Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 268
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 610
  • Варна
Навсякъде, обаче, ако прочетеш под подвеждащото заглавие, става ясно, че не са болни или поне не са доказано болни, все още. Били са контактни.
И аз не помня втора грипна ваканция в разстояние на малко повече от месец. Национална такава - също.

# 11 611
Грип или Корона вирус - въпрос на гледна точка.
А колко хора не ходят на лекар? Това са официални данни.

# 11 612
Малко е вероятно да са в България. Полетът Доха - Сидни е бил на 23 февр. Толкова бързо обратно?

# 11 613
44 нови случая в Холандия. Общо 82.

NEW: Netherlands reports 44 new cases of coronavirus, taking country's total to 82 https://t.co/eUoE2b20hL

Разказ под болнична карантина: Не ме е страх да съм с коронавирус, а да не съм първият

Да си първият всъщност е добре. Тогава ако имаш нужда от специално лечение, ще го получиш. Най-страшно е да си един от тези в разгара на епидемията. Естествено най-добре е изобщо да не се разболяваш.

# 11 614
Навсякъде, обаче, ако прочетеш под подвеждащото заглавие, става ясно, че не са болни или поне не са доказано болни, все още. Били са контактни.
И аз не помня втора грипна ваканция в разстояние на малко повече от месец. Национална такава - също.

"Двама българи са дали положителни проби за новия вид коронавирус Ковид-19."  И малко по-надолу:
"двама български граждани, които са били контактни на техен положителен случай " 

наистина не знам как да го тълкувам.

# 11 615
  • Варна
Явно, според нивото на паника. Някои още на заглавието ще са приключили.
Изключително непрофесионално от страна на журналистите. И напълно очаквано, впрочем.

# 11 616
Да абсолютно подвеждащо заглавие. От полета на23 февр. Досега са минали 11 дни. Карантинният период е14 дни.

# 11 617
Разказ под болнична карантина: Не ме е страх да съм с коронавирус, а да не съм първият
https://www.dnevnik.bg/zdrave/2020/03/05/4037325_razkaz_pod_boln … e_strah_da_sum_s/
Горкият човечец...Просто си представям какво му е.
Да си внася термометър?!
Да следи медиите, за да си разбере резултата?!

# 11 618
Скрит текст:
Този път наистина тотално се изложи този човек. Дори да е така, да го кажеш на всички паникьосани сънародници, разболявайте се, няма проблем, направо си е ужасяващо. Даже в Туитър чета коментари, че насърчавал хората да си ходят на работа.

А като спрат всички да ходят на работа, вие какво ще ядете след 2 месеца? Simple Smile

Какви ги говорите, като се изпотръшкат всичко живо с коронавирус, кой ще работи после? Да не говорим какви проблеми в здравеопазването ще имат. Не може да се говори така на нацията, да си ходи спокойно на работа дори болен. И да е прав и смъртността да е под 1% и СЗО да са прибързали с преценката, супер тъпотия е да настояваш хората да си бачкат и болни и да заразяват и другите.

"Какви ги говорите, като се изпотръшкат всичко живо с коронавирус, кой ще работи после? " - т.е. смъртността е 100 или близо до 100% ? Не знаех. Тогава ще трябва да избирате - или умирате от глад или ще умрете от вирус. Труден избор, но трябва да го направите. Simple Smile

Това са думи само на бг работодател. Като се разболеят 5 човека в един офис и тези 5 човека разболеят още по 3-4, ще станат около 20, достатъчно е един от тези 20 да отиде в производствения цех за да зарази 1 човек и от там започва проблемите. Има много инфо колко време протича заболяването - между 3 и 6 седмици, дори само 20% от хората да имат усложнения, бизнеса ще го закъса. Да не говорим, че с температура 39 градуса, надали на някой ще му се работи.

А сега да сложим и един неработещ Китай на среща и тази фирма направо ще си фалира.

П.П. Аз не отричам, че Тръмп може да е прав за 1% смъртност, това което мен ми направи впечатление е, че ако го слушат хората, малкия и среден бизнес ще замине и то много бързо.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 17:09 от Snezhana Petrakova 651272

# 11 619
  • София
За резултата е безумие.
За термометъра съм съгласна, иначе има риск да се предаде с него заразата на друг, най-добре е да се ползва личен.

# 11 620
  • на пъпа на Златията
==
Грип или Корона вирус - въпрос на гледна точка.
==

Не е въпрос на гледна точка а въпрос на условия за мутация на даден ген ..
Нали се сещате че България е най бедната страна в ЕС? Нали се сещате че при нас  действа  естествения подбор. Хората нямат пари за скъпи антибиотици и кое оцелее , ецелее.
Нали се сещате че много хора все още ядат селска храна .Хората нямат пари да  хвърлят скъпи торове  - т.е отрови.
Така че ако мутира короната , то тя е мутирала в нещо друго , например в тоя вирус Б - втора вълна на грипа .От него също умират гора от последствията на гриша ,  ама тая корона наистина може да я няма . Така че  мерките които предприе държавата са много адекватни , на границата да не влиза от вън  тази зараза. Нали се сещате че  ние имаме  лекари , биолози , химици и те работят на макс сега да видят какво се случва у нас . Вярно е че много млади хора  умни напуснаха  ама все пак са останали разумни хора учени .
Така че маските ,  дрехите на терасата като излизате ,  някое канче белина  в тоалетната , - евтината белина не става за избелване , става за дезинфекция , антибактериални сапунчета или дом сапун .  ракийката с прополис на масата , медец - на територията на България на 30 км  разстояние имаме  ново растение , .  и  дет викаше баба  - каквото за гол Асан това и за мен .  , 

# 11 621
  • София
Много фирми по света превантивно изпратиха служителите си да работят от вкъщи, когато дейността го позволява, именно, за да ибегнат такива апокалиптични за бизнеса картини. С производствата е видно, че няма как да стане, но поне с тези на бюро може.

# 11 622
Ясно, хванах се, че си мисля, че болницата трябва да му осигури личен термометър, най-малкото, за да се ограничи контакта с други лица, докато се чакат резултатите, после си напомних в коя държава се случва това, все пак.

# 11 623
Да абсолютно подвеждащо заглавие. От полета на23 февр. Досега са минали 11 дни. Карантинният период е14 дни.
В момента от щаба казаха журналистите да почнат да задават въпроси за да няма неясноти и за да не се получават недоразумения като спуснатата новина от 24 часа че има положителни тестове на 2-мата българи в чужбина. Казват че грипът Б засяга основно децата от 5 - 14 и затова обявяват грипна ваканция

# 11 624
В момента от щаба казаха журналистите да почнат да задават въпроси за да няма неясноти и за да не се получават недоразумения като спуснатата новина от 24 часа че има положителни тестове на 2-мата българи в чужбина. Казват че грипът Б засяга основно децата от 5 - 14 и затова обявяват грипна ваканция

То затова и университети, и спортни мероприятия и тн. И сега какво казаха, няма ли още?

Общи условия

Активация на акаунт