Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 950 528
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 780
Според Вас дали в момента се правят тестове на всички болни от пневмонии в България?
Не, за жалост. Ако почнат може би доста хора ще се окажат с положителни резултати.. ама на ние сме тъпи хората и на ви грип Б да ни замаскират очите...

# 6 781
# 6 782
Необходимо е да си бил в страна със заболели освен наличието на пневмония, за да ти направят тест.

# 6 783
Освен групата, която се е завърнала в Добрич от Италия, се чака още една група от ученици, които ще се завърнат в Каварна около 1 март и в момента са в Милано- за обмен на вируси ... Не мога да разбера защо ще пращаш ученици някъде по света, като в момента дори да припариш до летището е опасно. И аз и семейството ми имахме план да по пътуваме, но ще отпадне.

# 6 784
The US has confirmed 60 coronavirus cases. Here's what we know about all the US patients.

https://www.businessinsider.com/wuhan-coronavirus-us-cases-health-risk-2020-1

Това достатъчно официално ли е или да търся още по-официално?

# 6 785
За Америка и Даймънд принцес, още един линк. Статията е от днес.

https://www.google.bg/amp/s/www.businessinsider.com/wuhan-corona … risk-2020-1%3famp

Същата бройка, както в цитираните броячи.

# 6 786
Още два потвърдени случая в Северен Рейн Вестфалия. Работник на мъжът, който е в тежко състояние в болница в Дюселдорф и приятелката му. Отделно и още един случай в Райнланд Пфалц. Мъж, който е бил в контакт с болния в Дюселдорф. Издирвали са хората, с които е общувал, само че здравният министър каза, че вече било много трудно или невъзможно да се проследи вируса.

# 6 787
  • MI
95% от направените тестове за вируса в Италия са негативни. Точно така, само 5% са позитивни. Затова сега ще правят само при наличие на някакви симптоми. Толкова за това как всеки, който се доближи се разболява. Ако някой държи на линк, ще дам, но на италиански. Има го във всички новини.

# 6 788
По преценка на лекуващия лекар е теста и то, ако сте приети за хоспитализация.. какво толкова има да се коментира?

И американците не са тръгнали да тестват всичко живо:
Цитат
The US has tested at least 426 people for the virus since January 21 and confirmed 60 cases so far.

# 6 789
Скрит текст:
Следя тази тема (и този вирус) отдавна.  "Отдавна" значи малко повече от месец. За тези бързи събития, един месец е "отдавна".

Преди един месец в Китай видяхме това, което се случва сега в Италия. Бях изненадан от безпрецедентните мерки, които наложиха в Китай. Сега виждам подобна реакция и в Италия. Може би това е правилният начин по който трябва да действа едно държавно управление.

Следях темата и винаги чаках добри новини. За съжаление, всяка лоша новина бе последвана от друга лоша. Гаден вирус...

Днес пак така. Не знам колко хора обърнаха внимание на пресконференцията на СЗО, ама там пак лоши новини.

Е "след нанагорнището следва нанадолнище". Откога чакаме.

Аз в началото честно казано не обърнах внимание на вируса, имах други ангажименти и не следях подробно какво се случва, даже по едно време спрях да пиша в темата, защото отново имах някои проблеми, но следях. Влязох в темата да се информирам какво точно се случва и колкото повече подробности научавах за този вирус, толкова повече паниката ме обземаше. Първият шок беше степен на заразност Ro=3, за сравнение грипа е 1,3. Когато разбрах, че се предава безсимптомно, вече знаех, че не можем да го спрем. Тогава крещях в темата, че всички, пристигащи от Китай трябва незабавно да се изолират и да се вземат драконовски мерки, много потребители не разбираха защо и смятаха, че е прекалено. Сега съм на мнение, че реално никога не сме имали шанс с тоя вирус, така или иначе. После когато уж почна да затихва не вярвах, защото знаех, че е пандемичен, въпреки това се надявах...
Ще има и нанагорнище и след това отново, сигурна съм.

# 6 790
  • София
95% от направените тестове за вируса в Италия са негативни. Точно така, само 5% са позитивни. Затова сега ще правят само при наличие на някакви симптоми. Толкова за това как всеки, който се доближи се разболява. Ако някой държи на линк, ще дам, но на италиански. Има го във всички новини.

Би ли обяснила по-подробно, защото аз не мога да разбера. Има 100 човека, които са общували с болен, изследвали са ги и само 5 от тях са заразени?

# 6 791
Е, за Ебола, за свинския, за птичия, за лудата крава
.. за всички намери се лек.
Има ли тук някаква статистика във форума, за онези заболявания колко мнения са изписани?

Имам усещането, че всяка година се пуска нов хит на пазара.

# 6 792
  • MI
Ели, тествали са всички, които са контактували с някой болен, дори да си изглежда напълно здрав. Което обяснява защо са толкова много откритите случаи в Италия е сравнение с останалите страни, но е безумно разхищение.

# 6 793
  • гр. София
Освен групата, която се е завърнала в Добрич от Италия, се чака още една група от ученици, които ще се завърнат в Каварна около 1 март и в момента са в Милано- за обмен на вируси ... Не мога да разбера защо ще пращаш ученици някъде по света, като в момента дори да припариш до летището е опасно. И аз и семейството ми имахме план да по пътуваме, но ще отпадне.
За децата от Каварна е изпратен правителствения самолет да ги прибере.

# 6 794
Ели, тествали са всички, които са контактували с някой болен, дори да си изглежда напълно здрав. Което обяснява защо са толкова много откритите случаи в Италия е сравнение с останалите страни, но е безумно разхищение.
По добре разхищение отколкото пандемия!

Общи условия

Активация на акаунт