Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 551
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 360
Не само, че имаме по развита медицина, Испанския грип се появява през първата световна война, което допълнително е отежнила нещата. Това нещо, ако дойде, тогава и мен ще ме хване паниката със сигурност, щом на онова време, където сме били как се вика с каруци сме се движели е успяла да обиколи земното кълбо, направете си сметка, че в наши дни може да не е и 25% а много повече.

# 3 361
Лили, аз съм последният човек който ще омаловажава вируса, просто в началото на мен нещата ми изглеждаха много по зле отколкото в момента изглеждат сухите цифри. И просто обяснявам защо нещата са такива каквито са, няма по строги мерки които със сигурност ще спрат вируса, защото тия мерки си имат своята цена. За всяко решение какви да са мерките по държави се гледа срещу какво се борим и дали мерките са правопорционални на опасността която има отсреща. Очевидно е че политическите елити специално в Европа като гледат сухите цифци преценяват че опасността не е толкова голяма и затова са решили мерките да са такива каквито са. Със сигурност за да се спре вируса са нужни много повече мерки но те си имат своята цена и за о-вото, икономиката, живота и т.н. Аз не мога да кажа че Европа допуска грешка не взимайки по здрави мерки на този етап гледайки цифрите. Въпреки че и в сегашните цифри има някои неприятни неща, признавам.

Цитат
https://nova.bg/news/view/2020/02/19/278490/над-19-от-заразените-с-коронавируса-в-китай-са-оздравели-а-27-починали
Това ме изненадва, смъртността по метода болни/мъртви доближава 3%. Ще кажа защо ме изнедава неприяно въпреки че моите изчисления точно това показаха (смъртност около 3% в края на епидемията, в най лошият сценарии 4, по вероятно 3) Аз всъщност точно това изчислих което започват и лека полека да показват данните. И понеже наблюдаваме затихващи функции на цялата епидемия. (ако изключим Япония например където има сериозен и неприятен прогрес на епидемията но все още стойностите са на съвсем различно ниво от китайските и дай Боже да не стигнат дотам) в момента цялата епидемия т.като Китайският дял в цифрите е основната движеща сила за тях има затихващи функции и това започва лека полека да отсранява дефекта от метода болни/мъртви и да вдига резултата. (Дължи се на непрестанният спад на нови болни на дневна база, ако тази стойност беше достигнала вече 0 и от няколко дни беше 0, 0, 0 заради липсата на нови болни, смъртността вече щеше да е достигнала 3%). Защо това ме изненадва неприятно, защото аз посочих че в моите изчисления няма как да прогнозирам какво ще измисли медицината, и ги направих на базата че смъртността ще остане същата, с надеждата че това няма да се сбъдне. Нали уж имаше обнадеждаващи новини за експериментални терапии, използване на лекарства срещу Ебола и Хив, вливане на кръв от оздравели, те очевидно или не работят или ефектът им е много слаб. Защото смъртността зависи колкото от самият вирус толкова и от реакцията на медицината а гледайки че прогнозата ми се сбъдва очевидно тази реакция не е достатъчно добра или не спасява достатъчно хора.

# 3 362
Сега чета в указанията към медицинския персонал в чешките болници, че при съмнения за коронавирус на пациента трябва да му се сложи маска без винтил.
Пробата се изследва в лаборатория извън страната (не се споменава къде), а личният лекар и болният получават стандартен формуляр за резултата от теста. Предполагам това е същият формуляр, който туристите от кораба бяха споделили в туитър.
Направи ми впечатление, че специалната форма която се ползва при този тест е валидна само ако е тази от СЗО.

Другите вируси така ли се установяват и резултатите на СЗО форми ли се разпращат? Малко ми е странно.

# 3 363
Лили тая статия, която си дала си противоречи с климата в Ухан, там сега е студено и влажно, а не студено и сухо. А в Австралия и голяма част от Африка, както и Южна Америка, е топло и сухо и както виждате няма много случаи там. Аз не твърдя на 100% че влагата е причината, казвам кое е общото, ама това са данни от сега, аз не следя всеки ден в Сингапур каква е влажността, възможно е ако пече цял ден, да се изсушава въздуха. Знам ли.

# 3 364
В момента в Ухан е 6 градуса и е 86% влажността.

# 3 365
Двамата иранци с положителен тест за вируса са починали.
https://www.24chasa.bg/novini/article/8207574

# 3 366
Ето ги и първите неазиатци, починали от короната. Както очаквах, това за азиатската раса, която мре от този вирус си излиза чиста стъкмистика. Просто нямаше достатъчно от други раси.

# 3 367
Това за иранците е абсолютен шок... Какво се случва там?

Снежана, защото освен влажността, температурата също има значение, както и други фактори. Африка не знам защо изобщо се споменава, те там се оказа, че дори нямат тестове за вируса, така че реалната ситуация не е ясно каква е. В крайна сметка можеш ли да дадеш статия или нещо друго, че вирусът се разпространява по-добре при по-висока влажност и по-лошо при по-ниска, защото всичката информация, която аз намирам казва обратното.

# 3 368
Scream Много е странно това, днес разбраха и двамата починаха заедно, хм.. има нещо. А иначе случая в Египет може да е от неточните тестове, масово казват, че тия тестове не са точни.Та може изобщо да не е бил болен, иначе за един ден оздравя.

Ето ги и първите неазиатци, починали от короната. Както очаквах, това за азиатската раса, която мре от този вирус си излиза чиста стъкмистика. Просто нямаше достатъчно от други раси.

Всъщност иранците са си азиатци, поне според картата, ако говориш за тях.

# 3 369
Иранците не са азиатци.

# 3 370
Това за иранците е абсолютен шок... Какво се случва там?
Най-вероятно доста късно са ги диагностицирали, а това предполага...  не ми се коментира.

# 3 371
Ирански народи е термин, с който се обозначават онези индоевропейски народи, които говорят ирански езици. Населяват Близкия изток и Средна Азия. Иранските народи произлизат от древните арийци или арии, подгрупа на индоевропейците.

То излиза, че неазиатците го карат още по-тежко.

# 3 372
  • София
Ние продължаваме нищо да не знаем за този вирус.
Вече не вярвам на нищо, което прочета за него...

# 3 373
Лили аз нямам твърдения, че влажността има пръст, просто казах че е общо между страните, доказани че има случай на заразяване от човек на човек. Не съм го чела никъде това, просто ми направи впечатление, че в по топли и сухи климати няма нито 1 случай.

Иран се намира в Азия междодругото поне така казва гугъл, но може и аз да греша.

# 3 374
Пише, че тези двамата умрели са били на поклонение в някакъв свещен на шиитите град. Били са на поклонение явно последно. Дори не ми се мисли колко още са заразени на това поклонение....

Общи условия

Активация на акаунт