случая при нас ПИ идват добре, че като изкара хубави точки е доволен и не се демотивира и скапва. Явно е масово някои учители да тормозят с изискванията си децата точно в 7 клас.  Това с 5.48 си е направо чиста подигравка. Голям човек го хваща яд, пък за горкото дете ....

# 129
  • София
Момичета помагайте! Трябват ми задачи по физика.Трябва да реши  девойката поне 30! Откъде да ги изсмуча? Става дума за задачи от раздел електричество.Тези от учебника не стават, защото са решавани.По учебника на Булвест сме.Ще бъда благодарна ако ми  пратите някакви  от вашите учебници.А пък как ще ги решаваме...... не ми се мисли

# 130
Дикси, много се смях с твоето дете. Хубаво е и отношението му към живота, а и това, че е психолог и теб успокоява:smile:
Аз отсега се потрисам какво ще правя с малкия ми син, когато стане седми клас. Не стига, че го помръзва като брат му, а е и доста по-амбициозен и състезателен тип и му е много важно да е най-добър във всичко. И ако в нещо не е първенец, страда. При набора нещата от тази гледна точка са доста по-поносими, защото той никога не се сравнява. Изобщо не му е важно къде е спрямо другите. А и някак смята, че чисто учебните неща не са поле за изява, всеки трябва да си има хоби и пр. философии, които му помагат в тази тежка година. Възможно е обаче и да го играе непукист.
Не мога да разбера учителите в СМГ защо не искат да си запазят собствените ученици и ги режат с оценките. Много нелогично ми се струва. Но най-вероятно ще го направят в хода на учебната година, а накрая децата ще имат хубави оценки по български и математика, отговарящи на представянето им в НВО.

# 131
и му е много важно да е най-добър във всичко. И ако в нещо не е първенец, страда.
Така е малкият. Но освен, че страда и се отказва. И нищо не е в състояние да го убеди да опита отново. Голяма мъка ме чака.

# 132
Съдейки по Ния, по бел и математика в смг са адекватни оценките. Изискванията са големи, но няма аномалии. Да, класното по мат беше нерешимо за голяма част за децата за даденото време, оценки още нямаме, но и не мисля, че ще е драма на фона на десетина оценки да имат и по една петица. По бел по контролни рядко има над пет шестици, но после им дават шанс да си ги оправят. Но разказвателни, фвс и музика е голяма резачка.

# 133
  • у дома
Моето също като децата но ston и Аmanda въобще изобщо не е преучил-максимум час на ден, а повечето пъти и доста по-малко...За пръв път обаче ще има 5ци за срока-просто магериала е доста повече като обем и не става както досега от слушане и обща култура-по история и химия със сигурност е с 5,по биол е с 3 петици и 2 шестици,ама не виждам желание да се бори за 6. Обаче в резултат на това,че не учи системно и качествено си давам сметка,че даже са му и доста високи оценките.

# 134
  • София, център
Здравейте Blush,

Честита Нова Година Tada!

Вие сте железни колко много знаете... аз съм майка на 7мокласничка, но не знам от къде да почна...

Детето ходи на частни уроци по БЕЛ и М-ка (2 пъти седмично), рисуване за приложното 3,5 а.часа и понеже пеем в Хора на БНР, там сме си 3 пъти в седмицата по 1,5ч.... Детето казва, че времето лети Laughing Никога не е била толкова заета през живота си...

През ваканцията се отдадохме на релакс, още не съм я водила някъде на пробен изпит, освен някакви провеждани в у-щето, от които резултат не съм видяла още...
При нас новите разказвателни предмети тази година са тежест, за която не се бях сетила....физиката я мъчи, химията и тя не и е лека...Yum

Може ли помощ ? Бих искала да знам, къде да проверя:
1. С какви оценки са влезли децата в желаното от нас училище (НГПИ) ?
2. Къде мога да проверя, как се сформира бала в съответното у-ще - някъде има списък нали?

Благодаря отивам да чета... или пък да поспя Grinning

Общи условия

Активация на акаунт