Предизвикателство Рапунцел 2020

• 85 175
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте,

И аз се включвам в предизвикателството за да получа полезни съвети и пинизи за растеж и плътност от които косата ми има крещяща нужда в момента.
Чета всичко с интерес.

През 2019 година подложих косата ми на силно изтощение  вследствие на некомпетентни фризьори, опити вкъщи и екстеншъни стикери в крайна сметка останах с 1/2 от косата ми + дупка в задната част на косата където отрязах половината  заради проблем с екстеншъните.
Дължините ми са сухи, много крехки, накъсващи се и имам косопад в момента.

Целта на предизвикателството: бърз растеж на отрязаната част + заздравяване на отслабените дължини + спиране на косопада.

Снимка на косата ми в момента:

Сега тя е прясно подстригана, боядисана и след терапия Kerastase Fusio Dose + booster в салон. 

Какво ползвам в момента и ще продължа да ползвам по време на предизвикателството:

- шампоан - Tigi Bed Head Urban Antidotes зеленият;  конски шампоан + балсам Man'N'Tail (https://www.ebay.co.uk/itm/Mane-N-Tail-Original-Conditioner-and- … :xssAAOSwNSxU~eav) за който чух добри отзиви относно стимулиране на растежа.
- балсам - Aussie 3 MINUTE MIRACLE RECONSTRUCTOR, не е професионален, но е най-добрият който съм позлвала за моята коса (за сравнение - имах алтерна тъмно лилавият хайвер преди него и този ми хидратира косата в пъти повече)
- маска - Macadamia Deep Repair; Хидратираща маска против накъсване с био арган Lakme Bio Argan; Schwarzkopf Professional Blondme
- ампули - Loreal Professionnel Aminexil; Kerastase Densifique
- терапия - Nashi Filler

Какво поръчах и получих по празниците и ще използвам по време на предизвикателството:

- бидон Еластисайзър Philip Kingley с нар и касис
- домашен еластисайър по оригиналната рецепта от форума
С двата еластисайзера ще правя преуош за да предпазя крехките дължини
- ЯЧМР (Ямайско черно рициново масло - този вариант - https://www.ebay.co.uk/itm/252955761081?ul_noapp=true) - с него ще правя масаж на скалпа преди баня
- репей за отвара
- Шампоан Kerastase Densifique
- Шампоан Kerastase Therapiste
- Kerastase Nectar Thermique като финиш
-  Joico K-Pak Colour Therapy Restorative Styling Oil 100ml за олио
- ампули Напура за стимулиране на фоликулите на косата

Какво мисля да поръчам следващите месеци по ваши съвети:
- серумът Grow Gorgeous hair density
- скрабът за скалп Grow Gorgeous
-  Дълбоко Почистващ шампоан на Shu Uemura с маслата
-  маската с кафява капачка на Moroccanoil
- маска Kerastase Therapiste

# 106
Betina, много добро обяснения си дала. Един съвет за серията Терапист - аз никога не я използвам Ш и М заедно, тъй като е пагубно за омазняването и на другия ден трябва да си миеш косата. Виж в комбинация поотделно с дриги продукти ми е супер.

# 107
Здравейте прекрасни... Нова съм тук.. И искам да ви споделя че и аз започнах 7 дневната терапия с масла. Само че мойто е рициново започнах я днес. След многото изсветляване и боядисване съсипах косата си. Беше ми до кръста сега се наложи да я отрежда до отвратителните 17 см. Качвам снимка сега и след 7 дена пак ще кача да видим дали ще има резултат... Целувки. С удоволствие следя всяка една ваша тема ❤️❤️❤️

# 108
  • София
Peach Honey косата я боядисвам дълги години.Разбирам,че е слаба и тънка,но тя стой като пух.Качвам и снимка.
Здравей,
Според мен не слагай спирт на косата, и я реши само под душа, когато е с маска за коса. Също можеш да ползваш някакъв финиш.

# 109
А да попитам някой използвал ли е серума за мазен скалп на Moroccanoil Oily Scalp ? И някакви отзиви за него,че много се чудя дали да го поръчам.

# 110
  • малкия йеросалим
Peach Honey косата я боядисвам дълги години.Разбирам,че е слаба и тънка,но тя стой като пух.Качвам и снимка.
Здравей,
Според мен не слагай спирт на косата, и я реши само под душа, когато е с маска за коса. Също можеш да ползваш някакъв финиш.
Благодаря за съвета!Поръчах си няколко неща от Златна рибка:) Сега започва мисия спасение...
А бихте ли ми препоръчали добър шампоан и маска за коса със мазни корени и сухи краища?

# 111
Аз да питам кокосовото масло лесно ли се отмива?
Моята коса е средна дължина, къдрава. За съжаление нещо я запуснах последно време, което започвам да поправям. Отделно на темето ми расте настрани и се получава едно като плешиво петно, но съм започнала да я дърпам с фиби назад преди да легна, та дано скоро тръгне в правилна посока Joy

Аз нанася два пъти шампоан и нямам проблеми.

# 112
Включвам се и аз. Чак днес,  защото подстригах малко. Планирам следващо подстригване накрая на предизвикателството (края на май-юни),  освен ако не нацъфти и не се наложи по-рано. По принцип я нося къдрава,  но бях на прав сешоар,  а така дължината се вижда повече. Ще кача снимка и къдрава на следващо измиване.

# 113
Моята в момента е същата, но я изгорих. По принцип е суха твърда и обемна. Когато е мокра, я суша на... масури ли, как да го обясня, навъртяни дебели кичури, за да слегне. След това докато е на 90% изсъхнала я завивам със суха кърпа или се мушкам под одеяло и тя някакси омеква. Понякога имам много прилични резултати от тези действия. Отделно слагам един милион продукта финиши. Ако нищо не и направя е голяма бухналотия.

# 114
Я да се цопна и аз тук  Laughing. Не целя бърз растеж-имам си го,че и ме дразни даже  Laughing,но здравата бляскава,добре изглеждаща руса коса ми е мания.
 Масажът с главата надолу всяка вечер 5мин. преди сън с някой лек серум или даже без нищо има невероятен ефект. Стимулира кръвообръщението на скалпа и с времето спомага за хубав естествен обем. Това с тия 2.5см. за 7 дни ще ме прощавате ама е несериозно  Laughing. Когато е на кеф моята коса докарва такъв растеж месечно особено ако не ме гони мързела и редовно и правя пилинг и маслен преуош.
  Момичета няма добри,по-добри,най-добри продукти за коса. Има такива подходящи за вашата и такива,които не стават. Даже и високите марки си имат издънки и цената не винаги прави един продукт вълшебен. Ползвам висок клас козметика от години,но ползвам и бъркочи от сорта на домашен еластисайзър и чисти масла.
  Началото на декември отрязах едни 15см. от чумата. 10 защото така си бях наумила и ми беше по-дълга отколкото я харесвам и след няколко дни още 5 защото първата фризьорка се оказа тотален некадърник  #2gunfire
  В миналата тема имахме навик да споделяме протоколи на миене. Ще ми е интересно да прочета за нови продукти и начин на съчетаването им.
  Ето например Аведа не съм ползвала. Гледам имам анонас в Коса бг ОЧАКВАЙТЕ СКОРО,а това означава,че ще се появят и в  Laughingрибата..

Ето и чумата....Снимки след и преди подстригването и една от вчера след спане с преуош от ЯЧРМ,камелия,марула и розмарин по скалпа и същия компот по дължините плюс еластисайзър с нар.

Скрит текст:

Съгласна съм че тия см звучат невероятно и както споменах, най - вероятно едва ли са 2.5 , но определено има разлика и то видима. Може би зависи от маслото което, се ползва, а и масажите.....ежедневното миене....всичко накуп малко повече стимулира растежа и подхранва косата. 😊

# 115
Я да се цопна и аз тук  Laughing. Не целя бърз растеж-имам си го,че и ме дразни даже  Laughing,но здравата бляскава,добре изглеждаща руса коса ми е мания.
 Масажът с главата надолу всяка вечер 5мин. преди сън с някой лек серум или даже без нищо има невероятен ефект. Стимулира кръвообръщението на скалпа и с времето спомага за хубав естествен обем. Това с тия 2.5см. за 7 дни ще ме прощавате ама е несериозно  Laughing. Когато е на кеф моята коса докарва такъв растеж месечно особено ако не ме гони мързела и редовно и правя пилинг и маслен преуош.
  Момичета няма добри,по-добри,най-добри продукти за коса. Има такива подходящи за вашата и такива,които не стават. Даже и високите марки си имат издънки и цената не винаги прави един продукт вълшебен. Ползвам висок клас козметика от години,но ползвам и бъркочи от сорта на домашен еластисайзър и чисти масла.
  Началото на декември отрязах едни 15см. от чумата. 10 защото така си бях наумила и ми беше по-дълга отколкото я харесвам и след няколко дни още 5 защото първата фризьорка се оказа тотален некадърник  #2gunfire
  В миналата тема имахме навик да споделяме протоколи на миене. Ще ми е интересно да прочета за нови продукти и начин на съчетаването им.
  Ето например Аведа не съм ползвала. Гледам имам анонас в Коса бг ОЧАКВАЙТЕ СКОРО,а това означава,че ще се появят и в  Laughingрибата..

Ето и чумата....Снимки след и преди подстригването и една от вчера след спане с преуош от ЯЧРМ,камелия,марула и розмарин по скалпа и същия компот по дължините плюс еластисайзър с нар.

Скрит текст:

Ей точно това се канех да питам от известно време, а именно дали е окей да се слага еластайзър върху вече напоена с масла коса? Аз съм го правила доста пъти, но наскоро се замислих дали маслата не пречат на ефекта на еластайзъра, а пък аз обичам да си се клепам обилно с всичко и да мултитаск-вам с грижата.

# 116
Момичета скривайте ги тези цитати, ужасно е неприятно да се скролва и едни и същи мнения и снимки да се гледат.

# 117
  • Варна
 Сега....няма да кажа,че е правилно,защото скоро ме изкараха пълен неграмотник когато казах,че отмивам еластисайзър с протеинов шампоан. Ще кажа,че аз си позволявам да го правя и на косата ми и харесва. Понякога правя и друго- добавям чисти масла в самия еластисайзър и нанасям на влажна коса. Ако косата е зле като на mama moni примерно това е начинът да има резултат от раз.
 Няма как маслада да пречат на действието на еластисайзъра-той самият има доста в състава си.Единственото условие е косата да е влажна.

# 118
Аз пък от почти година първо нанасям еластисайзъра и отгоре слагам от едно арганово масло, което си донесох от Мароко. Някак си ми се струва, че мазният филм, който образува аргановото масло, може да пречи на хубавото проникване на съставките на еластисайзъра, затова го слагам отгоре, по-скоро все едно да "запечата". Не знам дали е правилно, но резултатът ми харесва.

# 119
Здравейте прекрасни... Нова съм тук.. И искам да ви споделя че и аз започнах 7 дневната терапия с масла. Само че мойто е рициново започнах я днес. След многото изсветляване и боядисване съсипах косата си. Беше ми до кръста сега се наложи да я отрежда до отвратителните 17 см. Качвам снимка сега и след 7 дена пак ще кача да видим дали ще има резултат... Целувки. С удоволствие следя всяка една ваша тема ❤️❤️❤️

Simple Smile Радвам се, че не съм сама в залагането на масленото предизвикателство, повечето бъдещи Рапунцелки залагат на козметиката, което не е лошо. Аз също ползвам рициново, но го смесвам с био кокосово масло. Дори в момента съм намазана и мисля да стоя час ...два така. Много добре ми се отразява на косата.

Общи условия

Активация на акаунт