Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 688
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 680
  • Другата България
И не са ходили никъде да се тестват.
Не спирам да го повтарям това. Никъде не се ходи, звъни се по телефона.

# 10 681
  • София
Merri_An, явно ги познаваш? Къде живеят италианците, знаеш ли? И колко време след прибиранато си са дали положителен тест?
Не можаха ли да почакат с гостито :/ Кой знае и колко ресторанти са обиколили.
Може пък и на тяхна земя да са се заразили като са се върнали.

# 10 682
  • на пистата
И аз така чух,генерала каза-италианското семейство е било така добро да съобщи на своите приятели,че са диагностицирани след като са се прибрали.За това и българското семейство е отишло да се тества.

Така поднесено изглежда, че италианците са се заразили в България .
Оф....всеки май наистина си интерпретира нещата както на него му харесва.

# 10 683
В кой град са били тези гости италианци?

# 10 684
Да ходиш на гости в страна с огнище на нелечим вирус (засега), не знам как да го нарека това. Всъщност знам, ама ще си спестя коментара.
Контрагент в работата ми беше споделила преди да пламне Италия, че планира пътуване при дъщеря си там. Вчера разбрах, че не го е отложила, тия дни заминава. А точно след завръщането ѝ имаме среща. Не знам какво да кажа...

# 10 685
  • на пистата
И не са ходили никъде да се тестват.
Не спирам да го повтарям това. Никъде не се ходи, звъни се по телефона.
Ами Мутафчийски не каза как са разбрали и дали те са ходили някъде или са се обадили.Предполагам щом са уведомили са били и достатъчно разумни да звъннат.Иначе нямаше и да разберем за тях.

# 10 686
  • София
Скрит текст:
Да ходиш на гости в страна с огнище на нелечим вирус (засега), не знам как да го нарека това. Всъщност знам, ама ще си спестя коментара.
Всъщност, аз го разбирам като че италианците са били в България на гости на това семейство, като преди това са ги предупредили, че са били болни....
Всъщност ето тук е проблема.
Че всеки пише каквото "разбира", а всъщност нищо не разбира. Но пише, четат го камара народ, доукрасяват, интерпретират и става мазало. Говоря по принцип, не само за темата, а и за всякакви "медии".
На теб ако ти се обадят близки, че са с коронавирус ти ще ги пуснеш ли у вас? Дори до входната врата само? Как си го представяш, че тези хора са го направили? Та в семейството има и дете, девойка по-скоро, поредната глупост е това.
След като са се прибрали италианците са се почувствали зле, тествани са и са дали положителни тестове. И веднага са се обади ли на българското семейство.
И да, предполага се, че не са стояли само вътре в апартамента, след което с катапулт са се озовали директно в самолета. За съжаление това е истината.
Мериан,  може ли малко по-спокойно?!
Изрично по-горе посочих линка, който дир.бг редактираха впоследствие, и който не само аз се опитвах да интерпретирам, тъй като беше написан доста неясно, неграмотно, затова се допитах до вас, слагайки цитатите.

# 10 687
  • Другата България
Аз и за медиите говоря.
Не за теб.

# 10 688
  • тук и там
На всякъде се разчита хората да  имат отговорно поведение.Това е единствения начин (за демократични държави).Няма как да се проследи движението на всички хора от една държава във друга,нито това с кой са имали контакти. На отделни случаи-да,но не на всички..Повечето хора през ученическите ваканции пътуват,вземат си отпуск родителите и заминават на отдавна  плаирани пътувания.В понеделник  всички се върнаха на работа или училище.Има инструкции и указания,но е въпрос и на лична отговорност..Защото и родителите на ученика са имали инструкции,ама са подценили риска.Аз утре съм на курс.Имаме и италиянка,която даже стои до мен.Не знам нито дали е пътувала през ваканцията,нито дали си е ходила до Италия,нито в коя част на Италия е била евентуално.Разчитам на това,че ако е била във високо рисков район -ще си стои в къщи 14 дни..Съседите ми и те са италианци.Но и тях не съм питала дали или  къде точно са ходили през вакацията.

# 10 689
  • на пистата
Те и Нова тв си го пишат както си искат.Така поднесено от тях все едно италианците са били болни преди това,та даже и са предупредили.Но аз чух с ушите си Мутафчийски какво каза(все още мога да чувам).

# 10 690
Най-после някой да каже нещата такива каквито са https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/02/28/d-r-stoicho-kacarov-u- … -ot-panika.440510    търси се една показност, а реално нищо не се прави.
Само вижте на картата на Европа кои страни не са с доказан случай - Турция, България, Сърбия, Унгария, Полша, Русия (ако изключим 2та в азиатската част). Явно с други "корони" се занимава обществото и хич точно сега не му е до вируси.  Освен ОВИ и Грип други диагнози не слагат лекарите.

# 10 691
  • град-държава
Не знам какво се чудите. В Бг е нормално да се разхождаш и общуваш със сополи и кашлица, да си водиш детето със сополи на градина и площадка, да не се миеш и т.н.
Тези които се пазят, се обявяват за "не добре", Монк и пр.определения.

# 10 692
  • София
Според изявлението на директора на ВМА излиза, че италианците са предупредили, че са болни /без да имат доказан все още  коронавирус/ и въпреки това хората са ги приели в дома си (и града си, държавата си)?

# 10 693
На фона на направените тестове у нас, въобще не ме изненадва, че още няма открит болен. Грипа изтощавал системата, скъпо било и прочие аргументи се извадиха и метнаха всичко на джипитата и хората сами да се оправят, тоест правим всичко, което не е свързано със здравната каса да плаща, но опре ли тя да плаща само в много краен случай.

# 10 694
  • Terra incognita
Не знам какво се чудите. В Бг е нормално да се разхождаш и общуваш със сополи и кашлица, да си водиш детето със сополи на градина и площадка, да не се миеш и т.н.
Тези които се пазят, се обявяват за "не добре", Монк и пр.определения.
Да не мислиш, че на други места е нещо различно? Напротив. Навсякъде се веят деца съд сополи, кашлици и температури, просто в България се обръща по- голямо внимание на тези неща.

Общи условия

Активация на акаунт