?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 554
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 12 030
За 1500 четох.

# 12 031
  • Другата България
Joy
Къде? В жълтата преса?
Нека все пак да конкретизираме какво се визира под "полицаите"?
Защото протестират служителите на МВР, които включват редови полицаи, цивилни, администрация, ДАНС, НСБОП, гранична полиция, жандармерия, ПБЗН, ДНС 112....още да изреждам ли? Защото има.
Има лица, работещи по ЗДСл, има и ЛРТП, има и преобразувани.
Много относителни са нещата.
1500 е много силно казано и невярно за повечето от горните.

# 12 032
Не в жълтата, аз не чета вестници.
Тук в някаква тема.
За редови полицаи.
Много ли са?

# 12 033
  • Другата България
Не в жълтата, аз не чета вестници.
Тук в някаква тема.
За редови полицаи.
Много ли са?
Разбира се, че са много.
Навсякъде е различно, в различните служби.
Но редовите не взимат толкова.
Мит е и това за нощния труд, той все още е 0,25 ст.
Както е от много години.

# 12 034
Корен от репей за стимулиране на растежа на косата? Някой използвал ли е ?

# 12 035
Да, купувам от аптеката(около левче пакета). Варя, запарявам и след прецеждане пръскам скалпа(няколко пъти) преди миене.

# 12 036
Да, купувам от аптеката(около левче пакета). Варя, запарявам и след прецеждане пръскам скалпа(няколко пъти) преди миене.

Каква е пропорцията?

# 12 037
О, не я спазвам, защото така и така правя количество за еднодневно пръскане(няколко пъти) преди да измия косата. Дори смесвам корените от репей с корени от коприва.

# 12 038
  • София
Здравейте, в тази компания съм почти от половин година. Платеният ми отпуск към настоящия момент е 6 дни. Днес ръководителят уведоми останалите колеги и мен чрез мейл персонално, че ни моли да си пуснем молба за отпуск с определени дни и ги изброява, за да се съчетаят с коледните празници.
При мен се получава, че точно с тези 6 дни се запълва пространството между официалните почивни и не ми остава повече платен отпуск.
Ако става дума за закон, към мейла беше прикрепен и следният текст:

Работодателят има право да предостави платения годишен отпуск на работниците  и без тяхното съгласие в случаите на чл.173, ал.4 от КТ:

по време на престой повече от 5 работни дни;

при ползване на отпуска едновременно от всички работници и служители;

когато работникът/служителят след покана от работодателя не е поискал отпуска си до края на календарната година, за която се полага. Поканата трябва да бъде в писмен вид.

Но досега в други фирми не е процедирано така и ми е доста странно. А и ако ми се наложи да ползвам отпуск през януари, аз няма да имам нито един ден.
Предвид това, че всички получават мейл, явно отпускът е колективен.

Какво е вашето мнение за това, може и да е законно, но нормално ли е, не ми се беше случвало?
Абсолютно нормално е и законно. Отпуск за януари можете да ползвате от полагащия ви се за 2021.

# 12 039
Някой на ЦКБ? В мобилното приложение ми изписва, че разполагам с 0 лв., а действителната ми сума стои като "блокирана", т.е. не мога да я ползвам в момента. През комп. ми изписва да пробвам по-късно. Сигурно е нещо временно, ама все пак...за първи път ми се случва, но се сетих, че и приятелка преди време ми беше казала, че така е ставало и при нея. Отговорът от банката бил, че правили профилактика.
Ще звъня по-късно, ако още е така.
Аз бях така миналия месец. Имах неполучена карта, пусната за преиздаване, защото ми откраднаха предишната. Един час, след като ми активираха новата, наличността беше ок. Около седмица преди това ми показваше 0,00 лв. нон-стоп. Получавамsms за превод, в същото време-няма наличност.
Радвам се, че вече всичко е наред при теб.

# 12 040
Има ли читав сайт за имоти?

Питам за къща съборетина в дивия Северозапад. Дали ще струва и 2000 лв в умиращо село?

# 12 041
Някой на ЦКБ? В мобилното приложение ми изписва, че разполагам с 0 лв., а действителната ми сума стои като "блокирана", т.е. не мога да я ползвам в момента. През комп. ми изписва да пробвам по-късно. Сигурно е нещо временно, ама все пак...за първи път ми се случва, но се сетих, че и приятелка преди време ми беше казала, че така е ставало и при нея. Отговорът от банката бил, че правили профилактика.
Ще звъня по-късно, ако още е така.
Аз бях така миналия месец. Имах неполучена карта, пусната за преиздаване, защото ми откраднаха предишната. Един час, след като ми активираха новата, наличността беше ок. Около седмица преди това ми показваше 0,00 лв. нон-стоп. Получавамsms за превод, в същото време-няма наличност.
Радвам се, че вече всичко е наред при теб.

И при мен беше така. Имаха технически проблем Simple Smile

# 12 042
Има ли читав сайт за имоти?

Питам за къща съборетина в дивия Северозапад. Дали ще струва и 2000 лв в умиращо село?
В случая се гледа двора. Колко е голям парцела.

# 12 043
Корен от репей за стимулиране на растежа на косата? Някой използвал ли е ?
Аз не, но една позната ползва и много взе да и́ расте косата. Питах я дали не се изтощава, защото от хининовата вода например расте, но изсъхва и почва да цъфти. Каза, че не се изтощава от корена на репей. Купих си и аз, но така ми стои в къщи. Мързи ме да варя, да се цапотя. Впръсква се след баня или като се сетиш и се втрива в корените.

# 12 044
Въпрос за тези, които могат да шият. Харесах за малката (1г) един зимен комплект яке и гащеризон и се чудя дали гащеризона може да се преправи на панталон? Не е типичния шушляков плат, но сега няма как да го вися с точност.

Общи условия

Активация на акаунт