Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 602
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 125
  • София
В Гърция днес още 21 нови случая, общо 66 за страната.

# 13 126
Дали трябва пак да го напиша. Групата коронавирус, съдържа над 300 различни типа корона вируси.
И за дървените философи, съм копирала
Common human coronaviruses
229E (alpha coronavirus)
NL63 (alpha coronavirus)
OC43 (beta coronavirus)
HKU1 (beta coronavirus)
Other human coronaviruses
MERS-CoV (the beta coronavirus that causes Middle East Respiratory Syndrome, or MERS)
SARS-CoV (the beta coronavirus that causes severe acute respiratory syndrome, or SARS)
SARS-CoV-2 (the novel coronavirus that causes coronavirus disease 2019, or COVID-19)

И да Ковид-19 не е първи човешки вирус от тази група.

А аз къде съм казвала че е?
След два семестъра вирусология, все нещо съм научила, вие колко имате?
Ето” този вирус НЕ Е НОВ. Нов е за човека, защото досега се е разпространявал само в животни.”
И кое тук е невярното твърдение?

# 13 127
Щата Вашингтон: 22 нови случая и 3 нови смъртни случая, общо 102 случая и 16 смъртни случая

Там положението е доста зле.

Малдивите: Втори курорт е поставен под карантина след като 2-ма от гостите и 1 доктор са показали симптоми на коронавирус

Направи ми впечатление, че се коментира карантината и спазването и.
Дадоха се примери, че в Израел и Гърция, който я наруши се наказва със 7 г. затвор.

Just the flu.

# 13 128
Ън, вируса предизвика цитокинна буря, затова дават имуносупресорите.

# 13 129
Знам, Хепи. Гърция ме тревожи, нещо много бързо растат случаите.

# 13 130
Кантарджиев само като го видиш,как си върти очите,като казва,че няма положителни проби за корона и днес и разбиращ,че лъже.Направо сме от друга планета ние българите.

# 13 131
  • София
Какво е цитокинна буря?

Шопов каза, че и този вирус о грип вирусите са РНК вируси, а не че и този е грип.

# 13 132
Ужас, чак и до Малдиви стигна това нещо.

# 13 133
Свръх реакция на имунитета, което го кара да атакува дробовете, в случая.
Аз не знам дали другите вируси го правят

# 13 134
  • тук-там
Малдивите: Втори курорт е поставен под карантина след като 2-ма от гостите и 1 доктор са показали симптоми на коронавирус

В кръга на шегата - някои поне случиха на карантина. Хич не е зле на Куреду. Вторият предполагам е Сън айлънд?

# 13 135
  • София
Ужас, чак и до Малдиви стигна това нещо.
Малдивите е много популярна дестинация - не е изумително.
Лично мен обаче ме учуди колкото преди ок. 5-7 дни достигна до о-в Сен Бартелеми (карибско море), вижте го на картата къде е, а днес виждам, че и на о-в Мартиника....

# 13 136
Дали ще спазват 14 дневната карантина нашите българи, които ще се върнат от Малдивите тези дни?

# 13 137
Според местни медии Италия планира да постави северната част под карантина до 3-ти април

BREAKING: Italy plans to put the northern region on a virtual lockdown until April 3, according to local media

Документ, видян от La Repubblica казва че Ломбардия заедно с 11 други провинции ще бъдат под карантина. Хората ще могат да влизат и да излизат само по спешни случаи.

Draft decree seen by La Repubblica says Lombardy and 11 other provinces would be put on lockdown. People would only be allowed to enter or leave in case of emergency

Всички спортни зали, плувни басейни, музеи, културни центрове и ски курорти в 12-те провинции ще бъдат затворени.

Under this draft decree, all gyms, swimming pools, museums, cultural centers, and ski resorts in those 12 provinces will be closed. Schools have already been closed.

BNO

# 13 138
Дали ще спазват 14 дневната карантина нашите българи, които ще се върнат от Малдивите тези дни?
Не само, че няма да я спазват, но и никой не ги задължава да се карантинират изобщо. Малдивите не попадат в одобрените рисковите държави. За сега нашето министерство е одобрило само Китай,Корея,Италия и Иран.
Бог да ни е на помощ!
 При мен четвърти ден не минава отпадналостта и замайването. Само това са ми симптомите, нищо друго нямам.

# 13 139
https://novini.bg/zdrave/bolesti/585995?fbclid=IwAR0rUFLJzNEuFzX … qY7d_Q2KMvzB4iGQQ

Най-накрая да чуя нещо смислено от този човек - бабите да се замислят над написаното Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт