?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 330
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 11 490
  • Сф
Не мога да си открия амбулаторната карта (картона) да ми впишат болничния. Мога ли да купя нова и личната да я завери или е проблем?

# 11 491
  • София-Младост
Можеш. Нямаш особен избор в случая Simple Smile

# 11 492
  • София
Моята ЛЛ от началото на тази година не попълва амбулаторната карта,не я нося изобщо.

# 11 493
  • Сф
За мен е абсолютно безмислено тези болнични да се вписват в картоните. Защо? Да се проследяват? Ами ей го нА, изгубила съм картона, какво ще проследят? Бумащина само.

# 11 494
Дали се вписва в картона не е толкова важно. Особено ЛЛ може да не ги вписва.
Но има един номер на картона, който се вписва в болничния. Без него не става.

# 11 495
  • София
Имам болничен от миналата седмица.Носих си картона,но забравих да го дам,а и личната изглежда забрави да ми го иска.Болничния ми беше за гледане на дете.Незнам те вписват ли се.

# 11 496
ЛЛ ти знае номера.
За болници и други лекари е важен и трябва да се носи.
Щом имаш болничен, значи всичко е ОК.

# 11 497
Но има един номер на картона, който се вписва в болничния. Без него не става.
Това ЛАК номер ли е, в горната лява част на болничния лист? Предполагам, че ЛАК = Лична амбулаторна карта?

# 11 498
Да, ЛАК, горе вдясно е номера. Той се дава от ЛЛ, не е фабричен номер.

# 11 499
  • пустинята Гоби
Забравих да си платя тока и днес получих уведомително писмо за просрочени задължения. Платих онлайн, ама докато се отрази плащането можело да ми спрат тока. Някой знае ли дали наистина го спират на секундата, от ЧЕЗ не казват - можело и туй то.

# 11 500
Няма да Ви го спрат. Спират го при три неплатени фактури.

# 11 501
Тоя номер на ЛАК също е една отживелица, защото болничните вече се издават директно от системата на НОИ и няма никаква нужда от  ЛАК. Даже може да се спести много от това работодателя директно да попълни своята част на сайта на НОИ, особено в условията на пандемия, вместо болния да взима една хартия и да я носи на р-ля. Но нейсе...както с електронните рецепти и регистри, няма воля за това. Не поради липса на ресурси и програми, ами поради липса на воля, да не им лъсват далаверите.

# 11 502
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да докладвам.
в системата няма такъв имот - нито в АВ, нито в кадастъра.
АВ поне са си сложили едно "за периода преди... на място, в архива на съответната служба по вписванията."
кадастъра ... и с атях съм се боричкала като прасе с баберка...
иде ми да вия или да бия, и аз не знам кое повече ми се иска.

# 11 503
Здравейте,
Знаете ли е последна подготвителна група в детската градина пишат ли отсъствия, предвид обстановката?
Спрях моя син, защото в петък си дойде с хрема и ще го гледам две седмици вкъщи, но за отсъствията не знам как е сега и дали ще трябва да нося извинителна бележка?

# 11 504
  • Сф
Абе от болницата ми издадоха болничен без въобще да ме питат за номера от ЛАК. Днес личната пак издаде болничен без този номер, но поиска другия път да го нося. Явно има как да се издават, някаква отживелица е, ама си го искат за всеки случай

Общи условия

Активация на акаунт