Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 623
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 555
Айде аз пак черната станция, но не ме успокоява това, че пробите са отрицателни. Ако се потвърди случай, поне ще почнат да разплитат и да ги ловят, а сега уж сме на чисто, а то може да гори ли гори.

Докато не започнат да тестват всяка пневмония, която доказано не е грип, за мен мерките не са достатъчни.

# 6 556
Викаш, притесняваш се, че ще я минем пандемията с коронавируса без да разберем Simple Smile

# 6 557
Тук някой спомена, че няма как да се предпазим напълно от вируса навън, може да полепне по дрехите, по обувките, къде ли не.

Освен всички други мерки , не е лошо да вземат да се мият улиците ,поне в по-големите градове в България. Но, нашите управници се движат след събитията, а не преди тях.

raptor,  има вероятност по-младите да са част от персонала на кораба , а те са били в най-голям досег с пътниците и съответно най-изложени на заразяване. И въпреки това, дават най-малък брой заразени. Дано младият организъм , наистина е толков устойчив и вируса да не му влияе толкова.
Точно си мислех,  че в университетите се събират хиляди деца на едно място , млади хора,  които пътуват, излизат вечер , ходят на фитнес...Дано наистина да са по-неподатливи на заразата.

# 6 558
  • Варна
Eй сега по Нова, казаха ,че има група деца от Каварна , в Италия и точно в Ломбардия. Ще пращат правителствения самолет да ги прибере и ще кацнат после във Варна. Та, скоро при нас може да се сдобием с вируса.

# 6 559
Викаш, притесняваш се, че ще я минем пандемията с коронавируса без да разберем Simple Smile

"Вика", че ще разберем когато вече е късно.

# 6 560
За Шумен по-рано днес казаха, че пробите са изпратени в София и резултатите ще са готови в петък. А сега казват, че резултатите са отрицателни. Аз че не блестя с акъл, не блестя ама днес нали сме сряда и по календара,  който ползвам  до петък остават поне 48 часа?

За Румъния, откъде взимате информация за потвърден случай? Не откривам подобна, дори онлайн брояча не го е отчел?

# 6 561
Да споделя, 99% от мартеничките са правени в Китай.

# 6 562
За Шумен по-рано днес казаха, че пробите са изпратени в София и резултатите ще са готови в петък. А сега казват, че резултатите са отрицателни. Аз че не блестя с акъл, не блестя ама днес нали сме сряда и по календара,  който ползвам  до петък остават поне 48 часа?

За Румъния, откъде взимате информация за потвърден случай? Не откривам подобна, дори онлайн брояча не го е отчел?

Няма още в Румъния. Поддържам връзка с една румънка там.. Innocent

# 6 563
Германският здравен министър обяви, че страната е пред епидемия. Моли местните правителства да се подготвят за пандемия -  Welt

BNO

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 19:42 от LillyM

# 6 564

"Вика", че ще разберем когато вече е късно.
Кога е късно? Многократно се каза - няма спирачка за болестта. Виждате - едно огнище потушаваш, нови идват. Всички казват, че е неизбежно, като грипна вълна. Превенцията отиде на кино още преди 20 дни. Сега там, където има добро здравеопазване, ще се справят.

# 6 565
Да споделя, 99% от мартеничките са правени в Китай.
99% от всичко е правено в Китай.

# 6 566
  • София

Ами аз лично мисля, че точно така ще стане. Като е ясно, че нямаме капацитет за реални мерки, по-добре изобщо да не се и разбира. Иначе какво - паника ще има, действия - не. По-добре да си го пишем "остра вирусна инфекция" като едно време в училище и да не се занимаваме повече.

Вирусът неминуемо ще вземе своето, няма нужда да допринасяме с неадекватни действия, да храним спекулантите, да умираме от страх и нерви в допълнение към короната и така нататък.

# 6 567
И аз знам и виждам, че няма, същевременно няколко дами споделят, че има. Затова поисках линк. Благодаря все пак.

# 6 568
# 6 569
Знам, че Европа повече ни вълнува, но за статистиката да споделя: потвърден случай в Торонто, жена на 60 год, пътувала е до Иран.

Благодаря на всички вас, които се опитвате да обобщите и коментирате данните , колкото и да са ненадеждни цифрите до които имаме достъп.

Общи условия

Активация на акаунт