Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 823
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 200
Aнaнд Рaнгaнaтaн, прoфecoр пo гeнeтикa в Държaвния унивeрcитeт „Джaвaхaрлaл Нeру“ в Дeлхи и нeгoвитe кoлeги публикувaхa дoклaд зa изcлeдвaнe нa китaйcкия кoрoнaвируc. Тe ca oткрили, чe тoй ce e oбрaзувaл oт двa рaзлични видa кoрoнaвируc, чecтo cрeщaн cрeд живoтнитe (прилeпи и змии), кaктo и oт чeтири вируcoпoдoбни влoжки, хaрaктeрни зa ХИВ. Никoй извecтeн кoрoнaвируc нямa тaкaвa cтруктурa. Пo тoзи нaчин учeнитe яcнo дoкaзвaт, чe вируcът e cъздaдeн изкуcтвeнo и ce вoди бoeн

Може ли линк към тази публикация?

Не, но ето може да си купите трилъра на този ... учен   https://www.anandranganathan.com/2017/11/08/the-rat-eater/   
Туита го няма - това е останало http://conspiracy.trendolizer.com/2020/01/anand-ranganathan-on-twitter.html

Няма лоша реклама - най-лесно се лови риба в мътна вода.

# 13 201
Бояна, то цялата планета лека полека отива на кино и почти никой не трепва, ти за една пандемия от коронавирус. Наистина в "интересни" времена живеем.

# 13 202
Скрит текст:
Aнaнд Рaнгaнaтaн, прoфecoр пo гeнeтикa в Държaвния унивeрcитeт „Джaвaхaрлaл Нeру“ в Дeлхи и нeгoвитe кoлeги публикувaхa дoклaд зa изcлeдвaнe нa китaйcкия кoрoнaвируc. Тe ca oткрили, чe тoй ce e oбрaзувaл oт двa рaзлични видa кoрoнaвируc, чecтo cрeщaн cрeд живoтнитe (прилeпи и змии), кaктo и oт чeтири вируcoпoдoбни влoжки, хaрaктeрни зa ХИВ. Никoй извecтeн кoрoнaвируc нямa тaкaвa cтруктурa. Пo тoзи нaчин учeнитe яcнo дoкaзвaт, чe вируcът e cъздaдeн изкуcтвeнo и ce вoди бoeн

Може ли линк към тази публикация?

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.30.927871v1.full.pdf

# 13 203
Скрит текст:
Май парите за ремонт на стадиони е по-добре да заминат за друго...

# 13 204
Веронитка, не си болна от короната, успокой се. Твоето е преумора според мен. То аз съм така вече постоянно, какво да кажа тогава)) Пий витамини, почивай, гледай нещо приятно и така... Сега и пролетна умора ще ни тръшне и вече не знам, всичко накуп се събра.
По Великден след месец ще почне и щъкане напред-назад, пазаруване, пътуване... човек се отпуска по празници още повече, а и времето ще се пооправи.

Продължавам да си мисля, че ако бяха затворили границите за пътуване за 2-3 седмици ( като се разбра в Италия), не за минаване на транспортни стоки и материали, ако бяха затегнали проверки, може би сега нямаше да има за какво да се притесняваме. Който е решил да пътува пак щеше да го направи , но в по-късен етап, примерно след месец и да си види каквото му душа иска и купи каквото е решил. Така нито почивката е почивка, риска е огромен, вирусът си се разпространи ...можехме нещо да направим. Хората щяха да си работят спокойно, учениците на училище нормално.. просто 1 месец максимум трябваше нещо по-крайно да се вземе и предвиди, докато се локализира, изолира и изчисти в Европа този вирус.

За Япония не ми е чудно, че са излекували техните заболели, но ми е чудно как са ограничили разпространяването. Там също има много туристи. Как така имат само толкова малко заболели, какво са направили та са спрели разпространението. Не вярвам да лъжат и прикриват.

# 13 205
  • София
Да спомена какво прочетох днес за района Турция - Иран - Саудитска Арабия.
Турция затвори границите си с Иран и Ирак, но ... вече допускат преминаването на камиони след преглед, тест, дезинфекция и само за спешни стоки(тук май бяха изброени плодове, зеленчуци, месо и някакви медицински неща). Фирмите са осигурили шофьори и от двете страни на границата и така преминават камионите, като самите шофьори не се доближават на по-малко от 5 метра при предаването на камиона.
Предвижда се създаване на буферна зона по границата, където превозни средства, идващи от Ирак, ще бъдат пуснати в Турция след шестчасово изчакване след дезинфекция.
Иран - изграждат се контролно-пропускателни пунктове за ограничаване на пътуването от големите градове. Призоват гражданите да намалят използването на хартиените пари, за да помогнат за забавяне на огнището. Тук правя лична вметка - даже не си го представям това, като знам нивото на използване на банкови карти там. Петъчните молитви продължават да бъдат отменени в Иран, както и в част от Ирак.
На 21-ви март е Ноуруз - иранската Нова година. Турция е отменила/отказала всички резервации на около 200 000 иранци, които се е очаквало да посетят страната им.
Саудитска Арабия - от няколко дни забраниха на техните граждани да влизат за поклонение(умра).
Влизането в Саудитска Арабия от Обединените арабски емирства, Кувейт и Бахрейн ще бъде "временно" ограничено до три летища в Рияд, Джида и Дамам, като май имат и условие за наличие на отрицателен тест. Само търговски камиони ще могат да преминават по суша.

Сега май пак отварят Мека за умра, но отделят часове за дезинфекция на мястото.

# 13 206
  • Sofia
Брифинг на Щаба в 00:00 ч...

# 13 207

Аз отдавна съм си от хората, които мислят, че този вирус не е случаен и вероятно е създаден от човека, но според мен е изпуснат. Тази теория САЩ да го е използвал срещу Китай е глупава, защо им е на САЩ да пускат биологично оръжие, като нямат лекарство или ваксина срещу него. Сред създалата се по света паника, САЩ също го отнася. Сега нямат много случаи, ама не се знае след 2 седмици какво ще стане и там. Общо взето паниката създава сътресения в икономиката, повече отколкото самият вирус. Хората ще започнат да се страхуват, масово ще напуснат работа или ще си вземат отпуска да се изолират и какво ще стане със САЩ тогава, ще навлезе в рецесия, по лоша и от тази на Китай, който вече си стъпва на краката.
Те тия неща не стават току така.

# 13 208
Каква е тази нова колона, която са добавили в таблицата в worldometers: Tot Cases/ 1M pop?

Открихме ли го?

# 13 209

извънредно?

# 13 210
Мдаа.
Даже до сутринта щом не чакат...

# 13 211
тия пък що не спят а четат бг мама, точно щах да лятам.

# 13 212
При темп на удвояване на заразените 2.5-3 дни, броят им нараства 100-кратно само за три седмици..

https://twitter.com/epsilon3141/status/1236283678071848961

# 13 213
  • Sofia
За 8 март, специално издание Wink

# 13 214
https://trud.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB … 1%80%D0%BE%D0%BD/

Сигурно е невярна информация , не мисля че в 12 ще има нещо?

Общи условия

Активация на акаунт