?Въпроси всякакви за СО? 2020

• 213 667
  • 5 611
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Висят ми и на мен покани. Имам чувството, че понякога ФБ ми ги праща служебно, а не са изпратени от подателя.
Освен това не държа на бройката, а да имам нормален фийд, който да ми е интересен. Това, че се усмихвам и си говоря за ланшния сняг с някого, не означава, че ми е интересно да ме залива с цитати в социалните мрежи.

# 196
Аз не приемам колеги, колкото и да са ми симпатични на работа. Не желая личният ми живот да става фирмено достояние. И хора, които не са ми близки и не ме касае как живеят нямам в листата си. Често трия, когато с някой спрем да поддържаме контакт в реалния живот.  Какво го интвресува моя виртуален,  тогава, както и мен неговия?

# 197
Според вас каква е причината, човек който се държи приятелски с вас, говорите си, усмихва ви се, да не ви приема като приятел в социална мрежа?
При положение, че други хора от средата ни, са ни общи приятели, не виждам защо мен не приема. Нито отхвърля, нито приема поканата.
Хм, ако човекът е блейка като мен, ясно защо. Последно приех покана, изпратена ми преди повече от година. Проблейвам най-редовно.

За колегите и при мен важи аргументът на Алечка, но там аз отивам по-далеч - блокирам предварително, при това масово.

# 198
  • Варна
Имам чувството, че понякога ФБ ми ги праща служебно, а не са изпратени от подателя.

Случи ми се два пъти.

# 199
И на мен ми се е случвало това с автоматично изпратени покани, много тъпо.

# 200
Аз например също не приемам покани от хора с които работя, за сметка на това приемам и изпращам на абсолютно непознати, които са ми интересни с това което публикуват. На мен нюзфийда ми замества новините и фейса го ползвам само за това. Та причини този човек да не приема поканата много.

# 201
По отношение на колегите  - поддържам ограничен брой и то само наистина близки. Аз не пиша много лични неща там, но като цяло съм активна с позиции и защита на каузи.  Имам приятели с различни гледни точки, често спорим на моята или на техните стени, но не виждам защо колегите ми трябва да знаят какво мисля за назначението на Гешев, Истанбулската конвенция, изборите в СФ, истерията около Стратегията за детето, хорото пред Народния театър и т.н.
Често иронизирам публикациите за манджи, прекалено "барнати" снимки и други феномени във фейса. Мога да си позволя да се полигавим с близки приятели, но не искам някой колега да се припознае в по-дебелашките ни шеги. Преди години поддържах отделни групи и съобразявах кой пост за кого да е видим. Само че сега ме мързи и просто съм задала слабо познати хора, които имам отпреди в листата си, да виждат това, което и непознати.

# 202
Той е приятел там с други колеги, така че това, че някои хора не приемат колеги не важи в случая.
Аз си мисля, че или не е влизал скоро (така се успокоявам) или не иска специално мен да приеме. Но защо, не си личи да съм му неприятна, напротив.
Благодаря ви за коментарите. Simple Smile

# 203
Ами пак зависи и за другите колеги. Ако тях ги познава от няколко години или в даден момент е решил да ограничи кръга. А наистина може и да не е обърнал внимание на поканата. При всичщи положения, приемането на някой или не, не е свързано директно със симпатиите. Аз имам и хора, които практически не познавам, но са се свързали с мен по повод сходен здравословен проблем на децата ни. Тях не съм ги ограничила по никакъв начин, защото ми е все тая дали виждат мнението ми по определени въпроси или не.

# 204
  • Sofia
Има точно 3 варианта:

1. Неприятна си му, но в реалния живот е лицемерен с теб – много хора са така;

2. Не си му неприятна, но мисли, че ако те добави във FB, ще си навлече главоболия (например, усетил е, че му се натягаш, а пък той същевременно си има официална приятелка, и т.н.);

3. По случайност не е видял поканата или не е влизал в платформата. Тук ще спомена, че на мен самата са ми се случвали подобни ситуации, та определено не е нещо невъзможно. Но си е малко вероятно, де.

# 205
Ужасяващо е доколко личния живот и самомнение зависят от... виртуални глупости. Имам над 300 "приятели" във фейса, едва ли познавам повече от 20-на. Но моят личен живот няма нищо общо с фейсбук.

# 206
Франсоаз ,нищо не ми зависи от Фейсбук , основно ми оставят съобщение децата, че телефон не обичам.Но различните приятели като се скарат  по политически теми ме дразни.Все пак ти сама пишеш"приятели" и повечето са такива.
Но енциклопедия(и готварска дори)вестник ,телевизор, книга и филм ми е компът, та и  фейсбук поглеждам.За сам човек си е  раздумка, а  и местната група  пуска кой  се родил и умрял-като се честити виждам.
Колкото да знам.

# 207
Както казва 16 годишната ми дъщеря - много хора отдават голямо значение на незначителни неща Simple Smile
На теб вероятно ти е важно тоз човек да те приеме за виртуален приятел.
Не казваш пола, да не е женен? Натам знаеш.
Grinning

# 208
  • European Union
Има точно 3 варианта:

1. Неприятна си му, но в реалния живот е лицемерен с теб – много хора са така;

2. Не си му неприятна, но мисли, че ако те добави във FB, ще си навлече главоболия (например, усетил е, че му се натягаш, а пък той същевременно си има официална приятелка, и т.н.);

3. По случайност не е видял поканата или не е влизал в платформата. Тук ще спомена, че на мен самата са ми се случвали подобни ситуации, та определено не е нещо невъзможно. Но си е малко вероятно, де.
Аз мога да добавя още един - не може да се сети коя си.
Пускат ми покани, профила ограничен - нищо не се вижда за хора, които не са приятели, а профилната снимка - пеперуда. Може и някой познат да е, но като не мога да разбера кой е само по името, не го приемам.

# 209
  • Сф
Понякога фейса праща покани служебно без човека да е пратил.И при мен и при мм се получава.Например от съседка с която не говоря(скарани сме) и ми е ясно че не я е пратила тя .
Аз получих например от учителя на детето от СМГ Simple Smile и приех, после чак се светнах че явно щото си разменихме тел.Сигурно и той се е чудил 😂на моята покана.Сега вече не приемам , само най близки, че фейса се е*ава.
Та, може да не е сигурен човека.
В реала гледай да се разберете, мани фейса, несериозно е!

Общи условия

Активация на акаунт