Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 912
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 665
Престанете с това може да има, не може да има. В дир.бг се пише всякаква паплач, после се редактира. Това не е от вчера. Не изключвам, че може и нарочно да е разбира се.
Работодателят не заплащаше ли първите 3 дни от болничния? Май беше така, по мои спомени.
Плюс това си има неплатена отпуска, за хора решили да се разнасят в Италия при положение, че има вирус и се знае в цяла Европа. Несериозно е да си предупреден и да си хойкаш, а после да търсиш някой да ти плаща за да си под "карантина", която според мен много хора изобщо няма да спазят, защото са здрави и защото това е it's just a flu Bro!
Мога да оправдая, единствено хората пътували преди да се разчуе за Италия. Ама ето например това семейство, което много добре е знаело, приема гости от там, от какъв зор? Е на такива трябва да им се дава неплатен отпуск да си седят под карантина!

# 10 666
  • София
Както споменах, изключително неграмотни журналя работят в дирника, кой знае какво са искали да кажат. Иначе хич не е успокояващо, че корононосители няколко дни са щъкали из софия, хах;-)

# 10 667
Да ходиш на гости в страна с огнище на нелечим вирус (засега), не знам как да го нарека това. Всъщност знам, ама ще си спестя коментара.
Всъщност, аз го разбирам като че италианците са били в България на гости на това семейство, като преди това са ги предупредили, че са били болни....
Да, сега го чух пак. Май наистина е така. Не се изясни с точност, че го прекъснаха генерала, но май италианците са били тук. Първоначално обратното разбрах, като го чух.

# 10 668
Ън, това си е мой страх на база трохите, дето се пускат тук там. Тепърва, след много години ще се види какво и що. Знаеш че и аз съм във филма, у дома всички сме с автоимунни заболявания.
Реално няма какво да направим.

# 10 669
  • Буркина Фасо

# 10 670
  • София
Интервюто е интересно, но за мен не отговаря точно и ясно на нищо. Опроверга теориите, че вирусът е във въздуха едва ли не. Слагайте си маските и странете от болните, миене на ръцете и така. Също така обясни, някой неща за по-високата смъртност на други места. Другите неща си ги знаехме. Не мисля, че СЗО прехвалва Китайците, по-скоро наблюденията им са върху потвърдените случаи. Тая история с град от 11млн жители и в него само 50к заразени е много съмнителна. Каквито и действия да са взели. Това прави под 1% заразени. Според мен не са открити доста болни от КВ, та официалните данни пак са си лъжливи, на това обяснение не се даде. Иран напоследък взе да има много оздравели, така че и там може от липса на тестове да намират по малко болни хора и това лъжливо да вдига смъртността. В Европа смятам, че ще потвърждават само влошили се или поне в България. Ако 80% го караме на крак и щом човека в Испания е починал на 13.02, значи този вирус отдавна си е тук и е напълно възможно да сме го изкарали без да разберем. В България няма само грип да се тестваш и щом не е той, да е коронавирус.

Да беше разгледала видео материала - автентичен, неповлиян - от мерките в Китай. Пък тогава ходи и обяснявай какво може и какво не може. Това в Европа точно никога няма да се случи - тук хората смятат за свое неотменно право да заразяват останалите когато и както си пожелаят... още от чумните епидемии!
Пресен пример - семейството, ходило на екскурзийка в Италия и после - навсякъде, където си пожелае. Сега - вероятно са болни. Ама вероятно не само те. И вероятно тяхната екскурзийка ще я платят други. Невинните.

# 10 671
Не сравнявайте ХИВ с КВ, ХИВ не се разнася във въздуха, 30 млн човека няма и 0.5% от световното население. Шанса да го хванеш без предпазни средства е далеч, далеч по нисък от това да пипнеш КВ.

# 10 672
  • София
Ох, усещам, че днес е денят на истината. Ако се окаже, че това българско семейство е приело италианци от рисковите райони след началото на епидемията там, са за бой. Що за безотговорност.

# 10 673
  • на пистата
това, че статията е редактирана и вече цитатът е изтрит ми показва, че в България умишлено има цензура и е твърде вероятно вече да има заразени и болни.

Не мисля.  Слушах сутринта брифинга. Това, което чух беше, че италианското семейство е диагностицирано след като се е прибрало в Италия и своевременно информирало българското семейство.
И аз така чух,генерала каза-италианското семейство е било така добро да съобщи на своите приятели,че са диагностицирани след като са се прибрали.За това и българското семейство е отишло да се тества.

# 10 674
  • Другата България
Да ходиш на гости в страна с огнище на нелечим вирус (засега), не знам как да го нарека това. Всъщност знам, ама ще си спестя коментара.
Всъщност, аз го разбирам като че италианците са били в България на гости на това семейство, като преди това са ги предупредили, че са били болни....
Всъщност ето тук е проблема.
Че всеки пише каквото "разбира", а всъщност нищо не разбира. Но пише, четат го камара народ, доукрасяват, интерпретират и става мазало. Говоря по принцип, не само за темата, а и за всякакви "медии".
На теб ако ти се обадят близки, че са с коронавирус ти ще ги пуснеш ли у вас? Дори до входната врата само? Как си го представяш, че тези хора са го направили? Та в семейството има и дете, девойка по-скоро, поредната глупост е това.
След като са се прибрали италианците са се почувствали зле, тествани са и са дали положителни тестове. И веднага са се обади ли на българското семейство.
И да, предполага се, че не са стояли само вътре в апартамента, след което с катапулт са се озовали директно в самолета. За съжаление това е истината.

# 10 675
Скрит текст:
Интервюто е интересно, но за мен не отговаря точно и ясно на нищо. Опроверга теориите, че вирусът е във въздуха едва ли не. Слагайте си маските и странете от болните, миене на ръцете и така. Също така обясни, някой неща за по-високата смъртност на други места. Другите неща си ги знаехме. Не мисля, че СЗО прехвалва Китайците, по-скоро наблюденията им са върху потвърдените случаи. Тая история с град от 11млн жители и в него само 50к заразени е много съмнителна. Каквито и действия да са взели. Това прави под 1% заразени. Според мен не са открити доста болни от КВ, та официалните данни пак са си лъжливи, на това обяснение не се даде. Иран напоследък взе да има много оздравели, така че и там може от липса на тестове да намират по малко болни хора и това лъжливо да вдига смъртността. В Европа смятам, че ще потвърждават само влошили се или поне в България. Ако 80% го караме на крак и щом човека в Испания е починал на 13.02, значи този вирус отдавна си е тук и е напълно възможно да сме го изкарали без да разберем. В България няма само грип да се тестваш и щом не е той, да е коронавирус.

Да беше разгледала видео материала - автентичен, неповлиян - от мерките в Китай. Пък тогава ходи и обяснявай какво може и какво не може. Това в Европа точно никога няма да се случи - тук хората смятат за свое неотменно право да заразяват останалите когато и както си пожелаят... още от чумните епидемии!
Пресен пример - семейството, ходило на екскурзийка в Италия и после - навсякъде, където си пожелае. Сега - вероятно са болни. Ама вероятно не само те. И вероятно тяхната екскурзийка ще я платят други. Невинните.

Не си измисляйте неща, които не съм казала. Аз не съм намеквала нищо за мерките на Китай и за мерките на ЕС. Казах,че няма нищо ново. Ако бяхте чели темата по назад, щяхте да видите, че това сме го коментирали отдавна. Е сега от СЗО ни го казаха, да сме сигурни, че сме прави. Единствено обясни, защо в другите страни има по-висока смъртност. Между другото и това се коментираше много отдавна за въпросното ЕСМО, ама Вие не четете!

# 10 676
колко време е необходимо за да се види резултата от един тест?
Това българско семейство кога си е направило тест?  Нима вече няма яснота?
То като в индийски сериал , всичко баааааавно, напоително!

# 10 677
И аз така чух,генерала каза-италианското семейство е било така добро да съобщи на своите приятели,че са диагностицирани след като са се прибрали.За това и българското семейство е отишло да се тества.

Така поднесено изглежда, като че италианците са се заразили в България .

# 10 678
  • на пистата
колко време е необходимо за да се види резултата от един тест?
Това българско семейство кога си е направило тест?  Нима вече няма яснота?
То като в индийски сериал , всичко баааааавно, напоително!
Днес следобед ще излезнат техните резултати,така казаха.

# 10 679
Слушах го много пъти това изявление.
Италианското семейство е било на гости в България. Като са се прибрали в Италия са си направили теста за коронавирус и са уведомили нашенците.
По мое мнение, те са били болни, докато са били в България, направили само теста в Италия.

Общи условия

Активация на акаунт