Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 550
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 195
Втори случай в Хърватия. Мъж който отишъл на мач от Шампионската лига в Италия.

Източник BNO

# 6 196
  • Пловдив
Обяснението ще дойде като мине периода и се развият инфекциите в контактните.
Не спазва вируса границите, но ако човек ги спазва и не дойде да го разнесе ще си стои където е.

Това няма как да се случи. Те границите на Китай не затвориха, самолетни полети има, макар и ограничени /виж летищено на Шанхай/, няма спрени полети до Южна Корея, която е доста засегната. Как ще затворят границите на Европа? А ние, ако затворим нашите, сме живи умрели и без коронавирус.

# 6 197
КОИ ЛИ ПРОДУКТИ ПЪРВИ ше секнат у БГ?

# 6 198
  • Пловдив
Това с изкупените билети от Италия дори не е вярно. Има си билети за всеки ден, сега проверих, дори са на много ниска цена, като гледам от днес за утре билетите са по 40-50 лева и в двете посоки, билета в събота от Бергамо за София е 30 лева. Това означава, че самолета е празен. Иначе , цената е в небесата.

# 6 199
Много е късно за затваряне на границите. Но не беше безсмислено, когато беше само една страна засегната. Ако тогава беше направено, щетите щяха да се ограничат само до нея. Икономически неизгодно, но това, което се допусна заради един месец "отворени врати и пазари" ще доведе до икономически и здравословен колапс.

# 6 200
Интересни хора пишат тук. Ние сме в "глобално село", дори извън сезона по летищата в Бургас, Варна, Пловдив и София кацат стотици самолети дневно. Вчера се срещнах с един холандец и един руснак, които имат бизнеси в България - и те, както и техните служители непрекъснато пътуват в чужбина. Непрекъснато хора пътуват нанякъде и далеч не само с туристическа цел, голяма част са по бизнес дела. Не знам как си представяте този номер - да се затворят границите и всички да си стоят вкъщи. Това означава тотално рухване на икономиките на страните - после няма да умрете от коронавирус, а от обикновен глад.

# 6 201
  • София

Живущите в Италия българи, не ми се вярва да се втурнат да се прибират, това да не е иде ми, дойде ми. Личи си, че много от Вас не са живели в чужбина. Това не е като да си на почивка, имат си ангажименти, имат приятели, децата им учат там или посещават градина, имат работа, имат квартира, някой имат и ипотека. Напрактика дори да речем се откажат от всичко, да се приберат в България и да започнат на 0, те няма как да са сигурни дали тук ще се спасят. Този вирус рано или късно и в България ще дойде.
Айде сега. Личи си, че си живяла в чужбина. Забравила си, че и без да си емигрант знаеш, че и в другите страни хората имат живот, дом и пр.  Затварянето на границата не е за бегълци. Явно човек изхожда от себе си. Аз не бих бягала. Затварянето би възпрепятствало  ето този, който е ходил на мач и други, които ще идат да се снимат в Милано.

# 6 202
Блажени са вярващите, че италианския сценарий не се е повторил вече на много други места.

Случаите са толкова, колкото са тествани. Ако не тестваш, нормално е и да нямаш регистрирани случаи. Вирусът обаче не се интересува от нашите тестове.
За тези, които се паникьосват лесно, да не четат, но всички експерти казват същото, което и аз.

# 6 203
В Хърватия вече има 2-ри случай за отрицателно време.
Simple Smile Лили експертите не казват това което казваш ти. Доста експерти обясняват как обикновенният грип е по смъртоносен от тоя вирус.
https://nova.bg/news/view/2020/02/26/279254/първи-случай-на-заразяване-с-коронавирус-в-мадрид/

# 6 204
Стига вече с тези термокамери!
Ако още някой не е разбрал - това са камери за наблюдение, които засичат повишената температура и всичко това се прави без пътниците да  разбират, че са проверявани.
И какво изобщо биха ни успокоили тези камери, след като вирусът се разпространява още преди да е вдигнал температура болния?

И на мен ми се иска да затворят границите, но практически е невъзможно. Няма как да оставим граждани на Бг в опасност извън пределите на държавата и да откажем да си ги приберем.

Молете се по някакво чудо нещата да се разминат за Бг - с по-малко случаи, с лекарство, с ваксина - по какъвто и да било начин.
Наистина се молете!

# 6 205

Живущите в Италия българи, не ми се вярва да се втурнат да се прибират, това да не е иде ми, дойде ми. Личи си, че много от Вас не са живели в чужбина. Това не е като да си на почивка, имат си ангажименти, имат приятели, децата им учат там или посещават градина, имат работа, имат квартира, някой имат и ипотека. Напрактика дори да речем се откажат от всичко, да се приберат в България и да започнат на 0, те няма как да са сигурни дали тук ще се спасят. Този вирус рано или късно и в България ще дойде.
Айде сега. Личи си, че си живяла в чужбина. Забравила си, че и без да си емигрант знаеш, че и в другите страни хората имат живот, дом и пр.  Затварянето на границата не е за бегълци. Явно човек изхожда от себе си. Аз не бих бягала. Затварянето би възпрепядствало  ето този, който е ходил на мач и други, които ще идат да се снимат в Милано.

Някой италианец се е утрепал да избяга от точката си на живеене от както се е родил и да дойде в България, тепърва да вади документи за пребиваване. Те тия неща не отнемат време, става всичко на секундата мислите. Те може да са в Шенген, това не значи, че като премине границата има същите права, които има в Италия.

# 6 206
Някой пита с какво са били излекувани болните-с налични антибиотици.
По повод крематориумите. Вирусът си е китайска разработка , нещо се случва и го изтърват .Всички тези сюреалистични машини и крути мерки ,за да не се допусне неговото излизане от страната. С определен брой хора не е ясно какво се е случило, познайте защо.

# 6 207
115 нови случая в Южна Корея, общо 1261.

Източник BNO.

Евала на корейците, те най-бързо ги ловят. Останалите още си мислят, че при тях няма.

Тесла, не знам кои са тези "експерти". Вчера CDC признаха това, даже призоваха техните граждани вече да се готвят.

# 6 208
  • София

Молете се по някакво чудо нещата да се разминат за Бг - с по-малко случаи, с лекарство, с ваксина - по какъвто и да било начин.
Наистина се молете!
На кого да се молиме? Не е ли по -добре да действаме превантивно .....

# 6 209
  • Перник
Този сайт дава информация за общ брой заразените хора с коронавирус в реално време и по държави. Общ брой починали и общ брой излекувани

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html# … 99423467b48e9ecf6

Общи условия

Активация на акаунт