Бързи здравословни въпроси и отговори – 24

• 29 393
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Хематоми ми видяха само и единствено с ямр. Разсейват се за около месец, ама аз не съм била с твоята диагноза...повторих ямр след около месец и половина.

# 601
Моля ви кажете ми нещо ефикасно при световъртеж от нарушение на вестиболарния апарат изписано ми е вестибо но не намирам полза от него благодаря
  Бетасерк беше изписано на мъжът ми , имаше  същия проблем.
Благодаря 💜

# 602
Голямата ми дъщеря е на почти 15 години. Ръцете и краката й са вечно ледени. Посиняват чак. На какво може да се дължи? Климатът тук не предполага подобно нещо и взех да се замислям къде би могъл да се крие проблем.

Хипофункция на ЩЖ, анемия, някакви други състояния, причиняващи лошо оросяване, и т.н.

# 603
  • София
Търся лепенка - безконечна с ширина 4-5см и тампон по средата. Попадам само на това на Цитопласт. Urgo дали имат като по-качествена марка?
Добре ли е да е с хлорхексидин (може ли да има негативи)- понеже ако искам да не я задера нощем раничката, намазана с крем?

# 604
Аз бих сложила стерилна марля и отгоре такава лепенка, особено щом слагаш крем.
Скрит текст:

# 605
Мой близък един месец не може да се оправи. Има подути лимфни възли навсякъде, температура и отпадналост, възпалено гърло. Смени няколко антибиотика и нищо. В момента пие друг антибиотик вече 9 дни и няма подобрение. Обиколи всички болници, правиха му какви ли не изследвания и нищо не могат да му кажат. Само си го прехвърлят. Вече не знаем къде да отиде. Имате ли някакви идеи? За София става въпрос.

# 606
незнайна, може би е излишно да питам хематолог посетил ли е?

# 607
незнайна, може би е излишно да питам хематолог посетил ли е?
Да, няколко. Казват, че не е хаматологичен проблем и го пращат на уролог. Уролозите казват, че не е за при тях и го пращат на хематолог.
Уролог, защото го боли предимно долу.

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 15:28 от Незнайна

# 608
  • София
Аз бих сложила стерилна марля и отгоре такава лепенка, особено щом слагаш крем.
Скрит текст:
Имат Urgo, но са 6см и са водоуст. т.е недишащи.
Преди съм нацелвал от една мъхеста материя, много добре захващаха (Urgo, единични).

# 609
В Лидъл има хубави лепенки, бели -два размера в опаковка, а другите са бели на 10 сантиметрови ленти-ненарязани.Разгледай там.Около 2 лева са.

# 610
Лимфните възли болезнени и подути ли са? Температурата колко е висока и има ли втрисания? От кръвна картина има ли СУЕ или CRP увеличени?

# 611
Здравейте,
Дъщеря ми се обади, че при счупване на ийенска тава незнайно как е хвръкнало стъкло и е порязало възглавничката на безименния пръст, някъде до под нокътя, но не по живеца.  Доста кръв е текло, явно е дълбока раната. Батко и е сложил антибиотична пудра и я е превързал. Мисля, че е правилно. Не са ходили на лекар. Чудя се дали е добре да се напръска с цикатридина спрей , или е рано. И дали утре трябва да се смени превръзката?

# 612
Браво, оправни деца!
Ако няма нужда, може и да не се сменя.

# 613
Лимфните възли болезнени и подути ли са? Температурата колко е висока и има ли втрисания? От кръвна картина има ли СУЕ или CRP увеличени?
Болезнени и подути са, да. Около 37 градуса температура има, понякога отпадналост, гадене, но това може да е от антибиотика. СУЕ на едната кръвна картина 6, а на другата след седмица 8. Левкоцити 8. CRP е в норма. Той се притеснява за левкоцитите, защото при първото изследване са 3, а сега са се увеличили, но все пак са в норма.

# 614
От антибиотика спадат ли? Помага ли,мплне временно?

Общи условия

Активация на акаунт