Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 020
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 170
  • MI
Една добра новина от днес: 42 излекувани от вируса в Италия, 37 от тях - в Ломбардия. Остават само две огнищата на вируса -по едно в Ломбардия и Венето, като се оказва и че са свързани помежду си. Всички останали случаи са пряко свързани с тези две огнища.

# 7 171
Да и в самата статия пише вирус,а не грип, затова ми стана съмнително Thinking

# 7 172
Презапасяване, презапасяване, боб, леща, ориз, брашно.... карантина - ок. Лек срив в EVN, ЧЕЗ или коя беше третата, всички под карантина и няма кой да реагира бързо и да отстрани аварията... Ще пукне от глад народа! Яде ли се суров боб и брашно...
Презапасявайте се с консерви. Simple Smile

# 7 173
Една добра новина от днес: 42 излекувани от вируса в Италия, 37 от тях - в Ломбардия. Остават само две огнищата на вируса -по едно в Ломбардия и Венето, като се оказва и че са свързани помежду си. Всички останали случаи са пряко свързани с тези две огнища.

Че много бързо ги излекуваха!
Нещо странно ми се вижда...

# 7 174
Хора, сетих се за една статия от миналия месец, което много ми е близо до короната. Възможно ли е да било отдавна при нас...

https://www.google.com/amp/s/www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kov … 931955%3famp=true

Едва ли...Такива вируси си върлуват всяка есен и зима, това вероятно са усложнения от сезонния грип.
Ние изкарахме нещо подобно в края на 2018, което даже не беше грип, но ни удари лошо. Някоя корона сигурно ама няма как да е точно Ковид 19 Simple Smile
Аз кашлях близо 2 месеца, изпих 3 антибиотика (при положение, че не бях пила такива от поне 10-12 години), направих 2 снимки на бял дроб през 2 седмици, виждаха се някакви изменения, но не беше пневмония. Отначало бях в добра кондиция, но след това се тръшнах по-сериозно, няколко дни на легло, без никакви сили и с постоянно гадене.
Мъжът ми след 2 месеца кашлица и 2 изпити АБ, направи пневмония. Влезе в болница за 6 дни, там венозно още 3 АБ. След това кашля хронично близо година. Такова чудо не бяхме преживявали. Отделенията в Русе бяха препъленени буквало, почти не срещахме човек, който да не кашля, имаме 4-ма познати с пневмония по това време и още 2-ма с тежък бронхит.
Тежки вируси си върлуват постоянно, аз затова се плаша като гледам какви мерки се вземат в световен мащаб за тая корона.

Някой пита за имуностимулантите - ехинацеята специално е силен имуностимулатор, дори при хора предразположени може да отключи автоимунно. Изобщо не се препоръчва дълъг прием "профилактично".
Може да се вземат вит Ц, вит Д или някакив мултивитамини, рибено масло, мед, това не са имуностимуланти. Може малко да подобрят общото състояние на огранизма, но едва ли ще окажат решаващо значение в бирбата с короната. Нещата с имунитета далеч не са толкова прости.

Благодаря на Neko.fukakai за превода и на всички, които дават полезна информация.

# 7 175
  • Пловдив
prolet_inchenq къде видя масово боледуване на хора? Сметни процента на болни в Китай на фона на цялото население и помисли дали това е масово.
Може да направиш и същото за една Италия, че е по-близо.
Каква масовост?

за геловете е като за маските - никой не е предвидил, че ще има такова търсене, за да подсигури количества. Никой търговец няма да изпусне шанса да реализира малко повече оборот.
Аз вчера лично купих две флакончета. В магазинаостанаха още 3 или 4, от по-скъпите.
Признавам си, че досега съм купувала такъв гел само веднъж и то по повод на пътуване на детето. Маски никога не съм купувала.

# 7 176
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Пациент номер 1 в Италия го изписват днес по негово желание. Ще се лекува в домашни условия.
Официални данни: засегнати от епидемията са 0,1% от общините. Жителите поставени под карантина представляват 0,089% от населението на страната, а територията, изолирана поради коронавирус е 0,01%.
Източник : АНСА

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 15:58 от dias

# 7 177
  • MI
Че как, лъжат разбира се. Joy Това да не е чума (буРбонна ли беше),че да не стигне за излекуване? Не е казано че са били за реанимация, огромната част от хората го карат много леко този вирус, тази сутрин вирусолог обясняваше, че при 80,% от случаите излекуването е спонтанно. Т

# 7 178
Показателно е за темата, че никой не се запасява с H2O, а с храна. IQ meybe?

# 7 179
  • Пловдив
Показателно е за темата, че никой не се запасява с H2O, а с храна. IQ meyme?

ще спрат водата ли? може би и тока ... хайде стига дивотии.

# 7 180
Уф, най-накрая наваксах с последните 40 страници Simple Smile . Следя темата от самото начало, но от няколко дни е голяма лудница тук. Много се разми, а беше доста изчерпателна и информативна.

Аз друго се чудя, ако може някой да ми обясни. Да речем, че един човек болен от Ковид може да заразява 10 човека.  Та заразява се човек Х, после се срещне с 10 човека и ги зарази, после спира ли да е заразен? И защо? Как става това? Ако да речем този Х влиза в Бг със самолет, на летището заразява десет човека, това означва ли, че докато си иде вкъщи вече не може да заразява?
Ако може някой запознат с тази материя да обясни как стават тези неща.

# 7 181
Цитат е:

"Корона вирус или до колко съзнаваме играта на тези, които контролират този свят. Днес обществото може да се държи под контрол само и единствено ако се всее страх, а той трябва да бъде достатъчно красноречив и убедителен...И да има непоклатими доводи.....Разбира се, корона вирус като всеки друг вирус е създаден от човек за конкретна цел, след което постигайки необходимият резултат на страх и паника, идва ред на антидота също създаден от човека....И тук става дума Първо за Контрол, чрез фундаменталният страх - за оцеляване и второ става дума за изключително много пари...

Публикувам това, защото паниката идва и към нас и ние, които сме обвързани с материята на здравето ежедневно контактуваме с грипозни хора и паникьосани хора и тук няма да се впускам в лекция как генерирането на страх влияе на вътрешният биохимизъм на тялото и съпротивителните сили.....тези, които контролират фармацевтичната индустрия брилянтно знаят това....Просто имам един апел в името на вашето здраве....Корона вирус, не отнема повече животи от колкото алкохола, цигарите, наркотиците и нездравословният начин на живот....Рак, диабет, сърдечно - съдови заболявание и пр....Гледайте по - малко новини и четете по - малко негативни статии. Насочете се към онова, което провокира у вас положителна и градивна емоция....Хранете се балансирано, пийте чай и вода. Правете профилактика с чисти хранителни добавки, масла и разходки на чист въздух...Не позволявайте да ви контролират тези, които печелят съзнателно от вашият страх, липса на информираност и воля!"

# 7 182
  • София
Предлагам да се спре нета, ей тогава ще видим апокалипсис.

# 7 183
Показателно е за темата, че никой не се запасява с H2O, а с храна. IQ meyme?

ще спрат водата ли? може би и тока ... хайде стига дивотии.
Защо мислите, че авариите са характерни само за ежедневието без да го отнасяте към форсмажорни ситуации?

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 16:16 от niljaniljo

# 7 184
С това презапасяване ще се гръмна. Хора, ако има карантина, тя няма да продължи вечно. Ако ще купувате, купете неща за 2 седмици, максимум месец. Не идва края на света. Не мога да повярвам, че хората купуват със стекове ориз и боб. То вярно страх, ама чак толкова. Не ми се вярва да им трябват 10 кил леща или боб. Това на мен ще ми стигне за година.
Не се презапасявайте! Купувайте разумно количество. За бога братя, не купувайте!:joy:

бТВ вчера пазарувах в Кауфланд и бяха пуснали едни песни от време оно и ММ ме пита "Е сега, защо пускат такива песни?" И аз му казах, че може да ни подготвят за опашките в скоро време.

Общи условия

Активация на акаунт