Професионални серии за коса 132

• 47 678
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
  • Велико Търново
Агент, добре, че ми припомни Ниоксин - преди години ползвах някаква система, ама 3 ли беше, 2 ли...нямам никакви спомени как се отрази на косата. Трябва да видя из старите теми, сигурно съм споделяла отзиви.
Аз да кажа - ден трети от "протокола" в неделя - косата ми не се омазнила, краищата са все така гъвкави, няма фриз - довечера, след тренировка ще мия пак - този път ще заложа на друга изпитана комбинация - ш-н Биокленз на Медисютикълс и маска за слаба коса на Лакме /много ми уплътнява, да й се ненадяваш Wink /, по дължините - пак Ми аманте.

# 541
За термозащита - Напура
Аз използвам няколко продукта, защото съм привърженик на пресата.
Та слагам преди сушене серума Ланза нийм плент - много хубав продукт Blush. След него Екстеншънист термик (и аз не харесвах цимент термик) и суша. После на суха коса преди изправяне слагам Напура в последно време Simple Smile

# 542
Екстеншънист термик по дължините, Напура в краищата и на суха редувам GHD и Напура! 👌

# 543
  • на пясъка при черупките от миди
Здравейте, да се пльосна и аз тук. Идвам за съвет и разяснения. Доволна съм от продуктите на Kerastase, когато ходя в салон, та реших да си взема и за домашна употреба. Като начало реших да пробвам маска и шампоан от серията Densifique. Обаче ме посъветваха да го сменям с обикновен шампоан, за да не привиква и изтощава косата Flushed
Та малко се обърках. Каква е вашата практика? На какъв период е добре да сменям/ редувам? И наистина ли са толкова "силни" продуктите?

Самоцитирам се, за са разкажа. Използвах два пъти маската и шампоана. Не съм доволна. Косата ми стана мега суха, в същото време ми излязоха ранички по скала около челото. Имам чувствителен скалп и има продукти, които го рсздразват. Странното е, че в салон, когато ми обработват главата с Керастас нямам такива драми Hushed

# 544
Fiorellla, нямали сте драми с Керастаз при фризьори, защото там са Ви третирали косата веднъж с даден продукт. И да, силни са им нещата, нали затова са професионални.

А за съвет... Та Вие не казвате каква Ви е косата, разбрахме че имате дразнене на скалпа и сухота от Денсифик, което много момичета имат. Дори и здрав скалп не бих мила често с тази серия и въобще всички мнения тук са, че си трябва редуване на продукти, вече дали са най-подходящите е въпрос на коса и лична преценка.

Напоследък всеки "се плюсва" тук и пита преди да е прочел дори няколко ревюта на продукти, пишат се толкова елементарни неща. А беше хубава тема.

# 545
Fiorellla препоръчвам да разреждате шампоана с вода преди ползване. на 1ва страница има обяснение за измиване с Керастаз. 

Напоследък всеки "се плюсва" тук и пита преди да е прочел дори няколко ревюта на продукти, пишат се толкова елементарни неща. А беше хубава тема.

Повече ме притесняват не питащите, а някой от отговарящите.
Аз не разбирам и на 20% от Професионалистките заради които четях темите и преди рядко се "обаждах" но в последно време ме втрещяват някой отговори на потребители. 
Цитат
Ми аз почти не ползвам Профи балсами,не бих могла да препоръчам освен ...

Аз лично предпочитам да не ми се отговори, отколкото да ми се отговори безполезно.

# 546
Здравейте, чета ви от известно време, и бих искала да попитам дали някой има опит с тези два шампоана redken defy и redken cerafill, като моята коса е с тънък и фин косъм, не е много рядка, но бързо се омазнява , а краищата са доста сухи. Правих 2 пъти протеинова терапия с aphogee и като че ли и се отразява добре. От скоро имам някои и друг бял косъм и я боядисвам, но от нито се влошава, нито се подобрява. Като шампоани съм ползвала доста, но няма промяна в омазняването, но краищата си седят сухи. Установих, че тези с кератин ми я утежняват и се омазнява по-рано. Явно има нужда от хидратиране, но не мога да си намеря правилният продукт за него.
Ясно е, че тези шампоани не са хидратиращи, но бих искала да чуя мнение за тях. Сега се чудя и между керастаз хроноложист и керастаз скръб зелена опаковка. Ще се радвам и на вашето мнение 🤗

# 547
Разреждане на шампоана няма да окаже голямо влияние ако се ползва само този шампоан, той е наистина агресивен.
Може и да съм била рязка в предишния си пост, но наистина не се чете, а предимно се пише на база емоция. Някакви крайни мнения за отдавна обсъждани продукти чета и това ми идва в повече, защото харесвам темата, заради нея се регистрирах някога във форума.
Никой не ви задължава да имате мнението на някой друг, но поне се постарайте да се информирате в някаква степен, защото има толкова много информация - 132 теми са, на първа страница има много полезни линкове.

dona_78 - хидратация се прави най-добре с маски и балсами, шампоаните поне аз смятам, че е добре да са по-протеинови. Скрабовете доколкото знам са продукти за скалп. поне аз имам само такива.

# 548

dona_78 - хидратация се прави най-добре с маски и балсами, шампоаните поне аз смятам, че е добре да са по-протеинови. Скрабовете доколкото знам са продукти за скалп. поне аз имам само такива.
Да, съгласна съм с това. Аз точно поради тази причина искам да пробвам шампоана, тъй като съм се насочила към почистването на скалпа. Ясно е, че не може да стане чудо за 1 месец, но някъде четох, че една дама с продукти за скалп си е оправила тънката коса и се сдобила със страхотен обем.

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 15:19 от dona_78

# 549
Да, погледнах тези Редкен - аз ползвам така полярно коментирания Денсифик Ш и М и съм доволна, но редувам с много други.
За скраб имам на Grow Gorgeous  и една на Compagnia Del Color и съм доволна също.
Та почакай някой да се включи с мнение за продуктите, но все пак - всичко е много специфично и зависи от косата, а и от моментното ѝ състояние.
И не бива да забравяме и ДПШ - при тези уплътняващи продукти, освен със стилизиращите, ми се струва наложително.

# 550
за ДПШ прочетох в предишните теми за добър отзив за Балеа и мисля да пробвам. Аз имам денсифик, но при мен не се получи уау ефект, въпреки че зависи с каква вода се мия Smiley
За скраб не съм решила между Kérastase Fusio Soothing Scrub и това  Kérastase Chronologiste Revitalizing Exfoliating Care.
Сега като шампоан използвам anadolu със стволови клетки и си взех крема от тази серия. Но понеже ми свършва балсама реших да пробвам този Kérastase Resistance Ciment Anti-Usure Treatment

# 551
Аз съм изключително доволна от серума на L'Oréal Professionnel - Serioxyl.Терапията трае 3 месеца.Аз я правих 3 месеца, от миналата пролет и още месец и половина през есента.Косата ми видимо се сгъсти и стана по-здрава.Помага и против косопад и придава обем.Не остава нищо мазно по косата.Като се нанесе вечерта, на другия ден косата си държи обем, което при мен е много трудно постижимо, защото имам много фина коса.Фризьорката ми дори се удивлява колко нова коса и е пораснала.Пак мисля да направя един курс на пролет.

Пробвала съм и Денсифик на Керастас, който е доста по-скъп продукт, но резултатите далеч не са толкова добри.

# 552
Аз съм изключително доволна от серума на L'Oréal Professionnel - Serioxyl.Терапията трае 3 месеца.Аз я правих 3 месеца, от миналата пролет и още месец и половина през есента.Косата ми видимо се сгъсти и стана по-здрава.Помага и против косопад и придава обем.Не остава нищо мазно по косата.Като се нанесе вечерта, на другия ден косата си държи обем, което при мен е много трудно постижимо, защото имам много фина коса.Фризьорката ми дори се удивлява колко нова коса и е пораснала.Пак мисля да направя един курс на пролет.

Пробвала съм и Денсифик на Керастас, който е доста по-скъп продукт, но резултатите далеч не са толкова добри.
Може ли линк към конкретен продукт или продукти, че са доста и се обърках, както и да споделиш как я ползваш, моля! Благодаря! Simple Smile

# 553
Здравейте, чета ви от известно време, и бих искала да попитам дали някой има опит с тези два шампоана redken defy и redken cerafill
Два ли? Има по-силен (син) и по-слаба формула (зелен). Синият е с друго име - Redken Cerafill Retaliate.
Аз имам този (зеления):
Redken Cerafill Defy Thickening Shampoo (+ балсама)

ОК са, но проблемът със сухите ви краища няма да го адресират изобщо. Дават малко усещане за уплътняване и много лек обем - уточнявам, че не съм ги ползвала много дълго, но ММ (който използвам да ми довършва продукти, които са ми писнали) никак не харесва тези 2 продукта, макар, че косата му е идеална за тях (според мен му втвърдяват косата и затова мърмори). Преди месец се напуши и изиска да върна в нашата баня Tigi S Factor Stunning Volume Shampoo, за който каза, че е най-добрият ми шампоан за обем Grinning

Агент, добре, че ми припомни Ниоксин - преди години ползвах някаква система, ама 3 ли беше, 2 ли...нямам никакви спомени как се отрази на косата. Трябва да видя из старите теми, сигурно съм споделяла отзиви.
Аз поръчах система 4 - за яко изтъняла и боядисана... аман от това боядисване! От няколко седмици ползвам и NIOXIN System 4 Scalp Treatment.

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 20:05 от Agent Provocateur

# 554
Tigi S Factor са много добри неща - имам балсамите на 3 серии и са супер продукти за мен - къдрава, суха, порьозна и изрусявана коса. Идеално "запечатват" косъма, може би си имат силикони, но за мен действат чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт