Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 869
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 645
Снежана, и в Южна Корея има карантини, как да няма? Просто не са за цял град, а за отделни хора. Там са направени над 150 000 теста и за издирили и хванали почти всички заразени. Наистина не мога да повярвам, че ти продължаваш да вярваш, че без да се вземат сериозни мерки, този вирус ще се спре от самосебе си. Какво ще го спре?
Освен това знаеш ли какво е геометрична прогресия? Един човек заразява средно други трима. След около 5 дни тези трима заразяват всеки един по други трима и т.н. в началото изглежда, че нещата вървят бавно. Като се разболеят хиляди, вече новите болни за 5 дни също са хиляди и т.н.

# 12 646

Първо се затвориха училища в села около Пловдив. В града нямаше достатъчно болни за обявяване на епидемия.

Да, и като гледам тия села са точно, където е точката за self positive.

# 12 647
  • София
Това приложение да не е за самоотчет? Какво показва за Западна Европа?

# 12 648
  • на пъпа на Златията
Съвсем нормално е ако има  намерен  вирус , в началото да не го обявят , защото няма да могат да намерят контактуващите   с този човек хора а някои и могат да  се скрият  и да продължат да разнасят вируса . . Нормално е човешко е  някой да реши да се скрие . Нормално е държавата да действа по този начин , за да си свърши работата и да запази населението .

# 12 649

Преди малко свалих тази програма на телефона си и останах изненадана от къде подобна информация се е появила?

тоест в Пловдивско има? То май първо там бяха пуснали децата във ваканция.

Вие четете ли легендата с цветовете?

# 12 650

Преди малко свалих тази програма на телефона си и останах изненадана от къде подобна информация се е появила?

тоест в Пловдивско има? То май първо там бяха пуснали децата във ваканция.

Вие четете ли легендата с цветовете?

Да, какво означава self positive?

# 12 651
  • София
Съвсем нормално е ако има  намерен  вирус , в началото да не го обявят , защото няма да могат да намерят контактуващите   с този човек хора а някои и могат да  се скрият  и да продължат да разнасят вируса . . Нормално е човешко е  някой да реши да се скрие . Нормално е държавата да действа по този начин , за да си свърши работата и да запази населението .
Звучи логично. Новината, за да не всяка паника, би следвало да е: "Установени са X случая на корона. Намерени са всички 250 души, които са контактували с тези хора, и всички те се тестват в момента". Но дали на практика е възможно....

# 12 652
Естествено, че не е възможно!

# 12 653
Лили не съм се изразила правилно, имах предвид,че няма карантирани градове,не хора. Аз продължавам да си мисля,че в България има КВ, невъзможно е да няма,но е възможно да не е открит. Все пак при корейците има значителен спад, при Китай отне много повече време да видим такъв, а мерките бяха по строги.

# 12 654
И това го има, при което вече не опира до манталитет. Помня при първите 16 случая в Германия как писаха за една избягала от болницата. Така че едва ли е някаква местна характеристика, че у нас да крият, а другаде не. По-скоро не го откриват. Интересно ми е как в Италия за 4 часа са готови с резултатите от пробите, а у нас беше казано, че ако те приемат във ВМА в 9.30 сутринта, на следващия ден вечерта ще има резултат. В Дневник беше писано, а източникът е от щаба.

# 12 655
В Пловдив има много грип тип В. Две училища- Александър І и Алеко Константинов излязоха във ваканция, защото не останали деца по класовете. Сега вече всички са разпуснати заедно с другите градове до сряда следващата седмица.
Не знам по селата около Пловдив къде има затворени училища. Знам, че много са по болници с пневмонии, но са повечето деца, затова си мисля, че е грип тип В.
Възрастните са си по къщите. Ще започнат да щъкат като се затопли след Великден. Все пак само навън, не по чужбина. Аз лично очаквам осезаемо увеличение у нас наесен. Като отмине летния сезон и си идат туристите и гостите, навестили родата си от чужбина. За гърците и турците ще е същото.

Пп Много ми е странно това, че някой може да научи, че е бил контактен с доказан болен и ще се скрие.Явно така постъпват всички паникьосани, които никога не са виждали болница отвътре и още припадат, когато им взимат кръв или им слагат инжекция.

# 12 656
  • София
"Решаваме и някои частни казуси, свързани например с отборите по модерен петобой, където едни от най-силните участници са от Южна Корея и от Иран. Те ще бъдат на 14-дневна карантина в България и чак тогава могат да се включат", каза Мутафчийски.
Ее от какъв зор? Кой отива на състезание 2 седмици по-рано? А ако не пристигат толкова по-рано, защо изобщо идват, състезанието няма ли да е приключило?
От тук
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/valyat-signali-za-nespazvane-na-n … za-covid-19-u-nas

# 12 657
Потвърждавам, че в Пловдив има много болни деца. В групата на детето на приятелка завчера бяха само 4 деца.

# 12 658
  • Bulgaria
Нима човек може да зарази единствено роднините и колегите си? Или казано по друг начин - само хората, които познава. Ами ако например зарази непознат на улицата или в магазина, как по точно ще го установят? В другите държави вероятно установяват контактите до някаква степен, но в България дали ще е така... Или чисто по нашенски ще го питат в последно време с кои хора е имал близък контакт и те ако решат доброволно да се поставят под домашна карантина.

# 12 659
  • Буркина Фасо
Потвърждавам, че в Пловдив има много болни деца. В групата на детето на приятелка завчера бяха само 4 деца.
потвърждавам, че в цяла БГ има много болни деца. не напразно всички училища са затворени. потвърдено е.

Общи условия

Активация на акаунт