Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 951 798
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 820
  • София - Рим и обратно
В Германия вече почти не се говори за великия корона вирус. Само тук ще се изпобием преди още да има официално болни.
Не разбирам защо се трият коментари, които не звучат в общия тон - панически.

# 11 821
Снощи писа един мъж притеснен за съпругата си. Жената беше с грипободобни симптоми, но с отрицателен тест за грип.
Та да не се окаже, че маса народ с грип са всъщност с корона. Май всички ни минава през ум, но гледаме да го игнорираме.

# 11 822
Ти и всички с посрани гащи, размахващи пръст на всеки пост..

Нали нямало диария при този грип? Откъде тези гащи сега?

Някои имат и такъв симптом.

# 11 823
Ми то и във Франция затвориха упилищата, само френския лицей у нас ще работи...пък ние сме хукнали за леща и боб. Тука никога не може да има карантина. Напротив. Колегите ми се юрнаха сега за билети. Хем евтино, хем 14 дни отпуск,хем се правиш на велик

# 11 824
В Германия вече почти не се говори за великия корона вирус. Само тук ще се изпобием преди още да има официално болни.
Е, не знам при теб, но при мен само за това се говори.
Вчера получих поредните служебни мейли, с три прикачени файла, подробни насоки, информация, телефони.....
Отделно днес имахме извънредно съвещание с колегите.( Не съм медицинско лице).

# 11 825
  • Варна
Снощи писа един мъж притеснен за съпругата си. Жената беше с грипободобни симптоми, но с отрицателен тест за грип.
Та да не се окаже, че маса народ с грип са всъщност с корона. Май всички ни минава през ум, но гледаме да го игнорираме.
Къде е писал? Във форума ли ? Нищо чудно да е трол.

# 11 826
  • София
Кое е странното за грипната ваканция?

Странното е не грипна ваканция, а национална грипна епидемия. Още повече, че училища не под шапката на МОН, а  под шапката на чуждоезични държави освобождават учениците.

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/05/rd-01-114_u7ofbPI.pdf

# 11 827
Ти и всички с посрани гащи, размахващи пръст на всеки пост..

Нали нямало диария при този грип? Откъде тези гащи сега?

Някои имат и такъв симптом.

А защо размахват пръст? При диария нищо не се размахва.

# 11 828
И днешните 83 проби са отрицателни, преди минути го прочетох в страницата на МЗ.

Наистина, чудесно, ама като чета тук как трябва да се вземат проби и как се вземат ме обземат смесени чувства.

# 11 829
  • София
Това, че не е задължителна, не значи, че може да се отсъства без оправдателна причина. Има и лимит за отсъствия по семейни причини, а при по-продължително отсъствие се взима бележка за липса на контакт с болни, а при определени условия се правят и изследвания отново.
Всъщност почти това означава. Както писах вече - отсъствията се извиняват служебно. Във всяка група Bowtie

# 11 830
Кое е странното за грипната ваканция?

Странното е не грипна ваканция, а национална грипна епидемия. Още повече, че училища не под шапката на МОН, а  под шапката на чуждоезични държави освобождават учениците.
Казаха хората, че има много болни. Болниците са пълни, пред кабинетите се вият опашки.
Ако не обявят епидемия, ще се питаме защо. Като я обявиха, странно било...малко "Зайо, що си без шапка".

# 11 831
И днешните 83 проби са отрицателни, преди минути го прочетох в страницата на МЗ.

Не можем ги стигна европейците. Чернобил ти ли влияеш? Или водата с уран?

# 11 832

Да, ето я новината:

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/vsichki-izsledva … bi-za-covid-19-s/

В 20.00 часа съобщиха, че се очакват. Сега явно са готови, не знам кога са го публикували и как излизат 83 проби наведнъж.
Дано наистина знаят какво правят.

# 11 833
Някоя друга страна обявила ли е втора грипна вълна?

# 11 834
  • Варна
Сега трябва ли да бъдем убедени, че и грипната епидемия е някаква конспирация? Вероятно и преди 11 години е било така...
Освобождаването на български ученици от училище в България, където е обявена национална грипна епидемия е по-скоро логично, отколкото странно.

Това, че не е задължителна, не значи, че може да се отсъства без оправдателна причина. Има и лимит за отсъствия по семейни причини, а при по-продължително отсъствие се взима бележка за липса на контакт с болни, а при определени условия се правят и изследвания отново.
Всъщност почти това означава. Както писах вече - отсъствията се извиняват служебно. Във всяка група Bowtie
Всъщност, се извиняват служебно, когато има грипна епидемия/ваканция. Но това е валидно и за незадължителните I и IIгрупа, както и за задължителните две предучилищни групи.
В останалото време не може да се отсъства, когато и както ти скимне. И в първите две възрастови групи. Отсъствията се извиняват с медицинска бележка или по семейни причини. Второто - до определен брой дни годишно.

Общи условия

Активация на акаунт