?Въпроси всякакви за СО? 2020

• 213 592
  • 5 611
  •   1
Отговори
# 120
Казус. Имам приятел, който казва, че не желае да има деца. Смята, че гените му не са пододящи, за да се размножи. Не харесва някои свои физически дадености и го е страх, че ще ги предаде на детето си. Странен тип. От скоро въпросния си има приятелка с дете от предишна връзка. Тя ми сподели, че той не желаел да има деца, но в същото време се очуди, че към нейното се държи добре.
Та питам се, да й обясня ли, че той не желае да има собствени деца, но това не му пречи да харесва чужди.

# 121
  • Агент под прикритие
Казус. Имам приятел, който казва, че не желае да има деца. Смята, че гените му не са пододящи, за да се размножи. Не харесва някои свои физически дадености и го е страх, че ще ги предаде на детето си. Странен тип. От скоро въпросния си има приятелка с дете от предишна връзка. Тя ми сподели, че той не желаел да има деца, но в същото време се очуди, че към нейното се държи добре.
Та питам се, да й обясня ли, че той не желае да има собствени деца, но това не му пречи да харесва чужди.
Тя е принципно в по-изгодна позиция от него. Ако не иска второ дете, един такъв и е добре дошъл.
И да, едното не пречи на другото. Това, че не искаш свои деца, не значи, че не си способен да харесваш чужди.

# 122

Не е твоя работа да се бъркаш в чужди семейства, особено по такъв повод.
Това, че на теб ти е дал някакво обяснение, не означава, че е реално.
Остави ги да се разберат помежду си, не си пъхай носа там, където не му е мястото.

# 123
Що за казус? Нито те засяга, нито има драма. Да не говорим, че приятел ти е доверил нещо и ти бързаш да го накльопаш. Гледай си живота и не се меси в чуждите.

# 124
  • Варна
Че какво има да й обясняваш... Тя явно знае, че той не иска да има деца и е ок с тази мисъл. Доброто му държание с нейното дете е плюс от всякъде и също не се нуждае от някакво обяснение. Единственото, което МОЖЕ БИ не знае тя, е причината за нежеланието му, но това вече трябва той да й го каже. Ако, разбира се, тя пожелае да знае и го попита, защото може и да не й пука. На теб ти е споделено като нещо между приятели и не виждам защо трябва да предаваш доверието, което той ти е гласувал.

# 125
Разбира се, съгласна съм с вас. Далеч съм от идеята да разказвам конкретно.
Имах предвид, принципно да й обясня, че може човек да не иска да има собствени деца, но в същото време да харесва чуждите, бед да изпадам в конкретика.
Т.е. до колко една жена, която е родила и има дете, би приела подобно поведение?

# 126
Според мен, ако и кажеш (и тя е достатъчно дискретна да не те изпорти, разбира се), би могла да му спестиш доста въпроси от нейна страна. На нея пък ще спестиш чуденето какво се крие зад отказа от деца и дали няма някаква по-зловеща причина. (Това не е съвет, а просто друга гледна точка)

# 127
  • при късмета
А защо изобщо изхождаш от позиция,  че тя непременно ще иска още деца? Може това да не е така, тогава няма какво да й се обяснява.
Изначало нямаш работа ти да обясняваш каквото и да е в чужда връзка. Особено на единия от двойката. Направо е смешно, все едно няма да се разберат помежду си

# 128
  • Варна
Ама чакай сега, какво има да приема? Ти не споменаваш да имат проблеми. Тя няма какво тепърва да приема, явно е ок с положението.

# 129
То за лаф да става можеш всичко да кажеш, ама защо държиш да й обясняваш и защо питаш тук, ако е без конкретика? Много навътре си взела хорските отношения, а хич не е твоя работа кой, защо, какво, дали и т.н.

# 130
То за лаф да става можеш всичко да кажеш, ама защо държиш да й обясняваш и защо питаш тук, ако е без конкретика? Много навътре си взела хорските отношения, а хич не е твоя работа кой, защо, какво, дали и т.н.

Да кажем, че и двамата са ми много близки, а има неща, които  не смеят да си кажат на 4 очи. Simple Smile

# 131
Абе Lea, гледай си твоя живот.  Много недобронамерено ми звучиш.

# 132
  • Варна
По-добре не се бъркай. Да се оправят.

# 133
Не се бутай там, където не ти е работа, много е грозно.

# 134
Да не е пак бившия съпруг.

Общи условия

Активация на акаунт