Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 784
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 040
  • София
И още една лъжа трябва може би да се преразгледа - 23-годишна иранска спортистка е жертва на коронавируса. Не са само хора в напреднала възраст заплашените. Като дойде ще го научим по трудния начин.
https://blitz.bg/sport/svetoven-futbol/koronavirust-ubi-mlada-fu … istka_450227.html
Никой никога не е твърдял, че смъртността в тази възраст е 0- няма никаква лъжа. По данни на китайците смъртността на възраст 20-29г е 0.2% т.е. 1 на 200 заразени. 1 на 500 бе- обърках се.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 23:01 от raptor

# 8 041
СЗО обявява риск от разпространение от най-висока степен.
"Ако кажем, че има пандемия от коронавирус, ние на практика приемаме, че всеки човек на планетата е изложен на  опасност. Данните не доказват това все още и Китай ясно показа, че не е задължително да се стига до там, ако бъдат предприети мерки." - д-р Майк Райън, ръководител на програмата за извънредни здравни ситуации на СЗО.
Източник BBC:
https://www.bbc.com/news/world-51680560

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 22:52 от Less

# 8 042
Преди малко на запис гледах централните новини на БТВ и там обявиха, че за да си зарàзен, трябва вече да имаш сипмптоми.... WTF... утре пак всички ще ми казват как било просто грип... Те очевидно си изрекоха лъжа и въвеждат хората в заблуждение. Това не трябва ли да се наказва някак си в централна емисия новини на национална телевизия да казват лъжи?

Относно жегата - ще видим как ще се развият нещата в Нигерия, там всекидневно в момента е към 40 градуса.

# 8 043
Днес в испанска медия четох, че СЗО обявяват ниво на риск "много високо", за да могат да дадат разрешение за използването на ваксина. Не знам колко е вярно. В коментарите потвърдиха.

# 8 044
Новината от Италия е, че изолираният там щам е мутирал и се предполага, че се е разпространявал незабелязано от около две седмици. Също както и във Виена, нищо, че официално има 7 случая в Австрия. Единият от тях е лежал 10 дни в болница с усложнения след грип, докато някой се сети да го тества. Не е пътувал. Това на практика означава, че вирусът по всяка вероятност е наличен във всеки голям град в Европа.

Кое ги кара да мислят, че е мутирал? И в каква посока, пише ли?

Е как кое? Секвенирали са генома и са видели, че се изменя от пациент на пациент. Няма как да се знае в каква посока, може разликата да е абсолютно незначителна. Това може да се установи само опитно, с наблюдаване на симптоматиката. Мутирането не е някаква изненада според мен, вирусите като цяло, си мутират често.
https://www.thelocal.it/20200228/coronavirus-may-have-circulated … y-say-researchers

# 8 045
Цитат
Няма нито едно доказателство, че вирусът не се разпространява на топло. Ако беше така, от СЗО щяха да кажат, че има подобни подозрения, за да намалят малко общата паника. Но никой и дума не издумва за връзката топло/влажно и вирус. Напротив. Все по-осезаемо говорим за тежко положение.
E как да няма нито едно док. Така като гледам нещо вирусът май го няма в Африка и Южна Америка. Това защо е така, да не е щото в южното полукълбо в момента е..... лято. Ето биографията на професорът който твърди това нещо с аргументи.
https://www.duke-nus.edu.sg/directory/detail/wang-linfa
Не забравяйте че биологът който се включи в темата Ани, на която и направих забележка за безсмисленият пост за което и се извинявам, но пък всяко зло за добро, защото ако не и я бях направил, тя можеше да остане само с този безсмислен пост, и дори да не разберем че е биолог, а така я провокирах след това тя да ме репликира и да се въвлече в темата и в крайна сметка в разговора стана ясно че тя като биолог смята същото, че вирусът ще се самоограничи със затоплянето на времето. Когато една и съща информация идва от 2 различни и независими източника, както е в случая Ани (Биолог) в темата и професор с подобна автобиография извън темата, мисля че можем да им се доверим.

Аз не съм казал че положението е леко напротив, аз се спуках в темата да обяснявам какво представлява този вирус, и какво показват официалните данни. Но все пак има и неща които ще олекотят нещата. Трябва и тях да ги изтъкнем. Все пак доста хора са притеснени, а знаейки че вирусът няма дълго да е толкова страшен защото условията в един момент ще станат неподходящи за него, това ще им даде глътка въздух в тази драма която представлява присъствието на вируса на тая планета.

Аз между другото изказах теорията че затоплянето ще спре епидемията мноооого назад в темата, именно защото го няма в Африка и Южна Америка, и продъжава да го няма месец по късно (напрактика го няма, случаите са привнесени, няма гнезда, няма огнища).

Гледай откога ми е поста.
Скрит текст:
За щастие пациента във Варна почти сигурно няма вирусът, симптомите му не отговарят, според мен затова са го разхождали насам, натам, но да се надяваме че при истински съмнителните случаи ще се подходи по сериозно.

Според мен трябва по сериозно затопляне за да ликвидира епидемията, чак през лятото, но то като стане лято на юг от екватора ще станат подходящи условията, не искам да съм лош пророк, но реално е възможно този вирус изобщо да не бъде овладян а да започне да мигрира, подобно на животните, отива там където условията са подходящи за него, да се надяваме че ефективно лечение ще бъде измислено по скоро, за ваксина много време ще мине докато бъде измислена. Да се надяваме че и вирусът ще мутира в по лека форма.

И още една лъжа трябва може би да се преразгледа - 23-годишна иранска спортистка е жертва на коронавируса. Не са само хора в напреднала възраст заплашените. Като дойде ще го научим по трудния начин.
https://blitz.bg/sport/svetoven-futbol/koronavirust-ubi-mlada-fu … istka_450227.html
Никой никога не е твърдял, че смъртността в тази възраст е 0- няма никаква лъжа. По данни на китайците смъртността на възраст 20-29г е 0.2% т.е. 1 на 200 заразени.
Искаш да кажеш 1 на 500, въпреки че не съм сигурен доколко е точен този процент защото е взет от официалните данни на Китай по възраст по времето когато смъртността там е била 2,29% в официалните данни, а днес тя е 3,53%, та не изкл. днес да е по висок.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 23:04 от Анонимен

# 8 046
  • София
Бях на театър днес, залата беше пълна. Не забелязвам някой да се е притеснил и да спазва карантина.
Струва ми се, че наплашените демонстрират страх и се вайкат само, за да си създават емоции.

# 8 047
Снощи зала 1 беше пълна

# 8 048
  • Варна
На следващия брифинг на нашия щаб, искам някой от журналистите да ги питат, смятат ли в България, при лечението да се ползват препарати против HIV/СПИН . Явно, доста държави ползват такива експериментално.

# 8 049
А, за лятото недей говори. Ако през юни имаш лед на стъклото на колата сутрин, не знам дали можеш да му кажеш лято. Нищо че последните две години имаше двуседмични жеги достигащи 42 градуса. Нищо общо със сезоните в България. Но и вечна зима да е, съвсем не са в заспал режим.
Не говоря за температури, а за смяна на сезоните, слънчевото греене и продължителността на деня оказват влияние върху организма.

# 8 050
  • София
Тази теория за влиянието на топлината и влагата върху вируса с е интересна, дори може до известна степен да е вярна. Отдавам я на желанието на човешкия мозък да се успокои и намери отговори и за целта да търси причинно следствени връзки. Украинците например разискват теорията за непоносимост към лактоза, при китайци, японци, корейци е 90%, а най-добре я усвояват индийците и затова там няма толкова болни и оздравяват бързо. Освен това с възрастта ензимите, които преработват лактозата също намаляват, затова и децата се справят добре с вируса, а най-старите - не.
Оставям без коментар.

# 8 051
Бях на театър днес, залата беше пълна. Не забелязвам някой да се е притеснил и да спазва карантина.
официално нямаме случаи и нямаме карантина Simple Smile

ама няма да е лошо да се поспрат де. въпреки че вярваме безусловно на квадратни глави от телевизора.

# 8 052
  • на пистата
Днес в испанска медия четох, че СЗО обявяват ниво на риск "много високо", за да могат да дадат разрешение за използването на ваксина. Не знам колко е вярно. В коментарите потвърдиха.
Точно така.Всеки може да го преведе на бързо.
https://www.cnbc.com/2020/02/28/who-raises-risk-assessment-of-co … global-level.html
Скрит текст:
  Длъжностни лица на Световната здравна организация заявиха в петък, че увеличават оценката на риска от коронавирус, който се разпространи в поне 49 държави за няколко седмици, до "много високо" на глобално ниво.

„Ние сме на най-високото ниво на тревога или на най-високо ниво на оценка на риска по отношение на разпространението и по отношение на въздействието“, заяви д-р Майк Райън, изпълнителен директор на програмата на СЗО за спешни случаи в областта на здравето. Групата не се опитва да алармира или да плаши хората, каза той. „Това е проверка на реалността за всяко правителство на планетата: Събудете се. Приготви се. Този вирус може да е на път и трябва да сте готови. Имате дълг към своите граждани, имате дълг към света да бъде готов. "  Светът все още може да избегне „най-лошото от него“, но повишената оценка на риска означава, че „нивото на загриженост на СЗО е най-високо“, каза той на пресконференция в централата на СЗО в Женева.

Световните лидери все още имат шанс да задържат вируса в своите граници, каза Райън. "Да чакаш, да се самонадеяш, че в този момент ще те хванат неочаквано, наистина не е много извинение."
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 23:10 от nameika-31

# 8 053
Е що да не са пълни залите. Нали един куп експерти се изредиха да им обясняват, че няма нищо страшно и че короната е "по-лека от грип".

# 8 054
Само на мен ли ми се струва ,че всички медии призовават да не се плашим, че грипа бил по смъртоносен и че няма проблем всичко е ок.
Знаете ли кой са държавите без коронавируса за момента....
Чувствам се объркана Confused

Общи условия

Активация на акаунт