Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 538
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 850
  • Germany
В Италия тези нови 91 от днес в карантираната зона ли са или на друго място?
Всъщност четох, че Сингапур също мислят че топлото пречи на разпостранението  на вируса и обмислят да спрат навсякъде климатичните системи.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 20:09 от PeaPink

# 5 851
  • В офиса
Господ за сега е българин. Новините се развиха преди 3-ти март и големите ски ваканции. Ако беше станало същото, но не сега, а след 10 дни, вирусът щеше да е донесен в България. За сега все още има реална надежда да не е.

Французите рапортуват 2 нови случая, почна се и там.

# 5 852
# 5 853
# 5 854
Schoolchildren and teachers from Northern Ireland have been sent home after visiting coronavirus-struck Italy last week

Правете си труда да превеждате! Едно изречение е.

Учители и ученици от Северна Ирландия са били изпратени по домовете си след като са посетили засегната от Ковид-19 Италия миналата седмица.

Предполагам става въпрос за домашна карантина. Ама и линк няма.

# 5 855
# 5 856
11-та жертва в Италия. Във Франция случаите са в Париж.

https://twitter.com/BNODesk/status/1232366752874496000?s=19

# 5 857
  • В офиса

Не е вярно сякаш, малко по-нагоре постнах верен румънски източник.

# 5 858
  • София
Балканите сега-засега сме някакво оазисче без вируса, уф дано ни се размине. Ние сме толкова зле, че и коронавируса не ни ще. Wink

# 5 859
Министърът на туризама говори за форсмажорни обстоятелства. Ама тогава срещите по европейските програми защо продължават? Днес бяха от Румъния, Испания, Полша, Португалия, някои с полет през Милано, имаше кашлящи, сополи и т. н. . Среща- в зала в хотел в центъра на София с всякакви други и кашлящи гости, българи много. И сега всички да чакаме 14, 27 дни и през това време кой къде е и миене на ръце. Е, добре.

# 5 860
Франция вчера се хвалеха, че нямат коронавирус, а днес таман двама. Таман тези дни мина 14 дена откакто британеца беше на ски там...

# 5 861
  • тук-там
Балканите сега-засега сме някакво оазисче без вируса, уф дано ни се размине. Ние сме толкова зле, че и коронавируса не ни ще. Wink

По-бедни сме - пътуваме по-малко и за кратко. Много хора се лекуват сами. Няма начин да не е прескочил и тук, просто ще го "регистрираме" в последната фаза. Давам му 5 дни. Дано съм лош пророк.

# 5 862
5 дни е макс. It's coming.

# 5 863
Значи аз ги смятам така нещата, понеже възрастното ни население не пътува, та ако някой китаец или българин посетил Китай към края на януари. 14 дена инкубационен период, 10 дена мислене че е грип, тия дни ако има нещо, няма как да не се чуе.

# 5 864
Иска ми се да не се окажа права, но и аз очаквам тези дни да цъфне първият заболял. Турците и те изведнъж сигурно ще си признаят.
Чудя се дали е засилен контрола по училища и детски градини и дали връщат сополиви и кашлящи.

Общи условия

Активация на акаунт