Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 169
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 930
Е как ме накарахте сега да включа тоя канал 3, дето съм го поставила от години под карантина в къщи. Някакъв в момента назидателно се кара от екрана, защо не сме се радвали, че нямало в България коронавирус. И че нямало един брадат мигрант. Какви хора сме били?! Ти да видиш... Брифинг обаче няма. Защо така?

# 12 931
  • София
В ББС го четох преди ден-два. Сега ще потърся статията. Ама сигурно лъжат, щом вие казвате, че не е истина.

Възможно е да бил пожълтял сайт някой, не виждам защо премиерът на 1 държава ще плаши с такива апокалиптични изказвания, при все че UK имат 300 души макс, към момента. 70% от населението, която точно държава достигна подобен пик? Дори в диамантената принцеса нямаше.

И аз търся брифинга, в програмата на Канал 3 изобщо го няма предвиден за днес.

# 12 932
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10222186565955703&am … =group_highlights

Не знам дали е слагано, от преди част е споделен пост на човек, пристигащ в Дубай и как там се справят с вируса ......

# 12 933
С какво се отличава всъщност от обикновен грип? Процент смъртност? Лекарствата са същите. Може би , че е по заразно.  Или е същото?

# 12 934
Снежана, в Южна Корея случаите растат, за разлика от Китай, така че е видно чии мерки са по-ефективни. Къде четеш, че болни са били изпращани за лечение вкъщи, и то след като се разбра за какъв вирус става въпрос?

В последно време не се забелязва много да растат, растяха в началото, но поради взетите мерки, както виждате спряха да растат с това темпо. При Китай спряха, чак когато удариха 70к човека, не на 7к човека и то при положение, че беше затворен почти целия. А Корея не е карантирала цели градове и пак има спад, което говори, че техните мерки са правилни, а не тези на Китайците. Същото се забелязва и в Сингапур и в Япония, Япония макар че бяха на прага на епидемията, успяха да овладеят положението. Още от началото имаше милион статии за това, как Китай изпраща хора вкъщи под карантина, да не говорим за зазиданите домове. Еми вътре в тоя блок няма само болни хора, има и здрави и ти затваряйки ги на едно място ги обричаш и те да се разболеят. Гледайте Италия, че и тя с тези мерки на Китай, нищо не направи. Докато си мислите,че трябва да се затварят градовете, пропускате един важен фактор, трябва не градовете да се карантират, а болните хора от здравите такива.
Така действа и Корея, така действа и Сингапур, както и Япония.
Китай късно се усети, затова  са му "простени" първоначалните грешки. Но какво е оправданието за целия останал свят, които от два месеца не приемат вируса на сериозно и чакат и при тях да пламне епидемия, за да вземат адекватни мерки? А можеше да се ограничат нещата с единични болни по света. Едва ли Китай биха вдигнали аларма за някакъв "грип" и да си съсипят икономиката, даже е възможно да представят нещата по- леко, отколкото е било. Но в момента само те са овладели ситуацията.

# 12 935
  • Варна
С какво се отличава всъщност от обикновен грип? Процент смъртност? Лекарствата са същите. Може би , че е по заразно.  Или е същото?
Че е непознат вирус и не знаят как точно влияе. В някои случаи не се създава имунитет, всъщност дори не знаем преболедувалите дали изобщо създават траен имунитет и самата болест доколко компрометира белите дробове в бъдеще.

# 12 936
Никъде няма брифинг

# 12 937
На мен ми изглежда празно, но явно всеки вижда каквото иска.

Ами не е , но в момента не е и сезон, през седмицата вероятно има по 2 души там през деня...

# 12 938
Явно съм ви подвела за брифинга, но през работните дни няколко сутрини го даваха.

# 12 939
  • Germany
China on Saturday reported 24 new imported cases of #COVID19 during the previous day:
—17 from Iran to Gansu,
—3 from Italy to Beijing, 
—3 from Iran to Shanghai,
—1 from Spain to Guangdong,
bringing the total number of imported infections to 60.
Една непрекъсната въртележка ще е.

# 12 940
Всеки знае, че брой регистрирани не е брой носители. Умножава се най малко по две. И броят расте.
Различава се от грипа по това, че е ново и никой нищо не знае. Всичко е догатки и предположения. Трябва време.

# 12 941
  • нейде там, където ....
Днешният следобеден брифинг, от сайта на бтв
Няма положителни проби у нас.

# 12 942
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10222186565955703&am … =group_highlights

Не знам дали е слагано, от преди част е споделен пост на човек, пристигащ в Дубай и как там се справят с вируса ......

В Дубай ефективно от вчера всички училища са затворени за 4 седмици с опция удължаване до след пролетната ваканция и преминаване към онлайн обучение.

# 12 943
Още миналата седмица моя близка със сестра в Дубай ми каза, че детските градини са затворени.

# 12 944
  • Bulgaria
Някои от вас имат ли познати, които работят във ВМА? За втори път чувам информация от вътрешни хора точно от ВМА, че коронавирус има, но умишлено го крият и на всички работещи там им е забранено да съобщават. Във ВМА положението било най-зле, но има и в други болници /не знам дали в други градове или в София/. Не знам колко е достоверна информацията, но реално погледнато шансът да няма в България към момента граничи с 0.

Общи условия

Активация на акаунт