ВИЕНА тема 12

• 54 851
  • 827
  •   1
Отговори
# 720
deni_den, какво се случи? Хората излязоха ли от ситуация? Във Фейсбук има група за българи в Австрия, дано сте намерили съвет Flowers Four Leaf Clover

# 721
За съжаление никой не се отзова, но успяхме да ги приберем след ден и половина, късно снощи си бяха вкъщи.

# 722
Здравейте, нашето пътуване до Виена приключи. Възхитена съм от Виена, но това е друга тема. Искам да споделя мнението си за Vienna City Card, тъй като не намерих достатъчно информация за използването и до каква степен е полезна. По атракциите и в транспорта знаят за тези карти, не се изненадват и не се чудят какво да те правят Simple Smile (толкова се притеснявах, че и това очаквах). Платих онлайн, получих картата чрез приложението IVIE, изключително удобно. Избира се точен час от кога да е активна или се активира веднага. Доста опити направих докато се получи (изписваше несъществуващ имейл?!?, но накрая стана). Съответно показването ставаше на телефон. Обикновено сканират баркода, а на места преписваха и номера на картата, която е поименна. Отстъпките са такива, каквито са описани в сайта. Относно транспорта - не ми се наложи да минавам проверка, но разговарях с няколко човека, които ми обясниха, че няма проблем с тези карти. С мен беше и синът ми на 9 и използвахме възможността за безплатно пътуване на дете до 15 с тази карта. За мен картата определено си струваше.
Относно пътуването по време на ваканциите и децата до 15 информацията е колеблива. За децата от Австрия важи, но жената, с която говорих ми обясни, че това се доказва с документ от училище (може би нещо като нашите ученически карти), а реално нашите деца пътуват с международен паспорт и лична карта. От там съдя, че ще зависи до колко проверяващият има желание да пътува детето безплатно. Ще се радвам, ако някой има опит с това да сподели.

# 723
nenitka, аз не смея да се изказвам за билетите на учениците през лятото, защото съм чувала различни мнения дори от работещи в структурата. Официално трябва да са ученици в австрийско училище, неофициално, уж, не се заяждат. За най-сигурно туристите купуват за деца между шест и петнайсет половин билет от 1,20  евро.

след ден и половина, късно снощи си бяха вкъщи.
Чудесно, че са се прибрали. Във Фейсбук може би щеше да има резултат, австрийските теми във форума не са много активни.

# 724
  • СОФИЯ
За ученици под 15 г. задайте въпроса на посочения електронен адрес в сайта. Ако сега ми се налагаше да ползвам аз така бих постъпила.

# 725
  • Русе
Здравейте, предстои ни пътуване до Виена за 3 дни в началото на септември. Сега сглобявам програмата. Изчетох цялата тема. Лошото е, че сме 4 човека на различна възраст с различни интереси. Порасналите вече деца искат Пратер, ММ иска да гледа картини и музеи, а аз искам само да се разхождам, за да почувствам духа на Виена. Поради тази причина не знам на коя забележителност колко време ще отделим, дали ще се движим заедно всички през цялото време и т.н. Та въпросът ми е, ако не купим онлайн билети предварително за никоя забележителност, дали можем да разчитаме за билети на място. Най-вече ме интересува как стои въпросът с Шонбрун, ако някой е ходил скоро? За след колко време горе долу дават билет? Някъде четох, че можело и чак за следващия ден да дадат?

# 726
Преди една година септември 01-09.09, тийна беше самостоятелно на гости във Виена при кака си. Носеше си лична карта ( имаше навършени 14) и ученическа лична карта. Бяхме направили документ с наше  разрешение  нотариално заверен за пътуване, без да е преведен на немски. Детето като се върна Каза че :
1. На отиване и връщане е бил проверявам само от българските власти.
2. В транспорт е бил проверяван и никой не му е направил проблем като си е показал личната карта.
3. Ходил е на много музеи безплатно като същи си е показвал документите.

Показвал ги е защото на външен вид заради ръста (180 към него момент) изглежда много голям.

# 727
Най-вече ме интересува как стои въпросът с Шонбрун, ако някой е ходил скоро? За след колко време горе долу дават билет? Някъде четох, че можело и чак за следващия ден да дадат?

Отидохме на 25 юли(понеделник) около 13 часа, без никакви предварителни резервации. Преди касите имаше табели с предполагаемото закъснение на посещението спрямо издаването на билета. Дадоха ни билет с точен час за посещение на двореца, който беше 14 часа(един час по-късно). Тъй като билетът беше за доста атракции, докато ни дойде времето за двореца, отидохме до оранжерията и градината на принца-наследник, които ни бяха наблизо - тъкмо мина час. Всъщност, точният час е само за посещението на стаите на двореца, останалите неща, които влизат в билета, в нашия случай оранжерия, къща на палмите, пустинна къща, лабиринт, Глориет, зоопарк, могат да се посетят междувременно. Имайте предвид, че ходенето е доста, защото атракциите са разпръснати из парка, а той е голям. Атракциите на открито на 25 юли бяха доста мъчителни - слънцето печеше безмилостно и температурата беше ужасна. Дворецът е климатизиран и вътре беше по-добре. Къщата на палмите за мен беше едно от най-очарователните неща там - закрита оранжерия, построена ако не се лъжа в по-миналия век или по-рано, пълна с чудни тропически растения. В пустинната къща също беше интересно, но поддържаха още по-висока температура, отколкото навън, малко трудно се издържаше. От 13 нататък едва ни стигна времето набързо да видим всичко, всъщност изпуснахме Глориет, защото бяха затворили вече.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 18:59 от Grizantema

# 728
Зоопаркът на територията на двореца Шьонбрун ли се намира?

# 729
  • София
Да, в парка към двореца се намира.

# 730
# 731
Благодаря! Чудесни сте! А жирафи дали има? Детето ме пита.

# 732
  • СОФИЯ
Има жирафи. Има и панди.

# 733
  • Deutschland/HE
Има и коали Simple Smile

# 734
За Зоопарка се минава през парка на Шьонбрун свободно, нали? Искаме само до Зоопарка да ходим, затова питам.

Общи условия

Активация на акаунт