Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 625
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 240
Пусках тук едно видео за починалата жена в Димитровград, с теста за Covid, на който така и не пожелаха да кажат резултатите. Някой намирал ли е друго инфо дали все пак са успели да разнищят мистерията?

# 12 241
Ти знаеш ли колко хора са починали в България от респираторни инфекции през последния месец?
Аз не, но лекарите знаят. А те са информатори на журналисите и само чакат да стане нещо, за да им сервират бомбастична новина. Отделно, че също са хора, сред тях има и от рисковите групи, имат близки хора от тях и т.н. Не са толкова луди, че да се разхождат спокойно сред болни и починали.

# 12 242
Самолетните билети за отпуската лятото в България винаги ги купуваме през януари когато са намаленията и има по-голям избор на места и по-удобни прехвърляния в Европа. Този път хванахме цели $300 отстъпка на билет и го сметнахме като голям късмет докато след няколко дена не започнаха да валят новините около вируса. Сега само се надяваме ситуацията до лятото да бъде овладяна за да не се налага по-евтиното да се превърне в пълна загуба като канселираме пътуването. Едва ли трезвомислещ човек би минал през потенциално опасни райони по света за да отиде и да пренесе заразата на възрастните си родители.

# 12 243
Обаче вирусът си е ней-обикновен, в никакъв случай не може да се говори за пандемия.
А ти пандемия знаеш ли какво е?

# 12 244
Скрит текст:
Аз много се притеснявам за тази моя отпадналост. Пътувах до Брюксел през изминалия месец в самото начало на Февруари, но не смятам, че има някаква връзка. Но никога не ми е било така за толкова дълъг период от време. Преди два часа започна и главата да ме боли. Но нямам никакви други симптоми. Нито болка в гърлото( гърлото ми е слабо място и винаги всичко се започва с гърлото), нито нищо. Само отпадналост, нулева възможност за концентрация (дори ме е страх да шофирам) и сега и болките в главата. Като сдъвкана и изплюта съм. Щом на съфорумката са ѝ предписали антибиотик, мисля и аз да започна да го пия, за да пресека болестта. Имам стара рецепта за Клацид, предишния път много ми помогна.

Пиенето на антибиотик нищо няма да пресече, ще си докарате резистентни бактерии с тоя аб!
Пийте нещо противовъзпалително, вит Ц или някоя от противогрипните комбинации на пазара, толкова прахчета има. И се натоплете и почивайте.
Другото е безумие.
Banshee, За мен е комън сенс да не пиеш пчелно млечице ако си алергичен към мед Simple Smile Но да, не приемайте нищо, към което имате алергии.
Е, много се апелира да се внимава - та затова си позволих да го спомена, а е възможно някой да има алергия  точно към тези пчелни продукти без да знае - тук все още почти всяка алергия се установява на принципа проба-грешка, а не с тестове.

@Вероника Димитрова:
Тези симптоми дали не са прояви на паник атаки? 
Хора, щадете се малко.

# 12 245
  • София
Чудех се дали да пускам линкове с видеа от Техеран, но няма, доста лабилни хора има тук.
Ако сега без официален случай, само с наблюдавани, сме с превишен капацитет, какво ще правим по-нататък, не дай Боже?
Отговорните дано да се замислят, да изолират цели сгради, има такива свободни и неизползвани.
Защо не обявят сметка за дарения се чудя? За покупка на кислородни апарати и каквото трябва.

# 12 246
Над 60 служители в университетската болница в Корк, Ирландия са пуснати в домашна карантина за 14 дни, след потвърден случай на заразен с корона вирус пациент. https://www.google.com/amp/s/www.rte.ie/amp/1120531/

# 12 247
Какви видеа от Техеран, кой ги е правил? Чували ли сте за спекулации и бум на всякакви луди по време на криза?
Нещата са спокойни за момента в България.

# 12 248
Много ми е любопитно какъв ефект ще има в крайна сметка вируса върху малко по-различни аспекти от живота: икономически, психологически, дипломатически...
Ето сега чета в Си Ен Ен, че Япония и Южна Корея взаимно си налагат визови ограничения, уж заради вируса, но дали?
Според вас възможно ли е един вирус, макар и с тези мащаби, да предизвика международни конфликти (или поне "ситуации")?

# 12 249
fentiss естествено, че е некадърност. Със сигурност има случаи, все пак не живеем в затворена кутия. Да не говорим, че тестовете са ограничен брой и не се правят на всеки (на мен ми казаха след 2 седмици, ако още имам симптоми).
Обаче вирусът си е ней-обикновен, в никакъв случай не може да се говори за пандемия. Смъртните случаи са на хора, които са със заболявания, не са потърсили лечение навреме или възрастни хора.
Няма нищо страшно

А при положение,че имате грипоподобни симптоми, спазвате ли карантина.

# 12 250
Смъртните случаи са на хора, които са със заболявания, не са потърсили лечение навреме или възрастни хора.
Ако попадаш в тази категория и най-обикновен грип да хванеш, настинка, пак ще умреш.
Няма нищо страшно
А ако си си направил антигрип ваксина, пак ли ще умреш? Защото засега ваксина за Covid няма.

# 12 251
Че ти можеш да умреш от самата ваксина, особено ако си с хронично заболяване или над 75 години.

# 12 252
Не успявам да изчета всичко.
Спомена ли се в темата, че е установено предаване от човек на куче?
Това ми звучи доста притеснително. Ако започнем така да си обменяме вируси с домашните любимци.......

# 12 253
Да, но куче на човек не може да предаде.

# 12 254
Че ти можеш да умреш от самата ваксина, особено ако си с хронично заболяване или над 75 години.

Да разбираме ли, че ваксината е по-опасна от самото заболяване?

Общи условия

Активация на акаунт