Да се оплачем... 2020

• 2 125 385
  • 42 098
  •   2
Отговори
# 16 800
  • ново
Не знам за какви пресни плодове и зеленчуци иде реч по това време?! Освен марули, лук и чесън... какви домашни производства има?

# 16 801
От вчера насам баща ми отново не ми говори и ме игнорира,заради поредната дреболия.И пак ще го кажа,че извънредното положение, изолацията вкъщи не води до сближаване при всички семейства,а разкрива при някои голямата им непоносимост едни към други, както явно е при баща ми и мен.Отново и отново не спря да показва неодобрението си към мен,сякаш по неговата логика точно сега е идеалният момент за изясняване на отношения.И колкото и да се опитва човек,просто не е лесно да игнорираш простотиите на някого. Един,два пъти,окей,но неговото е на практика ежедневно. Признавам,и аз не съм безгрешна,много пъти сигурно съм го вбесявала,но все пак той е по-възрастният,би трябвало да реагира с повече мъдрост и улегналост,а не да ми отвръща с лошо. Така само се завърта един порочен кръг,от който е трудно да се излезе,защото понякога идва момент,когато човек се оказва обзет от трайно и перманентно раздразнение и яд и не устоява на импулса да си го "връща". Баща ми също ми е нанесъл не по-малко огорчение и обида,но и не признава това,сякаш моите чувства не го интересуват.
Отделно и поведението на майка ми е вбесяващо.Тя вечно се изживява като мъченицата,стожер на семейството,без която то щяло да се разпадне едва ли не.Ето затова аз деца нямам и не смятам да имам,ако някой ден и аз така ще ги тормозя психически,и ще им се жалвам.Ако това означава да си майка,мерси,ще пропусна.

# 16 802
То пък голяма заслуга да си стожер в семейството, където не се понасят...
Бях чела един психиатър да казва, че това време, прекарано с близките и роднините няма да ни сближи, напротив-това не е нещо, което се случва доброволно, а е насилствено.  И затова може да породи само насилие. Поредният случай от неделя във Велинград. Жената се оказва, че май ми е някаква далечна роднина. ...

# 16 803
  • France
Спомних си за дядо ми. Той казваше, че големият проблем на бг здравеопазването е, че доктори стават и индивиди, които не стават и за хора. Разбираше ги нещата - беше шеф на отделение. Между другото добре, че съвременната медицина се грижи и за най - кекавите, тоест децата до две години. Така вече не измират 50% от тях, както е било преди.
Записвам си го това за вирусологията. Мислех, че като повечето мед термини идва от латински - virales. Явно е някаква руска заемка.

# 16 804
  • София
С удоволствие бих си пазарувала от някой, като превеждам сумата с онлайн банкиране. Само и единствено от познати бих купила нещо без документ. Съжалявам, ама няма само аз да плащам данъци. Въпросът е принципен. Вече, като помощ, бих дала пари на някоя баба, продаваща три торбички с ябълки на пазара, но на як и прав мургав мъжага да му купя стоката без касова бележка, цъ.

Оплаквам се от ДО, ама от другата позиция, на обучаващ. Работя с възрастни хора, грамотни. Уж. Имат задача. А+В=С. За всички А е 2, вече индивидуално за Пенчо В е 3, за Марийка В е 2, а за Сийка е 4. Намерете колко е С.
И се почва една велика кореспонденция с Пенчо, Сийка и Марийка по електронната поща, в платформата, Вайбър и обаждания по телефона. Какво трябваше да намеря? Загубил съм си заданието, пратете ново. Нищо не разбирам, много е сложно. Моля да ме присъедините, искате поща в gmail, ама аз ви давам в abv. Стигнал съм до тук, вярно ли е? 2+Х=С. Какво търсехме, А, В или С?
Не мога повече, разбирате ли? Ще се гръмна. Ужасно времеемко е и неефективно с хора, отказващи да се напънат ей толкова.

# 16 805
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
земеделските производители не са ли с регистрация?
т.е. не плащат данъци на база продажби и касови бележки, а някаква годишна сума?

съчувствам ти за Пенчо и Ганка Simple Smile Simple Smile преподавала съм няколко курса преди време - както големи хора могат да мрънкат и да се усукват, никое дете не може!

# 16 806
От детето се оплаквам... Абе, дошла каката братовчедка и това като отвързано... Аз говорА, не бъркай в боклука.. Не си лапай ръцете... То търчи и дивее и грам не ме слуша... Е, познайте... На края падна, разрева се и си влезнахме с караници...
Види друго дете и става друг човек...

# 16 807
Моя съсед е възрастен , не в здрав як мъжага.  Всеки решава сам за себе си. Но за мен, затварянето на пазарите е много показателно какво се цели..
Истина е, че вчера излязоха снимки от пазари, където гледката беше... Мале, мале. Ама в Кауфланд едва ли ходят по- малко хора и спазват по- голямо разстояние.
Дрийм, моя син става като отвързан , когато сме в баба му и дядо му. И там са лиготии и чудо. Отделно, съм казвала , че когато е само с мен е един, а като дойде и баща му става съвсем друг.

# 16 808
  • София
синьо мече, какво да каже?
то се вижда, че каквото и кажат в щаба, после се прави обратното.
съчувствам му на този човек.сериозно - ако всичко мине без ексцесии, ще кажат, че е от късмет, от БЦЖ ваксината, защото баба Ванга така била предсказала...и ще го разпънат на кръст, че е съсипал икономиката.
ако пък се обърка - ще го анатемосат, че нищо не е направил и мерките му не са помогнали... и пак ще го разпънат на кръст!
когато това всичкото свърши и него повече няма да го чуем и видим.
Да, и аз. С много неща не съм съгласна, имам много съмнения, но той принципно ми е изключително симпатичен. За съжаление, каквото и да стане накрая, той ще бъде виновен, в много неизгодна позиция е.

# 16 809
ПийкокЧе, едно на ръка е и това, че като се върне баща й и тя става друга... Сърди се, мрънка... Но и с други деца, а се събере, а става лудница...
Па ти си викай ПенкеЛе, кой ли ми та слуша!?!...

# 16 810
Не знам за какви пресни плодове и зеленчуци иде реч по това време?! Освен марули, лук и чесън... какви домашни производства има?

И аз това щях да питам. Да не говорим, че точно първите зелении са бъкани с нитрати. Отдавна не смея повече от веднъж седмично да ям марули, защото после си лекувам стомаха още една седмица.

Имам чувството, че хората само чакат поредната мярка, за да гракнат колко им липсва поредната отнета "свобода". И разбира се всички останали са овце. И много ясно, че всеки знае колко безсмислено е всичко.

# 16 811
Известно време неглижирах гин. прегледи (тъпо е и единствено и само аз съм си виновна). Днес ми откриха доста голяма миома.

Мъчно ми е, сега и нея трябва да оправям, а вече толкова много искам да си имам дечица. Persevere

# 16 812
Аз като цяло иска да свършва ИП , защото само се натоварвам с всекидневните статии и мерки, които вчера се налагат, днес отменят.

# 16 813
  • София
Предвид двамата ми познати с КВ и след разказа на единия - не ща да се разболявам. Предпочитам да си налягам парцалите още един месец, а после да отпускаме мерките поетапно, но да не рискувам да попадна в тия 20 %, имащи нужда от хоспитализация. А и двата ми източника са млади, прави мъже, лекуващи се у дома. Единият на 25 в Лондон, другият на 45 (млад е, бе, все още) тук.

# 16 814
Известно време неглижирах гин. прегледи (тъпо е и единствено и само аз съм си виновна). Днес ми откриха доста голяма миома.

Мъчно ми е, сега и нея трябва да оправям, а вече толкова много искам да си имам дечица. Persevere

Погледни от добрата страна - че са я открили.
Аз съм като часовник за всякакви профилактични прегледи, по време на бременността да не говорим, и чак при опипването след ваденето на детето и преди да ме зашият намериха огромна стара миома - стара в смисъл, че не се е появила с бременността, а е била там сигурно десетилетия, залепнала вече за апандесита, та и него махнаха. Не се е видяла на нито един преглед през всичките тези години, нито по време на женската консултация.

Така че сега имаш шанса да я махнеш, ако трябва, и след това да изкараш една спокойна и успешна бременност.

Общи условия

Активация на акаунт