Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 496
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 115
В Сакраменто, Калифорния , където за най-многото болни в САЩ , градусите са около 25, така че там също може да следим как се развиват нещата. Но ми се струва, че ще трябват поне 30 градуса , за да се спре евентуално развитето на вируса.

И да попитам, маските за многократна употреба тип ffp3 как се дезинфекцират след носене, за да са подходящи отново?
Ами случайте на вируса във Сингапур и Тайланд където постоянно е над 30 градуса?

# 8 116

Ама разбира се. Нека казват, нека паниката вземе връх и при без това паникьосаното ни население, нека скочат цените тройно, да се изпразнят магазините, хората да се затворят вкъщи месеци, никой няма да работи и тогава стой та гледай края на света.

Ами не, нека лъжат, нека да обясняват, че е по-леко от грипа, нека всички да се втурнат по почивки, по купони, да се събират огромни тълпи на публични места всеки ден по няколко пъти, нека никой да не се втурва да купува маски, гелове за какво са ви? Нека да се постараем дружно да разнесем вируса, възможно най-надалече и най-бързо за да гарантираме максимум щета. Така де, ако се преструваме, че няма проблем, може и да ни се размине. Както в Чернобил.

# 8 117
Не знам кой е казал, че в периода или случаи без симптоми не може да се предаде заразата, но не е вярно.

https://www.google.com/amp/s/www.sciencealert.com/researchers-co … -showing-symptoms

Китайски учени потвърдиха, че вирусът може да се предаде на други хора, без предаващият го да има симптоми. 20 годишна жена от Ухан го е предала на 5 човека от семейството си. Тя също е била изолирана в болница, но никога не е проявила симптоми, докато другите от семейството й вече имали температура, а двама и тежка пневмония. Това е първото конкретно доказателство, че вирусът се предава не само от хора с кашлица. На Diamond Princess 322 от 621 с положителни тестове са нямали симптоми.

Робърт Кох институт има стандарт, при който трябва да се направи тест, защото някоя здравна каса все пак трябва да плати теста. Стандартът е или да си бил наскоро в някоя от рисковите зони, или да имаш симптоми на белодробна болест. Знам че в България стандартът е "Абе и това ще мине", но във връзка с футболистите само казвам кои са рисковите зони според РКИ. Те се обновяват постоянно.

In China: Provinz Hubei (inkl. Stadt Wuhan) und die Städte Wenzhou, Hangzhou, Ningbo, Taizhou in der Provinz Zhejiang.
Im Iran: Provinz Ghom
In Italien: Region Lombardei und die Stadt Vo in der Provinz Padua in der Region Venetien.
In Südkorea: Provinz Gyeongsangbuk-do (Nord-Gyeongsang)

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete.html

В централната емисия на Бтв вчера. Специално изгледах и новините на Нова, там не казаха такова нещо. Тоест хората, които не са чели много за вируса и са гледали снощи Бтв днес ще повтарят "It's just a flu, bro"

# 8 118
Направо ми омръзна за всичко и навсякъде да чета - все ви лъжат, все ви мамят, все всички искат да умираме, още куп глупости. Да, застават по два пъти на ден , всеки ден, да ни лъжат, че нямало коронавирус у нас!!! Защо? Ще ни успокояват? Това не е новина, която може да се задържи в лъжа повече от няколко часа. То цялата държава е в паника и ужас. Ако има и един случай, всичко ще гръмне. Като ви кажат, че няма - лъжат, успокояват ви. После като ви кажат, че има - пак ще лъжат, всяват ви паника...
Ама направо чета ви и не мога да повярвам, наистина ли разсъждавате по тоя начин... Гледате ли ги внимателно, докато говорят, за подозрителни жестове и мимики, с които разконспирирате лъжата ??? 😀😱😱😱😱😱

# 8 119
Аз вече не знам дали лъжат или и те не знаят...Като правите толкова често паралел с Чернобил - там в началото измерваха радиацията с дозиметри, които имаха скала само до 3.6 и това докладваха. Та, не знам...дано е вярно, че няма болни, но се съмнявам.

# 8 120
  • София
И какво, ако кажат - има положителен. Какво ще правите по-различно? 10000 пъти повториха какви са мерките за предпазване. Но ако има официално случай ще настане масова паника. И сега маските се продават за по 100 лева парчето. Народът масово ще излезе в болнични.
Да не говорим, че има други незасегнати държави.

# 8 121
  • Пловдив
Хайде стига глупости, никой не мисли, че е просто грип. Никой не тръгва някъде, без да си прецени плюсове и минуси. Това е. Разберете, че някои хора са с друга нервна система и не се трввожат толкова. Повечето мероприятия е засегнати страни са отменени. Ето, онзи ден отмениха едно изложение в Кьолн, сега друго в Нюрнберг, така че се прави, каквото може, да не се събират тълпи от хора на едно място. В момента има карнавали в Бразилия. Там заразени няма, но не се знае колко хора ще има от Европа. Трябваше ли да го отменят? По какъв критерий? Не може, бизнеса си е бизнес и ние всички зависим от това. Но тези паникаюи създават работа на спекулантите най-вече, а е в ничий интерес баш те да процъфтяват.

# 8 122
Аз пък не знам защо му е на някой да изкупува Тамифлуто. То не действа дори за парагрипни вируси или обикновени настинки, а само за конкретни грипни вируси.
Да не говорим, че и с грип не е препоръчително да се пие, защото има много гадни странични ефекти.

# 8 123
Айде стига сега с това "лъжат ни". То че има е гаранция на 100%, но явно няма симптоми или са много слаби и засега няма хора, които са навлезли в критичната фаза. Все пак и грип си имаме, кашлящи и кихащи да искате, няма как да се изследва всеки, защото е кихнал. Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Словения и те ли лъжат. Стегнете се малко, не сме единствените с липсващ потвърден случаи в ЕС.

# 8 124
Демократичните държави вече си предупредиха населението, че и списъци издадоха, за да са подготвени хората. Засега няма бунтове и т.н. Само в разни тоталитарни дупки лъжат и мажат. Там има и бунтове между другото. Съвсем наскоро четох проучване, което показва, че в демократичните държави се справят по-добре с пандемии и епидемии, отколкото в тоталитарните. Нормално, както казах скриването на такава важна информация може да коства животи.

# 8 125
  • София
Тооо, с оглед препоръките да се пие топла вода и въобще вода, за да слизал вируса от гърлото в стомаха, значи ли, че ако кихаме ще го изкарваме от гърлото? Т.е. - да си дразним носа, за да кихаме, да Grinning

# 8 126
Скрит текст:

Ама разбира се. Нека казват, нека паниката вземе връх и при без това паникьосаното ни население, нека скочат цените тройно, да се изпразнят магазините, хората да се затворят вкъщи месеци, никой няма да работи и тогава стой та гледай края на света.

Ами не, нека лъжат, нека да обясняват, че е по-леко от грипа, нека всички да се втурнат по почивки, по купони, да се събират огромни тълпи на публични места всеки ден по няколко пъти, нека никой да не се втурва да купува маски, гелове за какво са ви? Нека да се постараем дружно да разнесем вируса, възможно най-надалече и най-бързо за да гарантираме максимум щета. Така де, ако се преструваме, че няма проблем, може и да ни се размине. Както в Чернобил.
Никой не се преструва, че няма проблем. Казаха какви мерки да се вземат и че е неизбежно да не дойде и тук.
Хората няма да спрат да пътуват. Лична отговорност носи всеки за спазване на карантина и хигиена.
Какво трябва да очакваме, да излезе някой в ефир и да почне да говори колко е зле положението, колко заразени има? Списъци с покупки, да спрат хората да ходят на работа, децата на училище... И какво правим после? Лягаме и чакаме да умрем? Месеци?

# 8 127
Като са се събрали европейските страни, когато започна в Италия, са преценили че нищо не могат да направят и трябва да вземат всякакви мерки за сваляне на напрежението. Явно това е главен приоритет. Ето, в Италия още на втората седмица смениха начина на броене на случаите - вече само тези с изразени симптоми и положителен тест се броят, другите са в домашна карантина и не влизат в бройката, докато не развият картината. При нас пък официално вирусът се предава само от хора със симптоми. По ни вълнува случая в Етрополе, нищо че СЗО не е писало за там да се подготвим и събудим, и нищо, че в Уикипедия пише за нея "Смъртността е ниска: около 1 – 2% от заболелите умират".
Вместо да се спрат масовите мероприятия, не вярвам някой да умре, ако не ходи на театър, мач, мол някоя друга седмица, но може това да се случи, ако има заразен в салона... Но ние сме над тези неща, точно както онези от карнавалите...
Единственото което може да се направи е превенцията, ни лечение, ни ваксина има. Но ние се борим против паниката (която още всъщност не съществува, ама ние, нали, превантивно).
Не мисля че ни лъжат, че нямаме случаи, то няма как да няма, но още не е открит.

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 09:28 от papi6

# 8 128
  • Пловдив
Причината е че по правило в демократичните държави хората са богати и спокойни. А в тоталитарните са бедни и нервни и всичко ги кара да се бунтуват. А не че в Демокрацията са бели и добри и честни, а в тоталитаризма крият всичко. Добрите и демократични САЩ колко тихомълком объркаха цяла Азия, ама нейсе, друга тема.
А че хората са адски панирани, да - онзи ден имам среща с приятелка, която преди да се видим, ми провежда интервю (знае отговора на всички въпроси, ама...). Кога пътува за последно - 13.01-къде-Сингапур (виждали сме се 4 пъти от Тогава без страх), ама здрава ли си, мъжа ти, децата, офф, после като се видяхме да не я пипам и прегръщам и 4 пъти си бърза ръцете профилактично. Да, ама нейната работа е такава, че на ден се вижда със 100 човека, аз не, а няма как да интервюира всеки от тях и така се губи целия смисъл. Та, по какъв начин нейната "информираност" й помага да се държи рационално и да се предпази ?

# 8 129

Единственото което може да се направи е превенцията, ни лечение, ни ваксина има. Но не, нашата борба ще е не против вируса, а против паниката (която още всъщност не съществува, ама ние, нали, превантивно).
Не мисля че ни лъжат, че нямаме случаи, то няма как да няма, но още не е открит.
Май различни теми четем. Не съществува казваш. Затова ли масово се запасяват с храна,маски, лекарства и т.н.?

Общи условия

Активация на акаунт