Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 949 608
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 315
  • София
Написаното - да, но принципът на разпространение, уви, не е толкова простичък. Според вашия принцип досега в Италия трябваше да има 4-500 случая на заразени, уърст кейс, нали....
Та, искам да кажа, че е доста по-бърже разпространението, и не е на принципа на удвояване.
Абсолютно сте прав- примера е съвсем опростен. Даден е само за илюстрация, все пак в Корея има примера на какво е способен един заразен, на кораба също. Тия 6-7 дни време за удвояване са някакви средни и за определени държави- някъде и под ден е било на даден етап- сигурно всичко е до местни особености.
 Примера ми обаче може и да не е толкова лош при наплашени върнали се от Италия и няма да комуникират прекалено много. В циганско гето нещата могат и много по-бързо да ескалират.

# 12 316
  • София
Скрит текст:
Написаното - да, но принципът на разпространение, уви, не е толкова простичък. Според вашия принцип досега в Италия трябваше да има 4-500 случая на заразени, уърст кейс, нали....
Та, искам да кажа, че е доста по-бърже разпространението, и не е на принципа на удвояване.
Абсолютно сте прав- примера е съвсем опростен. Даден е само за илюстрация, все пак в Корея има примера на какво е способен един заразен, на кораба също. Тия 6-7 дни време за удвояване са някакви средни и за определени държави- някъде и под ден е било на даден етап- сигурно всичко е до местни особености.
 Примера ми обаче може и да не е толкова лош при наплашени върнали се от Италия и няма да комуникират прекалено много. В циганско гето нещата могат и много по-бързо да ескалират.
Дано сте прав! Аз бих бил доволен всякакъв по-лек сценарий.

# 12 317
В Англия за последните 24 часа са диагностицирани още 47 души и има двама починали. Не знам какво ще стане след месец, ако продължава да се разпространява.

# 12 318
  • София
 .... Ние не сме толкова интересни- все някога ще станем от 0 на 1, 2, 5 или повече. Това дето ме учудва как Чехия дето прага е непрекъснато пълна до горе с туристи да е с едва 18 регистрирани и Унгария само с 4 ... и Полша с един при население 5-6 пъти нашето.

# 12 319
Сега завиждам на албанците дето си имат бункери. Като се изпокрият по бункерите, ни коронавирус ще ги налази, ни дяволи...

# 12 320
  • София
Криенето на информация означава, че крият не само от населението, но и от ЕС, СЗО и всичките институции. Не мисля, че има целенасочено криене.
Аз се чудя какво стана с двете нашенски.... да не казвам какви, върнали се от Милано и тръгнали на зъболекар, нищо, че не се чувствали добре, на които Кантарджиев се възмущаваше.

# 12 321
Франция - 577 заразени, 9 смъртни случая по последни данни. Ай честито! Щом изнасят случаи и в Камерун и Сенегал, значи си имат огнище. Незабавно трябва и Франция да се обяви за рискова зона.

В Перу президентът със особена сериозност се появи в емисия по телевизията и обяви първият случай на заразен в страната. Тук кой ли ще го съобщи, президента, Бойко или Мутафчийски.

# 12 322
Не знаех за тези две жени. Сега чета за жената от Полски Тръмбеш:

"Жената е влязла от Италия на 9 февруари и от доста време е в България, което намалява шанса да е заразена с коронавируса, но така или иначе ще направим необходимото, за да изясним случая, каза още доц. Кунчев."

Т.е. тъкмо точното време да се развият симптомите.

# 12 323
.... Ние не сме толкова интересни- все някога ще станем от 0 на 1, 2, 5 или повече. Това дето ме учудва как Чехия дето прага е непрекъснато пълна до горе с туристи да е с едва 18 регистрирани и Унгария само с 4 ... и Полша с един при население 5-6 пъти нашето.
А какво да кажем за Русия с население от над 140 000 000 души и граница с Китай от над 4000 км!
Съмнителни типове има не само у нас, не забравяйте.

# 12 324
Франция - 577 заразени, 9 смъртни случая по последни данни. Ай честито! Щом изнасят случаи и в Камерун и Сенегал, значи си имат огнище. Незабавно трябва и Франция да се обяви за рискова зона.

Вие сте 2-ра потребителка, която използва "ай честито" за лоша новина.
Разбирам желанието ви за шеги, но това са 9 човешки живота, ако бяха на ваш близък пак ли щеше да е "ай честито"!
Не търся диалог, само отбелязвам.

# 12 325
Моята щерка изкара много интересен грип миналата седмица. Първо започна с безапетитие и слабост в мускулите и температура около 37.4. Пиеше различни прахчета за грип, но вместо да се подобрява, всеки ден излизаше по някой и друг симптом и едновременно с това температурата се повишаваше до 39 на четвъртия ден. След слабостта се появи главоболие, болки в гърлото и суха кашлица/това на четвъртият ден/. На петия е посетила студентска поликлиника за преглед, чакала един час, за да я изгони най-грубо една лекарка. Отишла да чака пред втори кабинет. Лекарят я приел, бил шокиран, че колежката му я изгонила, прегледал я и без да се задълбочава и предписал антибиотик /без никакви изследвания/. Сега е добре, но понеже сутринта слушах една лекарка по нова телевия, която разказваше как разликата между грипа и коронавируса бил в началото/като грипа започва с внезапна висока температура, а коронавируса започва постепенно/ се питам какво всъщност изкара тя? Дано само параноята да не ме е обхванала.
За колко дни го е изкарала, горе-долу? Защото аз чувствам слабост и отпадналост от вторник вечерта.
Около девет дена се чувстваше зле, но антибиотика я оправи, явно е развила бактериална инфекция, знам ли и аз, ще се оправите Simple Smile

# 12 326
  Защото съм виждал такива оценки- най-малко пътувания на 1000 души население от всички други държави в ЕС. Летището ни не е транзитно, има транзитен трафик по пътищата, но той си е транзитен, туристите са малко.
Явно различен смисъл влагам в тези термини. Така или иначе, транзитният трафик си е сериозен и тези хора не минават през България с 0 контакт в летищата, ГКПП-граница, бензиностанции и т.н.

# 12 327
  • MI
Я, СЗО (Майк Райън) били казали, че няма никакви сигнали че коронавирусът ще изчезне през лятото като грипа.  Някой не ми ли се караше и за това тук?!

Германският МЗ казал, че имат множество огнища, непривнесени случаи и ситуацията е като в Италия и Франция. За съжаление всичко се развива както мислех. Честита голяма криза скоро.

https://www.ilfattoquotidiano.it/2020/03/06/coronavirus-oms-ness … a-in-ira/5727434/

# 12 328
Имам подозрението, че ще удължат ваканцията. Нещо се спомена по новините, но докато включа не разбрах. Питаше се, дали можело да се удължи вече обявена ваканция. Може би ще го повторят.
Вярно, че Великден е далече, ама то дните си минават и не става по-добре. Та..откъде ще вземем благодатния огън съм се притеснила и присетила(( Нещо май няма да има достъп.
Не вярвам на това, което съобщават. Те сами не си вярват и сякаш са гузни. Не, че прикриват, но не изследват и пазят тестове, правят икономии. Говорих с няколко лекари, защото ми се наложи да водя близък (знам, че е опасно, но нямам избор). Всеки се изказа с ирония за вируса и сякаш си вярваше (не е до прикриване). Било обикновен грип и нищо опасно, ще си преминел ей-така и да съм спокойна. То , щом нашите лекари не разбират опасността, тогава не знам... Колегите ми също се смеят. Вече се чудя дали съм наред аз или другите не са. Дори се усещам, че само си мисля, но забравям често да спазвам елементарни неща-пипане по лице, нос, уста, дори след миене на ръце пипам дръжки и то все това, като другите не се пазят.
Да не говорим колко хора се изкихаха, изплюха и не знам какво си вече няколко дни около мен по улици и магазини. И какво от това, като тази годината не съм мърдала никъде, но като нищо ще ме пипне заради другите. Че и се притесних, че и се спекох, а те си живеят живота и щракат с пръсти. Накрая всички сме заедно и който оцелее.

# 12 329
Със сигурност не го използвам с цел да се подиграя. Иронично е, защото Макрон, както и като цяло ЕС подцени ситуацията, но сега им дойде до главата. Един депутат от републиканската им партия и един друг член на Народното събрание също са сред заразените. Интересно дали като ги удари по горните етажи, ще им дойде акъла? Редно ли е обикновения народ да страда, защото политиците се провалят в това да взимат адекватни мерки? Това е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт